Kategórie
Bike-techrozobratie alebo výmena orecha # údržba # kolesá # výmena dielov # oprava # poradenstvo # ložiská # náboje # technické otázky
posledný komentár: 1. 10. 2020 o 18:40
posledný komentár: 18. 6. 2020 o 19:15
-17% Ere Research IONA orech Campagnolo N3W, 4-západkový, 13-rýchl.
49 €
-17%
MOC 58,99 €
savings Shimano 8-10 rýchl. orech náboja, FHM770/775/785/M8000
30,99 €
savings
MOC 45,99 €
Výpredaj -17% DT Swiss Kit 135x10mm koncovky pre náboj 240s/350 HR cestné
28,99 €
-17%
MOC 38,99 €
Výpredaj -22% Kogel 6803 ROAD keramické ložisko, 17 x 26 x 5 mm, 1 ks
41,99 €
-22%
MOC 53,99 €
-6% DT Swiss Torque Cap koncovky predného náboja 15x110 mm, 240/180
30,99 €
-6%
MOC 32,99 €
Z orecha vybrat/vylupnut prachovku a loziska jemne vyklepnut cez osku gumennym kladivom/cez drievko.
osku mam teda nechat?
ten orech sa neda odmontovat cely?
To koleso sa prestane tocit aj ked to skusis pri vybrati z ramu (=ked ho nebrzdi volnobeh orechu)?
osku mam teda nechat?
ten orech sa neda odmontovat cely?
Orech bude priskrutkovaný k telu náboja, mal by sa dať odmontovať celý.
Najprv musíš cez osku vyklepnúť ložiská ako píše Palo, aby si sa dostal k imbusu ktorým je orech chytený.
Malo by to ist stiahnut bez naradia.
Dovod zhadzovania je locker, vola medzi kazetou a orechom, odskusane na 2 kazetach, jedna z nich uplne nova. I ked drazky orecha vyzeraju ok.
Po internete som hladal, intenzivne, neuspesne.
Ako som pisal, loziska jemne vyklepni cez osku. Dali by sa aj vylisovat cez podlozky, ked si jednu stranu zakontrujes (=potrebujes pri tom 1 matku na osku navyse).
Na rozobratie orechu (mozes ho nechat na kolese) potom potrebujes toto:
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-kazety/kovys-kluc-na-demontaz-bubnu-shimano-hg-8484.html
Pozor na !opacny zavit a vysypane gulicky
Oska jemne vyklepnuta,
vnutri orecha mam imbus, asi 12mm, a tiez cakam na ten kovys kluc.
Akurat ze moj problem s kolesom bol iny /nie zadrhavanie ani zle zvuky/,vakel kazety voci s*****m.
A moze to byt odflaknuto zlozene uz od vyroby.
Ak vzdialenost lozisk na oske nesedi s dlzkou naboja a vtedy treba doplnit velmi tenke podlozky - podla potreby bud mensie na osku (ak je oska kratsia, co je horsi pripad, lebo dotiahnutie matic znici lozisko), alebo vacsiu k obvodu loziska (ak je oska dlhsia).
Ja som na to neprisiel. Nie je vnutri ani imbus ani zvonka na kluc nic. Nenasiel som ani navod.
Kolesa su Ursus Miura TS47 EVO galuskove. Potrebujem zistit preco orech striela. Myslel som ze je to retaz ale nie je. Robi to orech aj ked ho tocim rukou v urcitych bodoch taky kovovy vystrel.