Zdravím, chcem sa poradiť ohľadom výživových doplnkov dávnejšie som si kúpil BCAA a cítim že mi to pomáha dosť výrazne pri vytrvalostnom tréningu... (cítim v nohách že nie su také zničené ako predtým) potreboval by som poradiť čo kúpiť ďalej, jedná sa mi o nárast sily, vytrvalosti ale aj výbušnosti (pretekám), aby som z toho nepribral uvažoval som nad gainerom ale z toho sa podľa toho čo som čítal dosť priberie na hmotnosti. Z tej potrebujem troška zhodiť (186cm/72kg) Ak by ste vedeli poradiť pomocou akých látok/výživových doplnkou (poprípade zo zaujímavosti aj dopingového charakteru, ale zohnateľné,, nie že by som to chcel brať iba zo zaujímavosti)
takže :
na zlepšenie sily :
vytrvalosti:
výbušnosti:
(rýchlosti:)
zlepšenie regenerácie:
v poslednom dôsledku zníženie váhy:
Ty kokoooos, rozoberáte tu, ako keby ste sa pripravovali na Tour a pritom jazdíte amatérske preteky, keď vôbec DD. Jesť tamto, nejesť toto, radšej trénujte poriadne.
Aj ja som mal možnosť prejsť si svojou érou suplmentov aj keď neviem čí to malo želaný efekt.
Začal som s:
proteínom –asi základ najlepšie výsledky efektivity
Kreatin –no to us také výrazné nebolo možno fakt pri šprintoch alebo drepoch
L-carnitin- podľa mňa totálne placebo
BCAA- zlepšenie regenerácie pocitovo
HMB- ako opäť čisté placebo
po 2rokov postupne nastal úpadok zdravia a začal som hľadať inú cestu ako sa odraziť od dna no tento krát som vsadil na opačnú kartu a to prírodnú
čerstvé džúsy, Goji, Smoothy, Zelený čaj , Banániky a vegetariánstvo – čistá energia
Aký mate názor na vitarianstvo a odnože v sporte ??? http://www.youtube.com/watch?v=mgEgMuJijd8
Skúsim ešte raz sformulovať moju otázku
Myslite si že po športovom výkone dokáže telo lepšie zregenerovať po konzumácií Srvátkového proteínu atd. alebo po surovom ovocí a zelenine ???
Ešte jedna otázka: dal som za víkend 350km niekedy dám viac v rámci vytrvalosti ale nedeľu tvorili MRC Čachtice a v kopcoch som tomu dosť dával + som sa zle vyjazdil... teraz mám ešte troška "svalovicu" ,, chcel by som sa spýtať ak si dám klasický srvátkový protein pred spaním nepriberiem na váhe a lepšie zregenerujem ?? + vedel by tu niekto poradiť s dávkovaním, chcel by som ísť kupovať maltodextrín, glukózu a protein ešte neviem aký.... myslíte že je to dobrá kombinácia ? chcel by som poradiť. + predminulý týždeň som bol 5dní chorý a pár dni na to sa mi šlo ako znovuzrodenému nohy nabité energiou... myslíte že mi mohla chýbať neviem presne ako sa to volá ale tie cukry "glykogén" v svalových bunkách ? ako sa dá doplniť.?
BCAA su vyhodene peniaze... tolko k tomu... Kvalitný PROTEIN má využitelnejsie spektrum aminokyselín než samotné BCAA....Cvičím roky, do toho bajk a z doplnkov výživy sú BCAA zbytočná vec. Nijak mi to nikdy neoddialilo svalovú únavu a nezvýšilo výdrž. Ani vo fitku ani na bajku...Jediný prípravok ktorý má význam a funguje je KREATÍN ( klasický monohydrát)... V kapsičke je lepšie nosiť hroznový cukor a magnézium chelát ako záchranu... Bez toho aby si sa pred šlapaním kvalitne najedol, ti BCAA nepomôžu... NEFUNGUJÚ !... Z aminokyselín maximálne tak Citrulín, Beta-Alanín na nabudenie a keď tak Glutamín, ale ten skôr na imunitu ako regeneraciu... Nehadam sa, nemudrujem, len pisem svoje skusenosti... Kazdý má iné telo, iný nazor, možno niesom jediný s tymto nazorom... Hodne zdaru !
