posledný komentár: 29. 12. 2023 o 10:47
posledný komentár: 18. 8. 2021 o 12:42
posledný komentár: 25. 8. 2017 o 13:56
posledný komentár: 23. 3. 2016 o 10:13
posledný komentár: 29. 12. 2023 o 10:47
posledný komentár: 18. 8. 2021 o 12:42
posledný komentár: 25. 8. 2017 o 13:56
posledný komentár: 23. 3. 2016 o 10:13
Mal som raz reťaz nie bežnej značky a toto mi chvíľu robila. Články boli o 0,1 mm kratšie. O to sa však rýchlejšie vyťahali a pri 800 km musela reťaz už preč.
Pri riešení technických problémov nabudúce uvádza jaj presné označenie komponentov. Napr. kazeta Shimano HG 50 a reťaz Sram PC-951 oboje 9 rýchlostné.
Tým že sú články kratšie tak ako sa to dá vyriešiť? Ďakujem
Preskakovanie novej reťaze na novej kazete by mohlo byť u 11 zubového kolieska spôsobené aj nesprávnym nastavením prehadzovača. (predo-zadná poloha) Ak je prehadzovač veľmi vzadu, tak na 11 zubovom koliesku zaberá reťaz len na cca. jednej štvrtine zubov. Pri strmom šliapaní môže teda dôjsť aj k preskočeniu reťaze.
Odkontroluj si teda aj prehadzovač a ak je veľmi zaklonený, máš na ňom štelovací šrób,
Hned vyskusam. Vdaka
Skôr by som povedal, že strieľanie je charakteristické pre novú reťaz, ktorá dobre "nesadne" na vymačkanú kazetu. Po zabehnutí, určitom natiahnutí reťaze problém mizne ... ak nie, treba vymeniť kazetu.
Mne to zabiehanie išlo na nervy (200-300km), tak som to poriešil tak, že som si zadovážil ešte jedno kompletné koleso s novou kazetou - tzv.zábehové. Na starom kolese mám starú kazetu. Takže s novou reťazou jazdím na plno všetky prevody bez obmedzenia na novom kolese a po zabehnutí kolesa prehodím, doladím len brzdu.
Stačilo by prehodiť len kazetu, ale myslím, že mať doma rezervné koleso nie je zlé. Zistil som to posledne, keď som zháňal 2 týždne orech na výmenu ... náboj som mal rozobraný a jazdilo sa na druhom koleso. Proste treba mať o koliesko viac
1. Ktoré dva "prevody" si zhodil?
2. Na ktorých pastorkoch je zaradená reťaz, keď Ti ju zhodí?
3. Demontoval si aj prešmykač?
... a ešte jedna otázka
- prečo si tie dva prevody zhodil?
foto kazety (verim ze sa zobrazi)