treba sa pýtať čo robí gen.prokurátor či nemá pocit,že správanie a nečinnosť premiéra napĺňa trestný čin zneužitie právomoci verejného činiteľa.To čo sa deje v Nitre nemá riešiť primátor mesta,ale vláda....zase schválili hračkársky lockdown....predpoklad na január je vyše 100 tisíc nakazených a 2 tisíc mŕtvych.katastrofa celá vláda.
Podla planovaneho tempa ockovania u nas (realita bude uplne inde, co uz vidno dnes, ked nestihaju ockovat...) sa premori cely narod a ani nebude treba ockovat.
Hlas uz podava na premiera trestne oznamenie.
--
Ale chcel som sa skor spytat, ci su v tej druhej skupine aj dochodci vseobecne?
lebo ako vidno, nie je to tam jasne napisane, len
Pacienti:
>65
ti Pacienti su na konci s dvojbodkou, akoby sa to vztahovali na druhy riadok, teda dokopy "Pacienti nad 65", no nie "Dochodci nad 65"
ak katastrofa bude pokračovať tak je odhad 20% premorenosť a to bude znamenať možno 10 tisíc mŕtvych.
Nechce sa mi robit presnu matiku urcite je tu niekto co to da lavou zadnou. Ale moj odhad. Na kolektivnu imunitu treba okolo 70% imunnych.
To by sme mohli pri sucastnom exponencialnom raste dosiahnut nikedy koncom jula. Tazko sa to urcuje lebo ani vysledky PCR ani plosneho testovania neukazuju realne cisla, kolko je nakazenych napriec populaciou.
Pri umrtnosti okolo 1% mozeme ratat so stratou cca 50 000 zivotov na Covid plus vsetci co budu potrebovat zdravotnu pomoc a nedostane sa im pre kolaps zdravotneho systemu. Toto cislo bude nikolkonasobne vacsie, ako straty na Covid. Ak mate cisla kolko zivot ohrozujucich pripadov sa denne osetri, tak sem s tym mozeme to zratat. Alebo mozeme prestat osetrovat pacientov s Covid, ale v tom pripade mozeme pocitat so stratami na urovni 8-10% na Covid. Cize 400 000-500 000 zivotov. Ak kazdy poznate 10 ludi tak kazdy bude mat aspon jedneho mrtveho kamarata, alebo rodinneho prislusinika.
Ktorykolvek stat prisiel s tymto napadom, velmi rychlo od neho upustil, akonahle si urobil matiku. Napr Svedsko ktore je velmi bohata krajina ma zdravotnictvo na top urovni a malu hustotu obyvatelov, cize na taketo riesenie idelane podmienky. Napriek tomu velmi rychlo otocili, uz po par mesiacoch od zacatia pandemie.
Edit: Som si uvedomil ze zdravotny system nedokaze uz osetrit ani vyrazne viac covid pacientov cize som moc velky optimista. Spolu s poctami aktivnych pripadov, bude narastat aj umrtnost a to dost strmo. Cize mozeme kludne pocitat s umrtnostou okolo 8% na covid nie 1% ako som ratal + pacienti s inymy chorobami a urazmi, Zrejme tych 500 000 zivotov bude este velmi optimisticky scenar.
Prvým bol verejný list farára z Brezovice Jaroslava Barta adresovaný hygieničke, v ktorom opatrenia proti šíreniu COVID-19 nazýva intervenciou, žiada jej rezignáciu.
Barta okrem listu vyzýva na stránke farnosti, aby ľudia opakovane písali úradu listy ako reakciu „proti hrubému pošliapavaniu ústavných práv veriacich slobodne vyznávať a praktizovať svoju vieru."
Nasledoval list od farára zo Zuberca a telefonáty od ľudí. Keď sa teda ku každodenným pracovným peripetiám spojeným s koronavírusom pridal tlak veriacich, vo vyhrotenej situácii sa podľa Varmusovej nedalo pracovať.
iron.hide Tak nejake obrazocky su nepodstatne, podstatne je co je vo vyhlaske. Napr na https://korona.gov.sk/vakcinacia/ pisu, aze v druhej vlne idu len a len pacienti. Takze to pacienti sa vztahuje na vsetko a malo byt bez odsadenia, ako to je v tretej vlne.
aktualne:
Podľa Matoviča je situácie v okrese Nitre horšia, ako bola na Orave, a hrozí katastrofa. Vyzdvihol nemocnicu v Nitre a vytkol neochotu okolitým súkromným nemocniciam v rukách finančných skupín. Premiér hovorí, že je dobré vrátiť sa k tomu, čo zafungovalo na Orave - boli tam tri poctivé plošné testovania. ,,Rozhodli sme sa, že presne to isté urobíme v nitrianskom okrese," povedal Matovič. Bez negatívneho testu ľudia nebudú môcť chodiť ani do práce. Od budúceho pondelku v nasledujúcich troch týždňoch budú môcť ísť obyvatelia do práce len s potvrdením o negatívnom teste nie staršom ako sedem dní.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A to to mám v pasívnej lexike. Len v súvislosti s menom sa mi to nespojilo.
