Otázka: Ak má rekreačný cyklista 30 – 40 ročný s miernym bruškom výšku 175 cm 80 kg a bicykel 14,5 kg, koľko mu spraví na výkone fakt, ak kúpi o 2kg ľahšie HT s váhou 12,5 kg? Osobne si myslím, že keby dá z toho bruška dolu 2 kilá tréningom a úpravou stravy, tak to spraví podstatne viac ako 2kg na bicykli. Inak povedané, že je rozdiel ak niekto s 80 kilami dáva ročne 5000km a iný 80 kilový 500 km. Je to taká fajnová pivná debata, len nikto do nej nechce som nou z mojich známych ísť, lebo každý sa hneď urazí, že z toho vyjde ako tučniak.
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
Ale ja som najprv riešil svoju hmotnosť. Až po nabrati kondičky som odľahčoval bike.
Takže treba odľahčovať všade.
Takže treba odľahčovať všade.
Keď sa za jazdy vyštím do fľaše a hodím ju do košíka, zrazu tam bude 10x viac?
je to to iste ako na aute neodpruzena hmota ... ak vyhodim z kufra 20 kg nakladu, na dynamike auta sa to nijako neprejavi ... ale ked zhodim 4x5kg z hmotnosti diskov, bude to mat evidentny dopad na dynamiku auta
a nezabudat..... na bajku 1g=1e
Takze 3 kg z bicykla je viac. Ale nie je to primarne usetrenou hmotnostou.
... čo tým chcel básnik povedať ? Samozrejme v kontexte napísaného textu ?
Zotrvačnosť je vlastnosť všetkých telies zotrvať vo svojom pohybovom stave (v pokoji alebo priamočiarom rovnomernom pohybe), pokiaľ naň nepôsobia vonkajšie sily.
Will písal presne o tom, ľahšie kolesá - menšia zotrvacnost- rýchlejšia akceleracia
. Treba sa vedieť exaktne vyjadrit , aj keď osobne si myslím že spojil “ dve do jednej “ .
Apropo , ja osobne by som prijal čím najľahšie kolesa s čím najväčšou zatrvacnostou . Preto moje karbony C50 sú z mojich kolies best čo sa týka zotrvačnosti , alé nie sú najľahšie ...chápeš ?
ale poznáš
(vzájomná konzultácia a "morálna" podpora)
-
Ch.u.j ti je ten z koho vajec si vyšiel ...to by si musel niečo odjazdiť na poriadnych bicykloch aby si vedel porovnať a objektívne sa vyjadrit ... bo s jednou sadou kolies a ešte na tých ťažkých mrochňach pri jazde dole kopcom ani s tvojou obrovskou predstavivosťou nepochopíš čo som písal . A v tvojom prípade si v dotazníku zaškrtni obe ...obe sú správne
184/82 je tlsty clovek?Napises Ty akoze doktor?
U mna si obycajny chrapun,z tretej cenovej a viac k tomu nemam co napisat