Ahojte, mám cestný bicykel Specialized Allez a už aj v minulosti sa mi stalo, že niečo začalo pukať, myslím si, že je to tam ako sú prichytené pedále o rám bicykla. Po nejakom čase to prestalo a teraz už tretí deň to puká zase. Robí to v jednej polohe podálu a to keď je takmer dolu. Predvčerom to pukalo tak, že polo počuť puknutie raz, teraz už ako keby adj 3x rýchlo za sebou. Ale včera napríklad to nepukalo prvých cca 20 km vôbec, potom znovu začalo.
Kľuky (ložisko alebo uchytenie), pedále, kufre, prípadne uchytenie z. kolesa (to pukalo dávnejšie mne pri silovom šliapaní). A raz mi "cvrlikalo" stredové ložisko. Akoby malo jamku na jednom mieste a pravidelne to pukalo. Až po odmontovaní kľúk sa dalo miesto čo to spôsobuje nájsť otáčaním ložiska prstami (inak šlo úplne hladko). Vymenil som ho a bolo po cvrlikaní. Tiež to pukalo v jednej polohe, podobne ako tebe. Ale tichšie. Pukanie sa ťažko hľadá, lebo sa to ozýva v celom ráme.
Ja by som identifikáciu praskania skúšal zistiť systémom:" Vymeň a sleduj". Začal by som od pedálov. Nahoď na skúšku čo aj obyčajné a uvidí sa čo ďalej.
-skus ci to puka aj ked tahas dozadu
-skus ci to puka rovnako rychlo aj ked zmenis prevod a udrzis rovnaku kadenciu
-skus pozriet ci sa ti v mieste znitovania retaze dokaze retaz ohybat rovnako lahko ako ostatne clanky
-skus ci sa ti ten zvuk zmeni namazanim retaze
-skus vymenit pedale
-skus si jednu nohu vycvaknut a tahat len jednou a pocuvaj ci to prestane. samozrejme skus tak obidve nohy
-skus na valcoch iny bicykel. mozno to robia tie valce
-skus jemne stelovat zadny menic ci sa to nezmeni
-ten kamos co ti to natacal nech skusi chytit rukou ram niekde blizko prehadzovaca ci nebude od toho cvakania citit aj vibraciu/klepanie
otazka: moze vrzgat tretra / kufor / pedal ? stretli ste sa niekedy s takym niecim ? Dik
Tak tomu ver,mám už staršie tretry,a tie hlavne pri šlapaní do kopca vydávajú úžasné zvuky ,ale ešte túto sezonu vydržia,a na budúcu mám vyhliadnuté jedny Gaerne...
mne tak pukali predvcerom kufre na pedaloch. dnes nic. btw look kufre originalne. tie co som mal predtym originalne su asi o 0,5mm na spicke nizssie a preto tieto nove svine pukaju. look never again. pedale drahe jak heroin nedaju sa nastavit, jeden sa toci tazssie ako druhy a este aj smyklave kufre k nim boli. shimano za polovic maju vsetko poriesene a funguju
Mám podobný problém, ide o praskanie resp. vŕzganie niekde v zadnej stavbe. Prejavuje sa to len pri silovom výšlape, inak ide bajk ticho. Jazdím na fulle. Stred to nie je, to je jemnejšie pukanie a po tom čo som ho vyčistil ide tichučko. Zadnú stavbu som komplet rozobral a vyčistil všetky kĺby. Pozeral som aj či nie je prasknutý rám. Skúšal som tuhšie uchytiť zadné koleso. Dotiahol som pätku aj prehadzovačku. Nič.
Môže byť problém v zadnom náboji alebo kazete? Vďaka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
-skus ci to puka rovnako rychlo aj ked zmenis prevod a udrzis rovnaku kadenciu
-skus pozriet ci sa ti v mieste znitovania retaze dokaze retaz ohybat rovnako lahko ako ostatne clanky
-skus ci sa ti ten zvuk zmeni namazanim retaze
-skus vymenit pedale
-skus si jednu nohu vycvaknut a tahat len jednou a pocuvaj ci to prestane. samozrejme skus tak obidve nohy
-skus na valcoch iny bicykel. mozno to robia tie valce
-skus jemne stelovat zadny menic ci sa to nezmeni
-ten kamos co ti to natacal nech skusi chytit rukou ram niekde blizko prehadzovaca ci nebude od toho cvakania citit aj vibraciu/klepanie
(zimné Shimano SPD - po pár sto 100 je to už tichšie)
Tak tomu ver,mám už staršie tretry,a tie hlavne pri šlapaní do kopca vydávajú úžasné zvuky
EDIT:
tu je
http://www.cshop.sk/product/specialny-adapter-pre-stahovanie-kluk-tl-fc-15-pre-shim-kluky-25872/
Môže byť problém v zadnom náboji alebo kazete? Vďaka