ahoj, potrebujem vymeniť ložiská alebo osku kedže sú už asi zodraté, no neviem ako vybrať osku a odmontovať orech aby som sa dostal ku ložiskám, tá oska je tam napevno, ani sa nepohne... pripájam fotky... nejaké tipy ako na to?
Caute potreboval by som poradit. Kamos mi posunul novy orech DT SWISS. Da sa prehodit tato koncovka zo stareho orechu, nakolko ho nedokazem nasadit kedze mam osku 12x148.
Ahojte, prosím vás mam náboj Shimano FH-MT400-B loziska v náboji sa takmer vôbec netočili, tak som sa pustil do servisu a vznikli mi dve otázky pri skladaní:
1. Otázka, prachovka ktorá sa vkladá do orechu (viď. fotky) mi tam ide veľmi ťažko ako by tam ani nepatrila(patrí tam vlastne?), poznáte nejaky grif ako ju tam dostať bez použitia hrubej sily, nechcem tu prachovkou zdeformovať aj keď už sa mi ju trosku podarilo ohnúť.
2. Otázka je či je tu prachovkou možné kúpiť ako samotný diel, neviem či sa mi ju podarí vyrovnať tak aby sa hladko točili loziska.
Prachovka tam patrí a má ísť tažko, narovnaj ju a skús natlačiť rovnomerne, najlepšie orechom na matice dnu. Daj pozor aby sa neprepadla hlboko a nedotýkala guličiek. Ideálny stav je: nikdy ju nevyberať a portápiť sa vybrať guličky a starú vazelínu len cez otrov na kónus.
Ahojte viete mi poradit ci viem zohnat orech s XD systemom na naboj Formula MST148S-4SB, Boost 12x148mm? Chcel by som ist do vyssej rady GX co sa tyka kazety. A ak by sa nedalo nic zohnat aky naboj by ste mi odporucili? Vdaka
Ahojte, je normálne, ak má kazeta na orechu vôľu? Pri točení kazeta trochu pláve a ak chytím kazetu v kľude, tak ňou viem trošku hýbať. Skrutka je dotiahnutá, je to obyč náboj, orech aj kazeta Shimano. V servise mi povedali, že taký stav je ok.
Staršie kazety takmer vždy na pohľad pri točení plávali. Hýbať sa určite nesmie kazeta voči orechu, ale ak je menšia vôľa v samotnom orechu tak to je normálny stav.
Vôľa je v samotnom orechu, to akú kazetu tam dáš nemá vplyv. Plati to v prípade keď je orech postavený na konusoch a nie na priemyselných ložiskách. Minimálna vôľa tam byť musí z konštrukčného hľadiska
ok, a vedel by som dať na ten náboj iný/lepší orech? pozerám na eshope typy orechov, tak od iných výrobcov tam podobný ako ten môj nevidim (asi Shimano 8-10 rýchl. orech náboja, FHM770/775/785/M8000 ) alebo je to zbytočné?
nevedel, musel by si vymeniť celý náboj a prepliest koleso... ale pokojne to môžeš nechať tak a vymeníš to raz dávno keď v tom orechu pomelieš guľôčky ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. Otázka, prachovka ktorá sa vkladá do orechu (viď. fotky) mi tam ide veľmi ťažko ako by tam ani nepatrila(patrí tam vlastne?), poznáte nejaky grif ako ju tam dostať bez použitia hrubej sily, nechcem tu prachovkou zdeformovať aj keď už sa mi ju trosku podarilo ohnúť.
2. Otázka je či je tu prachovkou možné kúpiť ako samotný diel, neviem či sa mi ju podarí vyrovnať tak aby sa hladko točili loziska.
Ďakujem
Ďakujem
To asi nema vyznam riesit.
Skor pozri daky novy.
Alebo komplet koleso