Kupila som bezdusovy bike (mtb) a v servise mi povedali, ze ked nebudem jazdit 2-3x tyzdenne, mam si dat radsej dusu, inak mi bude tuhnut tmel v plastoch. Jazdim len cez vikendy a predpokladam, ze vacsina ludi, co ma bezdusaky, podobne.
Ake su vase skusenosti s tuhnutim tmelu?
Ako casto pozerate do plasta, v akom je stave?
Nechavate tmel vnutri aj cez zimu, resp. ked dlhsie nejazdite a ake to ma nasledky?
Nepytam sa teraz, co by sa malo/nemalo robit (to mi bolo vysvetlene), ale zaujimaju ma vase konkretne skusenosti
Dakujem
posledný komentár: 14. 6. 2022 o 15:15
do plášťa pozerám cca raz za pol roka (platí pre uvedené tmely Joes)
tmel nechávam aj cez zimu,jazdím niekedy každý deň,občas dám pauzu aj dva týždne-následky pre funkčnosť tmelu žiadne
Tmelov je vela,niektoré fungujú dobre,niektoré nestoja za nič-tieto mám overené,nič iného ani neskúšam
MucOff som uz vysypal v podobe hrubeho piesku - v tej kombunacii to bolo bejnadejne.
Slime mi netuhol, ale Stans lepsie zalepi vacsiu dieru
Naopak, horšiu skúsenosť mám s Finish Line. To je taká omáčka, ktorá asi prvotne dobre zatmelí, ale po 2 dňoch už ani neviem že tam je a či splní úlohu. Po pár dňoch bolo treba dolievať, aby ráčil zatesniť únik na ráfiku okolo niplu.
V zime ak dlhšie nejazdím, zvykol som raz za pár dní pretočiť pneumatiku, hoc neviem nakoľko to pomáha.
nerozumiem ti. pod vodou bol unik pri nipli. je mi jedno kde presne prepustala paska alebo co. Trepal som kolesom aby zatesnilo v tych miestach a zatesnilo. Skor sa bojim, ze ten Finish Line zas urobil "film" vo vnutri, a v terene prd zalepi lebo do defektu nic nenatecie. Asi je riesenim nosit trochu tmelu na doliatie so sebou na vyjazdy napriklad do prazdnej flasky od muc off. Optimalne asi Joe's
https://media.karousell.com/media/photos/products/2021/12/13/mucoff_lube_1639404352_e6ac5106_thumbnail.jpg
Veru, bez kompresora tie pluskove 29" nenahodim do patky. Naposledy to neslo ani z dusou. Podobne ani 29x2.6". Proste ked je rafik vystlany paskou je to des.
skus si najst ako vyzera rafik v priereze