Vymenil som reťaz a kazetu na cesťáku, ale nastal akýsi nemilý problém...po pár KM výjazdu začnu vychádzať také divné zvuky od reťaze, ale naozaj nemôžem prísť nato čo to robí.Je to ako keby niečo o niečo šúchalo...ako suchá reťaz (nie nenechal som reťaz suchú, samozrejme že je namazaná, to len pre ironické poznámky) Keďže tento problém pretrvával vymenil som aj prevodniky s tým že po 3och sezónach asi budú v riti aj tie, tak som vymenil všetky 3, ale bohužiaľ nepomohlo ani to...naozaj neviem čo to môže robiť...nešúcha ani reťaz o prešmyk a vždy keď zaradím prevod tak to prestane, ale po cca 100-150 m na tom zaradenom prevode to začne zasa robiť či mám taký prevod, alebo taký...jednoducho uplne divný nepríjemny zvuk.Chcem vyskúšať ešte vymeniť kladky na šaltri či to pomôže, ale už naozaj netuším.Ak máte nejaké rady ďakujem.
takyto istý zvuk robilo u kamoša. nakoniec sa prišlo na to že bola prasknutá tá dutá oska v ktorej je zasunutý rýchloupínak na zadnom kolese. najprv len sem tam asi to bolo puknuté a potom to šlahlo už durch,a a stále to vydávalo také divné zvuky.
Zatiaľ nie Ešte nebolo kedy výjsť na nejaky dlhši výjazd, keďže je vonku aspoň teda u nás všade skoro meter snehu, ale tak mal som rozobratý do jedného šrobiku celý bicykel, všetko som premazal ešte musím dať naspať nové bowdeny a a keď bude počasie tak to pôjdem skusiť...
Inak ešte jedna zaujimavosť je určite to, že v okolí každej druhej špice je prasknutý ráfik...musel som to poriadno pozrieť pod svetlom, načo ma upozornil aj mechanik, ale nechápem ako k tomu mohlo dojsť....zrejme mechanik ktorý mi to robil ako prvý pred tým než som nato sadnul tak ich asi utiahol tak, že to popraskalo :/ naozaj netuším zrejme tam bude pes zakopaný, takže vyzerá to že problém môže byť aj tam, len mi stále nejde do hlavy ako je možné, že prečo to začne vydávať tieto divné zvuky až po nejakej dobe presedenej na bajku počas jazdy...prečo to proste nerobí hneď od prvého metra a prečo to nerobilo, keď bolo vonku teplejšie...teraz som to mal u druhého chlapíka, ktorý aj tie špice povolil a upozornil ma aj na tento problém...uvidím či sa to nejako poriešilo tým povelením š*****v, ale už moc šance tomu nedávam, keďže je to naozaj popraskané...Hawk
tak teda dnes som sa bol po dlhej dobe odviezť...a klasika 45minut nič...a potom to začalo..zasa šúchanie, praskanie a podobné neidentifikovateľné zvuky Ale nejdem to už asi riešiť...fakt neviem čo to je...proste mi nejde do hlavy hlavne to, prečo to vždy robí až po nejakej dobe...vždy sa ten zvuk objaví až po nejakom čase...už fakt jediná možnosť je to, že môže na niečo, nejakým spôsobom vplývať vonkajšia teplota...ale načo naozaj netuším...tak teda ďakujem za rady, názor atď. možno sa ešte v lete ozvem, že to prestalo
Neuveriteľné...od Soboty sú zvuky fuč proste sa oteplilo a je to preč ja naozaj tomu nechápem bicykel ide tichučko nič nepuká, nič nevrže...proste fakt nechápem ešte v sobotu ráno som meral s ujom reťaz voči kazete...dĺžku, širku a všetko v poriadku.Od neho som išiel keď bolo pomerne teplejšie počasie...no a pomaly to prestávalo.Od nedele uplne ticho...dúfam som to nezakríkol
Ahoj cital som celé a musím povedať že take zvuky väcsin povie nerieš A JAZDI ale kazdy kto ma bike a snazi sa ho mat tip top ma k tomu vztah stara s o to tak to riesit bude. Zaujimave vsak ze po 5 km kedze vonku ked je zim je zimA ale možno do 5 km s rotujuce časti ochladia este viac. Je to stara tema ale nadviazem. Od začiatku jazdy mne sramoti ako by prehadzovac na nižších pastorkoch nepomohlo ani utiahnutie na riaditkach , radi krasne. Avsak o com viem je axialna vola teda vola do boku kazety aj celeho orecha shimano naboj... Kazeta sa vyosuje cca 1.5 az 2 mm na