Kategórie
Bike-techChudneme, priberáme, udržiavame... # komunita # skúsenosti # poradenstvo # rady # diskusia # zdravie # výživa
Za seba poviem, že pár týždňov sa trocha snažím, ale výsledky zatiaľ nie veľmi oslňujúce. Aspoň som sa ako tak pod stovku zo 103 dostal. Ale, trpezlivosť ruže prináša, vonku je pekne, idem zabehať
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
-7% Namedsport Hydrafit energetický nápoj, 400 g, červený pomaranč
9,19 €
-7%
MOC 11,99 €
Akcia -48% NUTREND CARNITINE ACTIVITY DRINK bez kofeínu, 750 ml, mandarínka
1,19 €
-48%
MOC 2,39 €
AONE Nutrition Stamimax Electrolyte elektrolytický nápoj, 750 g
od 29,99 €
MOC 30,38 €
-10% Sponser Electrolytes energetický nápoj, 10 tabliet, fruitmix
4,49 €
-10%
MOC 5,59 €
-16% NUTREND MAGNESLIFE výživový doplnok, 25 ml, bez príchute
1,09 €
-16%
MOC 1,29 €
ja som dnes bol na cine all you can eat, tiez v ramci zachovania vahy
a rozmyslam ze zajtra znovu
Ak sa bavíme o chudnutí, tak sa bavíme o príjme a výdaji energie - a to je matika.
neviem ako je to možné ale 60% + energie mám z tukov a schudol som 14 kg
Je to možné uplne perfektne a sucasne naprosto logické. Schudol si ale nie preto, že si "vyradil" sacharidy ako také, ale že tvoj energetický príjem bol nižší ako výdaj. A je práve jednoduchsie pre cloveka, ktorý chce schudnut, vyradit potraviny, ktoré maju kopec kalorii ale nezásytie (práve cukry a sacharidy) ako potraviny hutné, bohaté na bielkoviny a tuky. Je však nutné povedat, že rovnako by si schudol, aj keby si bol celý den na "cukroch" (samozrejme nie len, aby ma niekdo nechytal za slovícko), len pripustme si, že napr. "10palaciniek=10piv=cca. 2000kcal" by asi bežnému "týpkovy" za den nestačilo.
Ja sam mám rád sladké (koláče, zákusky, palacinky a vlastne všetko sladké okrem vod), dávam ich na dennej báze, neomezujem sa, kalorie v zásade nepočítam už, mám to ako tak v oku s presnostou na 500-1000kcal hore dole (cca. 0,1kg) a aj tak som schudol od zimy asi 5kg a to len zvýšeným výdajom energie a evidentne podceneným príjmom kalorií.
http://www.naschudnutie.sk/tabulka-hodnota/nutricne-a-energeticke-hodnoty-sladkosti/
Práveže Kristina tu číta s porozumením ... a páľte už do rite s tým debilnym spojenim “ čítať s porozumením “ . Je to ďaleko horšie ako IMHO , IMO ,
Tento bol dobry. Zasmial som sa, az som spalil zopar kalorii
A čo urazilo tvoju utlocitnu osôbku ? Pomenovanie ako ektomorf , vychrtlik či niečo ine ? Hĺbkovú psychoanalýzu mojej osoby prosim ponechaj k tomu patrične vzdelaným ... apropo psychotesty mám na pilota kozmickej lode
Jaroh neplatíš mi aby som ti tu niečo do hĺbky a obšírne vysvetľoval ... čas sú peniaze a svoj čas mám rozdelený pre pacientov a rodinu ... preto niektoré veci tu nevysvetľujem , buď to zoberieš alebo na to ser a chod svojou cestou . Všetky veci ak im rozumieš majú taku hĺbku , že by som Vám tu mohol vypisovať ako kkt cely deň ... ale radšej budem len za ***** čo Vám tu dá záver a je na vás ako s tým naložíte ... čus
Ramon, mne je dosť jedno, čo píšeš a či si niečo podložil alebo nie a ani žiadne tvoje vysvetľovania nepotrebujem, len som ťa upozornil, že to, čo vyčítaš Petersovi, robíš aj sám.
Inak, gratulujem Košičanom k takémuto doktorovi, je to vyslovene empatik
a síce by to malo fungovať, ako jednoduchá matematická rovnica, príjem výdaj a rozdiel, ale v reáli to tak celkom nie je... tu sa stále vychádza z teoretického stavu, že koľko by mal človek denne prijať, vydať, že trávenie a spracovanie látok funguje na 100%, že črevá sú v poriadku, že telo vie danú energiu spracovať, využiť, použiť, uložiť, vydať atď. ale nie je cukor ako cukor, nie je tuk ako tuk a ani proteín ako proteín a keď si k tomu namixujeme milion iných faktorov, a nejaký ten životný stres, tak tá rovnica zrazu stratí zmysel... lebo je tam viac premenných...
keď som bol sopliak, som mohol žrať jak nevázaný a nič, som bol chudý jak lata, jasné bol aj nejaký ten pohyb, ale keby som tak jedol dnes, tak sa do roka kotúľam... teraz po 20 rokoch sedenia za počítačom, bez pravidelnejšieho pohybu sa proste tuk naukladal do zásoby... to je tak, keď človek rád papká dobroty, ja viem... ale napr. čo ak má človek "prepnutý" organizmus do šetriaceho režimu, či už vďaka zlým stravovacím návykom, skladbe stravy a čo ja viem čoho, tomu jednoduchá matematika nepomôže, dokonca nastane opačný efekt, čím viac priškrtí kohútiky, tým sa to ešte zhorší... hlavne u žien to často býva, a potom jak sa vraví priberie aj zo vzduchu čo dýcha...
a potom príde niekto, čo za 3 mesiace schudne 10 kíl a povie, že ja som večer žrával vela čokolády a keksíkov, tak som to vysadil a paráda, samé išlo dolu... alebo že už nejem na raňajky 6 rožkov ale len 2... a čo mám robiť ja, keď si dám iba 1-2 nebudem jesť žiadny... (a ovsené vločky si strčte voľakam...
PS: sranda mosí byť... a sem tam aj irónia zaberá... radšej si poprajme pekný víkend a šup nejaké to švih-adlo