--
Ale chcel som sa skor spytat, ci su v tej druhej skupine aj dochodci vseobecne?
lebo ako vidno, nie je to tam jasne napisane, len
Pacienti:
>65
ti Pacienti su na konci s dvojbodkou, akoby sa to vztahovali na druhy riadok, teda dokopy "Pacienti nad 65", no nie "Dochodci nad 65"
https://politikstube.com/verfassungsgerichtshof-in-oesterreich-urteilt-betretungsverbot-von-gaststaetten-ist-gesetzeswidrig/
Nechce sa mi robit presnu matiku urcite je tu niekto co to da lavou zadnou. Ale moj odhad. Na kolektivnu imunitu treba okolo 70% imunnych.
To by sme mohli pri sucastnom exponencialnom raste dosiahnut nikedy koncom jula. Tazko sa to urcuje lebo ani vysledky PCR ani plosneho testovania neukazuju realne cisla, kolko je nakazenych napriec populaciou.
Pri umrtnosti okolo 1% mozeme ratat so stratou cca 50 000 zivotov na Covid plus vsetci co budu potrebovat zdravotnu pomoc a nedostane sa im pre kolaps zdravotneho systemu. Toto cislo bude nikolkonasobne vacsie, ako straty na Covid. Ak mate cisla kolko zivot ohrozujucich pripadov sa denne osetri, tak sem s tym mozeme to zratat. Alebo mozeme prestat osetrovat pacientov s Covid, ale v tom pripade mozeme pocitat so stratami na urovni 8-10% na Covid. Cize 400 000-500 000 zivotov. Ak kazdy poznate 10 ludi tak kazdy bude mat aspon jedneho mrtveho kamarata, alebo rodinneho prislusinika.
Ktorykolvek stat prisiel s tymto napadom, velmi rychlo od neho upustil, akonahle si urobil matiku. Napr Svedsko ktore je velmi bohata krajina ma zdravotnictvo na top urovni a malu hustotu obyvatelov, cize na taketo riesenie idelane podmienky. Napriek tomu velmi rychlo otocili, uz po par mesiacoch od zacatia pandemie.
Edit: Som si uvedomil ze zdravotny system nedokaze uz osetrit ani vyrazne viac covid pacientov cize som moc velky optimista. Spolu s poctami aktivnych pripadov, bude narastat aj umrtnost a to dost strmo. Cize mozeme kludne pocitat s umrtnostou okolo 8% na covid nie 1% ako som ratal + pacienti s inymy chorobami a urazmi, Zrejme tych 500 000 zivotov bude este velmi optimisticky scenar.
Prvým bol verejný list farára z Brezovice Jaroslava Barta adresovaný hygieničke, v ktorom opatrenia proti šíreniu COVID-19 nazýva intervenciou, žiada jej rezignáciu.
Barta okrem listu vyzýva na stránke farnosti, aby ľudia opakovane písali úradu listy ako reakciu „proti hrubému pošliapavaniu ústavných práv veriacich slobodne vyznávať a praktizovať svoju vieru."
Nasledoval list od farára zo Zuberca a telefonáty od ľudí. Keď sa teda ku každodenným pracovným peripetiám spojeným s koronavírusom pridal tlak veriacich, vo vyhrotenej situácii sa podľa Varmusovej nedalo pracovať.
https://www.aktuality.sk/clanok/853260/veriaci-a-knazi-z-oravy-atakovali-hygienicku-kvoli-zrusenym-bohosluzbam-zavolala-biskupovi/
A ako spravny vedec to moze prve otestovt na sebe, aby overil ci to funguje.
a co ak nie? tak si pockaju rok vo stvrtej skupine?
---
btw
---
aktualne:
Podľa Matoviča je situácie v okrese Nitre horšia, ako bola na Orave, a hrozí katastrofa. Vyzdvihol nemocnicu v Nitre a vytkol neochotu okolitým súkromným nemocniciam v rukách finančných skupín. Premiér hovorí, že je dobré vrátiť sa k tomu, čo zafungovalo na Orave - boli tam tri poctivé plošné testovania. ,,Rozhodli sme sa, že presne to isté urobíme v nitrianskom okrese," povedal Matovič. Bez negatívneho testu ľudia nebudú môcť chodiť ani do práce. Od budúceho pondelku v nasledujúcich troch týždňoch budú môcť ísť obyvatelia do práce len s potvrdením o negatívnom teste nie staršom ako sedem dní.