Bike z Decathlonu, kupovaný pred rokom, nájazd cca 3000 km, prevažne kopce, kolesá podľa popisu na webe by mali byť Reynolds TR 249 C, kazeta SRAM XG1275 Eagle 10-50, takže orech zrejme XD.
Asi by som to mohol skúsiť reklamovať, ale pravdupovediac ak by to malo trvať dlho, tak je to otázne....to by bol asi koniec tohtoročnej MTB sezóny.
Myslíte, že taká porucha sa dá opraviť /myslím orech/? Alebo len výmena orecha?
Vopred ďakujem za rady
posledný komentár: 28. 9. 2024 o 15:39
posledný komentár: 18. 6. 2020 o 19:15
Ak treba celý bike, hádam nevadí, že sú tam pomenené rôzne komponenty nesúvisiace priamo s pohonom, resp. s poruchou - riadidlá, gripy, ovládanie uzamykania vidly, pedále, o 2 zuby menší prevodník,....+ samozrejme spotrebák-plášte, kotúč predný, doštičky
Ako som písal predtým pri cca 3000 km deštrukcia orecha, v rámci záruky výmena orecha - miesto 4- západkového mi dali 6- západkový.
Vydržal cca 500 km a dnes opäť deštrukcia. Na konci výjazdu som zistil, že sa nedá točiť dozadu, resp. ide to ťažko. Výsledok nočnej rozborky na fotkách.
Buď mám v nohách dynamit
Rockrider XC 940 LTD, karbónové kolesá Reynolds
Ale po mojich skúsenostiach by som logicky Reynolds nedoporučoval...
A áno, bike je limitka z Decathlon-u....so zvyškom bicykla viacmenej spokojnosť (a pomer cena/výbava veľmi dobrý), aj keď nejaké komponenty som pomenil....
Ale čo z toho, keď minulú jeseň keď bolo najkrajšie počasie, tak koleso bolo 7.5 týždňa na reklamácii??...
A po 500 km som tam kde som bol v jeseni...
Edit-este doplním, že reklamácia bola v Decathlon-e, ešte v záruke
Mám to ešte dojazdiť alebo to hneď zaniesť do servisu ?
Diki za rady.
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/naboje/cestne/novatec-naboj-d412cb-x12-xdr-zadny-24-dier-cierny-n-logo.html?gclid=Cj0KCQjwzqSWBhDPARIsAK38LY-EaXXAkq16BsFPm8Blp5SNW9qPPCvQ86pHV8FcgCPizGMCi9yqhIQaAjcaEALw_wcB
Treba dojazdit a zatial zohnat nove koleso/naboj.
Zoberiem to zajtra do servisu. Buď to budú vedieť opraviť v nejakom prijateľnom čase a keď nie, poviem im nech na koleso prepletú nejaký ľahko servisovateľný náboj.
Neviete poradiť ktorý náboj je ľahko servisovatelný v domácich podmienkach ?
Pozeral som DT Swiss a to vyzerá na ľahkú výmenu ozubenia.