Ahojte, mam Marin Eldridge Grade (2012) a v nom tusim hollowtech II kluky "crankset" - shimano m552. Na zaciatku, aby to v tej oblasti puklo, potrebujem silnejsie zatlacit do pedalu, ale to prasknutie (ako keby struna, alebo nieco ocelove o seba trelo) potom prejde prakticky do kazdeho slapnutia pedalu.
Neviete, co moze byt pricinou? Na co si davat potom pozor pri demontazi.
Nie som velmi technicky zdatny a tak radsej hladam info pred demontazou/vymenou (bez servisu).
Často zhadzoval a nahadzoval a tým sa drážky postupne drali, kedže je to hliníkove a ten kľúč k tomu prispel kedže bol otvorený a celkom sa ohýbal, tak sem tam prešmykol a problém bol na svete.
Poľa mňa by som to hneď vymenil buď misky alebo zloženie dáš za to max 10eur. Ak nechceš mať vbudúcnosti taký problém skús si kúpiť originál Shimano klúč, ( je to overený klúč a necháva zárezy na zložení) Lacnejšie varianty by som neodporúčal tiež som skúšal aj s inými lacnejšími a nechávali zárezy, ale až taký problém som zatiaľ nemal.
Ak nepojde hasakom alebo blickami tak chytit do zveraku, celu kostru a odtocit a vymenit. Drahsia praca ako novy stred....
Inak tiez mi stale pri slapani nieco vrzgalo, premazaval som vsetko mozne a nemozne a minule som zistil, ze to tretra
Ahojte, mám kľuky Shimano Tiagra stred Holowtech II (Pravdepodobne SHIMANO BB-RS500) a začalo mi pred pár dnami také "pukanie" či praskanie pri zábere. Neviem či je to v pedáloch alebo v tom strede. Môže byť že sa do tých zapuzdrených priemyselných ložísk dostal piesok? lebo taký mám z toho pocit. Kluky aj stred majú najazdených 13 tisíc km bez údržby - kľuky neboli ani raz zhodené - a doteraz to nerobilo. čo radíte? Mám sa s tým drbať a rozobrať to a vyčistiť a premazať alebo rovno kúpiť nové stredové zloženie? Koľko vydrží také stredové zloženie?
Nakoniec to bolo v kľukách. Stred som ani nemusel dávať dole. Kľuky som zhodil a vyčistil, znova som dal na stredovú os novú vazelínu a nahodil spet.
Odvtedy som najazdil 2 tisíc, čiže spolu už 15 tisíc a je to ok.
...raz dávnejšie som mal to praskanie v sedlovej trubke. To mi tiež teda trvalo kým som na to prišiel. Nejak sa mi do rámu dostal piesok medzi sedlovku a sedlovú trubku, a pri šlapaní to praskalo, tak ako som menil ťazisko.
Mam novy bike, kluky Ultegra, a obcas (rozumej 1x za vyjazd) sa mi stane, ze mi pukne nieco pri zabere pravej kluky. Je to taka rana akoby nieco kovove do seba zaskocilo. Kluky som medizcasom aj vymenil (kvoli dlzke) a stale sa to deje. Kazeta bola dotiahnuta v servise, kedze som menil kolesa. Vsetko som podotahoval po nejakych 200km, ale aj tak sa to stane, ale ozaj len obcas. Teraz mam najazdenych asi 450km. Neviem, ci sa niecoho bat, alebo to neriesit ?♂️
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak tiez mi stale pri slapani nieco vrzgalo, premazaval som vsetko mozne a nemozne a minule som zistil, ze to tretra
aj poovoleny orech ako som dnes zistil
po 13k km si mozno zasluzi - ak to samozrejme nemas za pol sezony ...
samozrejme pred vymenou vycistit co sa da ...
Odvtedy som najazdil 2 tisíc, čiže spolu už 15 tisíc a je to ok.
...raz dávnejšie som mal to praskanie v sedlovej trubke. To mi tiež teda trvalo kým som na to prišiel. Nejak sa mi do rámu dostal piesok medzi sedlovku a sedlovú trubku, a pri šlapaní to praskalo, tak ako som menil ťazisko.
riesi sa to tu pravidelne - isto nieco najdes
vyhladavanie mi vratilo 93 tem so slovom 'pukanie' v prvom prispevku