Zdravim, v predu mam 3 kolečko a v zadu 9 kolečko. Pri nižších prevodoch ide všetko hladko. Akonahle dam prevody 3X7 a vyššie začnem počut ako keby sa retaz cuchala o prešmykač ale pritom sa nečuchá. Bol som v servie a tam my povedali že kvoli tomu že mám pokrivenú pätku na prehadzovači, opravili mi to ale ked som doma sadol na bike opät ten istý problem..Niekedy je pocut slabý škrýpavy zvuk.
ja som mal podobny problem a tiez mi narovnali pätku(pad na biku),ale moc to nepomohlo.Mal som problem ked som mal spodne prevody a po nastaveni prehadzovacky mi to islo dobre,ale horne prevody nie.Vymenil som pätku a mam pokoj.Skus este nastelovat prehadzovacku
moze byt - kluc na HTII mam, akurat vyse 2 roky mam na rame pressfit, takze si presne nepamatam (preto som napisal, ze sa mi mari - nabuduce nebudem pisat, ked si nebudem isty)
Mám rovnaký kľúč a na miskách nič nevidno - ale je pravda, že nový stred len natlačím vazelínou, "s citom" dotiahnem a potom ho dávam von až keď je zrelý na výmenu (keď sa kľuky točia pozorovateľne ťažšie). Momentálny BB51 ťahá niečo cez 6000km a mám pocit, že by ho už bolo vhodné vymeniť, ale do konca sezóny ešte potiahne.
Ten plastový bazmek použil preto, lebo tie nové misky mali iný rozmer ako tie pôvodné BB51.
BB52 a bb51 majú rovnaký rozmer.
Tiež mám, skúsenosť, že také kľuče ničia misky.
Lepšie sú tie nadstavce na golu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ako uťahujete misky na strede hollowtech?
mam akoze origo kluc a misky po 3 demontazi vyzeraju - vid obr. takze som musel kupovat nove
tie nove som pre istotu dotahoval len jemne a cez handru ale aj tak je vidiet skrabance
ked nasadim kluc na misku tak ma volu cca 1-2 mm - takže nesedi uplne tesne
ved kvoli tomu je jeden zavit opacne, aby s tym neboli problemy
tak ja som ho menil za niečo takéto keďže presne takto ničil misky, ale jednoduchšie za polovičnú cenu https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-stredy/park-tool-bbt-59-stahovak-stredoveho-zlozenia-pre-sh-bbr60--mt800.html
Doťahovať sa majú na 40Nm, tak by som to len rukou nedoťahoval, po čase sa zničí závit v ráme, viacerí by vedeli rozprávať...
savings Shimano TL-FC32 plochý kľúč na misky Hollowtech II
8,19 € savings
MOC 14,99 €Park Tool PT-BBT-59-3 sťahovák stredového zloženia
25,99 €
MOC 28,99 €https://www.youtube.com/watch?v=UrGvEX3n3vU
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-stredy/super-b-tb-8919-kluc-na-stredove-zlozenie-4311.html
40 Nm bez demolácie misky stým určite nedám - dik za raku kupim si iný
možno by to aj mohli prestať predávať na mtbiker-ked sa to neosvedcilo
Akcia -34% Super B TB-8919 kľúč na stredové zloženie
9,19 € -34%
MOC 19,99 €BB52 a bb51 majú rovnaký rozmer.
Tiež mám, skúsenosť, že také kľuče ničia misky.
Lepšie sú tie nadstavce na golu.