BCAA su vyhodene peniaze... tolko k tomu... Kvalitný PROTEIN má využitelnejsie spektrum aminokyselín než samotné BCAA....Cvičím roky, do toho bajk a z doplnkov výživy sú BCAA zbytočná vec. Nijak mi to nikdy neoddialilo svalovú únavu a nezvýšilo výdrž. Ani vo fitku ani na bajku...Jediný prípravok ktorý má význam a funguje je KREATÍN ( klasický monohydrát)... V kapsičke je lepšie nosiť hroznový cukor a magnézium chelát ako záchranu... Bez toho aby si sa pred šlapaním kvalitne najedol, ti BCAA nepomôžu... NEFUNGUJÚ !... Z aminokyselín maximálne tak Citrulín, Beta-Alanín na nabudenie a keď tak Glutamín, ale ten skôr na imunitu ako regeneraciu... Nehadam sa, nemudrujem, len pisem svoje skusenosti... Kazdý má iné telo, iný nazor, možno niesom jediný s tymto nazorom... Hodne zdaru !
To funguje na biku nie v posilovni.zniŽuje tvorbu kyseelinky v svaloch.hlavne pri intenzite.
Kreatim je hlupy zavodnovač pre hranolov, ktory chcu mat velke bambule na paprčkach?pred dievčatami
Ta voda z kreatinu je zbytocny strasiak 😁 nieje to az take hrozne a vo velkom ako kazdy hovori. Netreba sa toho bat. Ked uz chcete aminokyseliny tak skuste EAA esencialne amino.Je to nieco ine su to esencialne amino.
To funguje na biku nie v posilovni.zniŽuje tvorbu kyseelinky v svaloch.hlavne pri intenzite.
Kreatim je hlupy zavodnovač pre hranolov, ktory chcu mat velke bambule na paprčkach?pred dievčatami
Bavit sa o bcaa je to iste ako o tukoch bielkovinach .. V prvom rade ide o zaťaženie . Dĺžka , intenzita , ako často . Lenže ak jazdis 1h 3 X v týždni je zbytočne dávať akýkoľvek suplement. Pretoze v strave sú komplexne živiny a v prirodzenej forme .Všetko podľa náročnosti . A pri rozumnej strave založenej na kvalite ,suplementy sú zbytočne pokiaľ objem tréningu a zaťaženie nie sú veľké a dlhodobé . A to sa týka možno 5% . Detto použitie vo fitku . Ľudia uveria tým reklamným rečiam v podpisoch aké sú dôležité pomaly že bez nich sa nezlepšia .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Začal som s:
proteínom –asi základ najlepšie výsledky efektivity
Kreatin –no to us také výrazné nebolo možno fakt pri šprintoch alebo drepoch
L-carnitin- podľa mňa totálne placebo
BCAA- zlepšenie regenerácie pocitovo
HMB- ako opäť čisté placebo
po 2rokov postupne nastal úpadok zdravia a začal som hľadať inú cestu ako sa odraziť od dna no tento krát som vsadil na opačnú kartu a to prírodnú
čerstvé džúsy, Goji, Smoothy, Zelený čaj , Banániky a vegetariánstvo – čistá energia
Aký mate názor na vitarianstvo a odnože v sporte ???
http://www.youtube.com/watch?v=mgEgMuJijd8
Skúsim ešte raz sformulovať moju otázku
Myslite si že po športovom výkone dokáže telo lepšie zregenerovať po konzumácií Srvátkového proteínu atd. alebo po surovom ovocí a zelenine ???
Ako to vyzera dnes , po 10 rokoch ?
na cicine? hej
ale už nerastiem
Bavit sa o bcaa je to iste ako o tukoch bielkovinach .. V prvom rade ide o zaťaženie . Dĺžka , intenzita , ako často . Lenže ak jazdis 1h 3 X v týždni je zbytočne dávať akýkoľvek suplement. Pretoze v strave sú komplexne živiny a v prirodzenej forme .Všetko podľa náročnosti . A pri rozumnej strave založenej na kvalite ,suplementy sú zbytočne pokiaľ objem tréningu a zaťaženie nie sú veľké a dlhodobé . A to sa týka možno 5% . Detto použitie vo fitku . Ľudia uveria tým reklamným rečiam v podpisoch aké sú dôležité pomaly že bez nich sa nezlepšia .