Problém je že vždy po cca 70. kilometri začína byť telo rapídne vyčerpané - zvýšená dýchavičnosť, nohy nevládzu, celková únova. Potom už musím dávať dlhšie pauzy aby som nejak došiel domov.
Nikdy som neužíval žiadne gély ani iontové nápoje, na výjazde pijem nesladenú minerálku a jem banány a sojové tyčinky. Žeby bol problém tam?
Alebo mám skrátka len málo natrénované?
Dalšia vec že výjazdy robím len každý 8.-10. den, možno je tá pauza dlhá, na druhej strane si to obhajujem tým, že telo aspon poriadne zregeneruje pred dalším výjazdom.
Čo myslíte? Vďaka za každú dobrú radu.
začnií jazdiť kratšie kopce aspon 30min po rozšlapaní nôh, kopce jazdi v nízkej intenzite na pohodičku tak max 145-150. občas zarad na krátkom výjazde 2-3 intenzity na 2-3minutky do maxima čo ti pustí.... potom už len vykrot nohy až domov na pohodu...
ja mám na to výjyzd u nas na holu, stupanie má 10km , po meste a dedine idem na pohodičku lažo plážo, potom sa dvihe kopec dám intezitku, zas sa 20min len flákam a v hornej časti na stojke zas prikvasim na 2-3minutky do maxima, potom zas len na lahučko krutim na chatu.. ked mi ide ešte pridám poslednu stojku nad chatou do sedla...
takto si to rozlož na nejakom krátkom miernom kopci.... kked sa citiš v ten den dobre supni asi ja dve stupania na pohodu.... potupne počas leta pridávaj, ono to pojde pomaly ale pojde
ked ides s partiou udržuj si svoje tempo , neprapaluj zbytočne, lebo potom príde dlhšie tupanie a si tam de si....
...a čo ide na tom internete ?
Plánujem vyjsť na Kľak, tak keby som sa dlhšie neozývala, som tuhá
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14