Caute, na bikeu Focus Jam mam rockshox monarch r. Cez zimu som nejazdil a dnes som si vsimol ze tlmic je akoby "vyfucany". Skusil som aj dofukat a ani sa to nepohlo. V com moze byt problem? Dik
Repas alebo rozobrať premazať poskladať a niekedy to vydrži este 1rok.
Pozor pri rozobratí bude strelba! ako s pištole:)
Kedy bol ten tlmič naposledý robeny?
Scart 335 neviem či to je sposobené zimou skor nie, kamarat ma nový bike cca 1300km žiadne jazdenie v zime a tiež ostal pretlačený.
Druhy prišiel zamnou po 4rokoch v kuse jazdenia a ani raz sa mu to nestalo.
Skor by som si dovolil povedať že ide o neaké novodobé slabšie nekvalitné tesnenia netušim len si myslím.
Monarch tu nie je rok aby sa o tom viedli dohady. Už roky dozadu sa vedelo, že to robí jazdenie v zime a kombinácia zanedbaného servisu. To tesnenie ak je staršie tak proste v zime, keď je tuhé nedrží tlak. Nemusí byť ani nejak extra zima, stačí aby bolo chladno.
1300km je pri 20km/h davno za 50h servisom, to ,že mu ostal scucnutý dole je len zanedbaním servisných intervalov, žiadna záhada, je proste citlivý na pravidelný servis.
Ja len ,že tak sa šíria fámy a bájky ,že tie alebo tie komponenty sú nekvalitné, keď nakoniec to je len nesprávnym používaním/servisom.
Ja som trochu iného názoru ale aj skúsenosti u Fox tlmiča napriklad posledný Fox CTD jazdil som aj v - 10st a taketo veci sa nikdy nediali. Servis tak raz za 2r aj to len olej a nie komplet cela sada ale to je jedno.
Mal som aj X- Fusion, Fox rp23, Fox CTD, no tam sa to nedialo nikdy. Každý tlmič 7 až 10.000km
Ale porovnávaš xyz odlišných tlmičov s monarchom a ten taký je.
Servis si rob ako ty uznáš za vhodné, RS ho nastavil na 50h/200h. Ale potom sa netreba čudovať.
Ale porovnávaš xyz odlišných tlmičov s monarchom a ten taký je.
Servis si rob ako ty uznáš za vhodné, RS ho nastavil na 50h/200h. Ale potom sa netreba čudovať.
Diky uz ho mam zoservisovany....len jednu vec by som este potreboval vediet. Ked som servisoval capy tak som na tej spodnej skrutke tlmica strhol imbus. Dnes som to ledva dal dole. Kde by som vedel taku kupit? Vid foto
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Repas
Pozor pri rozobratí bude strelba! ako s pištole:)
Kedy bol ten tlmič naposledý robeny?
Ocist a namaz, co treba a poskladaj to. A nafukaj. Uvidis, ci to pomoze...mozno sa dostal len bordel pod tesnenie (mne drzia tesnenia minimalne 2 sezony).
Ak sa to stane opat kupis zakladny kit s tesnenim:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/servisne-sady/rock-shox-service-kit-basic--pre-tlmice-air-can-monarch-high-volume-b1-plus-xx-rl-c1-r-rt3--2014-2015.html
RockShox Service Kit pre tlmiče Monarch HV B1 (Plus, XX, RL), C1 (R, RT3) (2014-2015)
18,39 €
MOC 22,99 €Raz ročne by si ten základný servis urobiť mal.
Druhy prišiel zamnou po 4rokoch v kuse jazdenia a ani raz sa mu to nestalo.
Skor by som si dovolil povedať že ide o neaké novodobé slabšie nekvalitné tesnenia
1300km je pri 20km/h davno za 50h servisom, to ,že mu ostal scucnutý dole je len zanedbaním servisných intervalov, žiadna záhada, je proste citlivý na pravidelný servis.
Ja len ,že tak sa šíria fámy a bájky ,že tie alebo tie komponenty sú nekvalitné, keď nakoniec to je len nesprávnym používaním/servisom.
Mal som aj X- Fusion, Fox rp23, Fox CTD, no tam sa to nedialo nikdy. Každý tlmič 7 až 10.000km
Presne tak dobre vravíš!