Čaute. Pred nedávnom som kúpil bicykle s prevodom 12x1. Nieje to žiadna ***** medzi bicyklami. Nestal ma veľa. Pri montáži a doladzovani som si všimol ze zadná prehadzovacka na najvrchnejsich prevodoch 10,11,12 pri zatoceni pedalmi dozadu prudko zhadzuje reťaz na nižšie prevody. Pri opätovnom toceni vpred to znova prehodí na vrchný prevod. Ináč je jazda dopredu alebo samotné prehadzovali plynule. Niekde som sa dočítal že je to pri týchto 12x1 prehadzovackachh normálne ale určite sa nájdu ľudia ktorý s tým majú skúsenosť a budú vediet poradiť. Dakujem
vieš čo rád by som, ale nemenil som to ja. Nechal som to na pleciach a na vrub prevádzke, kde som kupoval bike, takže neviem. Vyčítam to z tej reťaze samotnej nejako?
Mením shimano reťaz 1x12 SLX. Rychlospojka mi absolútne nechce prejsť cez článok, resp prešla 1 časť cez začiatok a ďalej to už nejde. Treba na to nejaké kliešte alebo je nejaký problém?
Hlavne skús iný článok 🤭 aby som len nepodpichoval, ten čo tam máš nahrádzaš tým co tam dávaš. Takže ešte odnituj jeden článok
Tou spojkou spájaš dva vnútorné články
Mením shimano reťaz 1x12 SLX. Rychlospojka mi absolútne nechce prejsť cez článok, resp prešla 1 časť cez začiatok a ďalej to už nejde. Treba na to nejaké kliešte alebo je nejaký problém?
To bude tym ze to davas do zleho clanku,,, nemozes nadpajat vonkajsi clanok na vonkajsi clanok, rychlospojka je povazovana za vonkajsi clanok takze musi byt nadpojena na vnutorny clanok..
niekto nejaké ďalšie skúsenosti so zhadzovaním reťaze? Mám nový bike a zase mi to robí, ale tentokrát je tam Shimano reťaz, taká aká mi minule pomohla na starom bajku, aby už nezhadzovalo. Vtedy mi vymenili KMC X-12 za Shimano CN-M6100 a prestalo. Teraz je na novom biku tiež Shimano CN-M6100 12s a zhadzuje, dokonca ani nemusím točiť dozadu, ale aj keď tlačím bicykel trochu dozadu (lebo vtedy sa tiež hýbe reťaz opačne). Mám to na XT kazete, XT kľukách a XT prehadzovači. HELP. Akú mám kúpiť?
Zdravím mám prehadzovačku Sram 1x12 a po daní najľahšieho prevodu na naväčšom ozubenom kolese po prekrutení pedáľmi dozadu spadne reťaz na ozubené koleso dole a robí to iba na tom najľahšom prevode na iních nie.Za radi vopred Ďakujem!
Ak máš rám reťazovou linkou 55 mm, tak je to normálny jav. Riešením je znížiť linku na 52 mm výmenou prevodníka s 3 mm offsetom, pokiaľ však takýto prevodník nebude škrtať o rám. Aký máš teraz rám a kľuky? Scott a Sram 1x12 nestačí napísať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vieš čo rád by som, ale nemenil som to ja. Nechal som to na pleciach a na vrub prevádzke, kde som kupoval bike, takže neviem. Vyčítam to z tej reťaze samotnej nejako?
Tou spojkou spájaš dva vnútorné články
To bude tym ze to davas do zleho clanku,,, nemozes nadpajat vonkajsi clanok na vonkajsi clanok, rychlospojka je povazovana za vonkajsi clanok takze musi byt nadpojena na vnutorny clanok..
Prevodnik potrebujes dostat viac k rámu.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prevodniky/sram-eagle-x-sync-2-direct-mount-prevodnik-offset-6-mm-p327472.html
Len či to dovolí rám tvojho bicykla.
-20% SRAM Eagle X-SYNC 2 Direct Mount prevodník, offset 6 mm
99,99 € -20%
MOC 125 €