stranu.. avsak nejde vysvetlit ked sa doladi pocas jazdy prečo stále je tak isto. Zvuky zo sedlovky su celkom odlisne s tym odkedy mam taku modru pastu mam nastastie pokoj... Ale vycistim aj to, namazem... Hlavne objimku... Patka by mala byy dotiahnuta ale skontrolujem pripadne oremazem a ako ste pisali co by ma nenapadlo su premazat jwmnym filmom vazeliny vztycme plochy osiek. Ten zvuk je ako by sucha retaz , skusim spominanu spojku vymenit, kladky som menil za kladky xnx na zapuzdrenych priemyselných ložiskách tie su tiche, retaz ma 1550 km ale neprepada ani na 0.75 , skusim kluky dotiahnut a prevodniky... Vztycne plochy prevodnikov pripadne ? To je tak na fest dotiahnute viem lwbo som nedavno kontrooval ze to by nemalo vydavat zvuky... Ukotvenie sedla tiez nie , lyziny su izolepou olepene kedze som si myslel ze mi sedlo nesadne a poslem spat vyplet v mojom pripade je v pohode si myslim neni na fest a neninani voľný.. pedále aom dal nove na zapuzdrenych priemyselných ložiskách, a robí to , robilo aj na obycajnych vyheganych v tom to neni. Povoleny stred ? To si nemyslim ale nevylučujem. Bike ma najazdenych 1550 prevazne asfalt... Obcas polne cesty. Brzdy to nerobia
Zdravim bikeri , neviem ci to sem patri ale chcem sa spytat ci nema niekto osobnu skusenost, pripadne by vedel pomoct k odstraneniu/urceniu priciny mojho problemu. Jedna sa o to ze pri prejazde nerovnostami (pripadne ked bicykel chytim za sedlo a zdvihnem do vysky 50 cm od zeme a nasledne pustim ) zadna stavba “vydava“ cudny zvuk. Po demontati retazi to robi taktiez (este viac) a po naslednej demontazi aj prehadzovaca to nerobi vobec . Viem, tym padom je pricina jasna (prehadzovac) lenze po vymene s prehadzovacom ktory je na inom bicykli (na ktorom tento zvuk indisponuje ) to na mojom bicykli robi nadalej. Som na to sam a nemam nikoho kto by mi mohol “hadzat) bicykel z pozadovanej vysky a mohol by som tak lahsie urcit pricinu a preto sa obraciam na radu od vas ...
Bicykel : https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske-bicykle/celoodpruzene/4511981/superior-xf-929.html
Mohlo by to byt vnutorne vedenie kabelaze ku prehadzovacke ? Za akekovlek rady a usmernenia ďakujem
Ak sa bavime o zvuku ktory ide od zadneho kolesa resp. od zadnej casti bicykla tak pozrel by som ci nieje uvolnena patka prehadzovaca,ventil na kolese (ak mas duse),dotiahnutie kazety resp. ci nema volu kazeta,vola v capoch zadnej stavby.. otazka znie skor o aky zvuk sa ma jednat, ide o kovovy zvuk alebo tlmeny zvuk napr. vedenie kabelaze ramom atd..
niečo podobné mám aj ja taký kovový zvuk....v zjazde keď mám zaredené na 8-12 najmešom pastorku tak prehadzovačka búcha...ak mám zaraďené na vačšom pastorku 1-7 tak to vôbec nebúcha.Ale ešte som to nejako do podrobna neskúmal
Zdravím...vedel by niekto poradiť ako by som mohol odstrániť tento zvuk? Jednoznačne to vychádza s kladky prehadzovača a iba vtedy keď sa šlape tak z lahka. Väčšinou prevody 5 a 6 .Budem vďačný za každý nápad...
Tomu ver ze nie. Ved 90% bikov ktore stretavam piskaju, alebo neskutocne pukaju. Ja som minule skumal, ci mi nepuka Boa na pravej tretre, take jemne tukanie. A niekomu nevadi, ze mu ide prehadzovacku odtrhnut...
Este že mám druhý bike kde počujem len plášte a jemne reťaz.
Preto si nekúpim nikdy celoodpruzeny bike tam furt niečo Puka...ja viem som asi chorý ale čo už...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bicykel : https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske-bicykle/celoodpruzene/4511981/superior-xf-929.html
Mohlo by to byt vnutorne vedenie kabelaze ku prehadzovacke ? Za akekovlek rady a usmernenia ďakujem
Preto si nekúpim nikdy celoodpruzeny bike tam furt niečo Puka...ja viem som asi chorý ale čo už...