Neviem ci sa to tu uz preberalo, ale zaujimalo by ma, ake mate skusenosti s mliekom a mliecnymi vyrobkami.
Ja som ich denno denne konzumoval, ale posledne mesiace a tyzdne som mal neustale sople a nadchu.
Akonahle som ich vysadil cca 2 tyzdne dozadu, vyrazne sa mi ulavilo.
Neviem ci je to nahoda, alebo ma skutocne tie mliecne vyrobky zahlienovali...
Budem rad za kazdu Vasu skusenost, ktoru tu napisete.
Dik
Mliecne vyrobky zahlienuju.. ja som ich dost obmedzil, raz za cas si dam bio jogurt resp kefir. A to bez ovocia. Pridam si orechy, med pripadne skoricu. Striedam to so sojovym mliekom ci napojmi.
Ked je clovek prechladnuty, odporucam mliecne vyrobky na ten cas choroby vylucit.
To vsio za mna
mlieko davam kazde rano, jogurty sem tam... a bez problemov.. asi je to trosku individualne
no prosim, toto je vlakno o jedle, nie o zdravotnych tazkostiach
tak sup sup fotky jedla pridavat...
Mlieko ani mliecne vyrobky nezahlienuju...videl som rozhovor s nejakym profesorom vyzivy a on to uplne poprel. Je to len fama resp len pocit par ludi.
nie je to žiadna fáma. môj syn mal furt sople, chrchle, kašle, hlavne ráno. vypil cca liter mlieka denne. po doporučení detskej doktorky mlieko šlo zhruba na tretinu a odvtedy má pokoj. zasoplí už len sem-tam, ale to konieckoncov každé dieťa, no hlavne zmizli nočné a ranné kašle.
toľko k mlieku a cigovi úprimne závidím, musela to byť mňamka chýba tu slintajúci smajlík!
takze slubene jerky. fotky z pripravy som nerobil, takze uz len potom co boli hotove. nastastie sa mi ten rost na susenie vojde na sirku do truby. hotove su vtedy, ked sa lahko odliepaju od sita. ked na site vobec nedrzia, tak su uz moc vysusene (na moj vkus). ja nepotrebujem, aby dlho vydrzali, mne staci mesiac, dovtedy su prec, lebo sa neviem zdrzat, maskrtim na nich aj mimo vyjazdy. a robim si ich hot, aby mi na ne nechodila skodna.
susedko ked okostoval, povedal, ze poskytne kus jelena. takze nabuduce budem robit trosku inu marinadu. asi tam pojde borovicka, susene borievky, nove korenie, tymian a nieco z povodnej receptury vypustim. netreba to v marinade nejako dlho mocit, ak nie je riedka. ja ju mam vzdy dost hustu a rozmyslam, cim by som ju zriedil, takze vsetko sa nalepi na maso, mozem hned ladovat do truby. pod sita davam plech, ale ze by tam bolo nakvapkane, to sa neda povedat, drzi to na tom, ziadne straty. Neviem povedat zodpovedny udaj kolko strati kilo masa na hmotnosti, teda vypocitat presne naklady, pretoze v procese kostujem, ale urcite sa to oplati robit doma a nekupovat. kupovane su drahe a nechutia mi tak ako moje vlastne. v mojich vlastnych viem co mam a to je dobry pocit. kto nema rost na susenie, moze ich povesat na nejake ihly na saslik, alebo navliect na nite a tie ponatahovat v trube. ja mam v trube po oboch stranach drotenne kolajnicky, takze mne by sa aj takto dalo, keby sa inak nedalo.
a co ma donutilo nieco taketo si doma vyrobit? paleo dieta. Ramon, moj keto guru, ma chce na dialku zlikvidovat ). horalky si do batoha uz brat nemozem, tak musim to riesit takto na indiana.
neviem si to predstavit pod tym sedlom, ja som to pocul o tataroch. ale ci islo o susenie, to neviem. myslim si, ze kon sa pod sedlom dost poti, navyse tie konske chlpy, ten kozny prach v nej, co nejde ani poriadne z ruky zmyt a konsky pach? no, neviem. mozno, ze to boli tie spravne ingrediencie, ale to je gurmancina na inom leveli. ja sa motkam ovela nizsie )
v zipovacom sacku v sufliku. mam tam vnutri hodeny ten sacok co pohlcuje vlhkost. musim dokupit sacky, tuto varku som dal do tupperware, normalnych plastovych nadobiek na mrazenie. ale nemrazim to, mne sa to rychlo mina.
Niekolko otazok. Zipovacie sacky, sacky na pohlcovanie vlhkosti kde kupujes? Recept na pripravu si uz dal, mam si dohladat? Ak nie das? Kupene som uz par krat mal, ale pripadali mi prilis tvrde (na stav mojho chrupu). Celkom rad by som daco skusil. Nie je problem najst recepty na nete ale radsej by som pocul rady od niekoho kto to skusil v domacich podmienkach. Napr. kvoli tomu si susicku nekupim. D.
pista na predchadzajucej strane edelweiss pisal, neviem ci si cital:
"a ja som si zrobil beef jerky z 1 kilecka. v pootvorenej trube. 70-75stupnov 2.5h. 3hodiny mrazene masko som nakrajal na 3mm platky, tie vymachal v marinade zlozenej zo: soyovej omacky (tamari), worchesteru, suseneho cesnaku, vodky, trosky medu, korenia, stiplavej papriky, chili, chipotle, rimskeho kminu a muskatoveho orecha. minule som daval aj trochu kurkumy a kofoly. uplne staci stehno, netreba kupovat nizku rostenku"
S kamosom sme tiez mali aj kupovane, ale cena 3€ za 30g no vtip, a chut mi moc nevyhovovala.. Doma robene mi viac chutia. Kamos robil zo 2krat v trube ako tu edelweiss pisal, potom kamos dostal susicku od manzelky, tak teraz som mal so susicky.
S tvrdostou je to tak rozne, niektore kusky su tvrdsie a niektore menej tvrde. Ale kazdopadne je to super chutovka, a kilecko nasuseneho stehna u mna padlo za par dni
pista, sacky zipovacie su to normalne igelitove s tym kolajnickovym pasikom navrchu. ja ich nekupujem, mam z chili paprik z usa, v nich boli aj vysusacie vrecuska. su pevne, hrube, tak ich pouzivam dokola. okrem toho, zostala po chili v nich taka vona, ze vzdy sa potesim, ked sacok otvorim. ked si kupis jerky v obchode, napr. v tescu, tak hned jeden sacok mas. alebo pohladaj niekde v skatuli od topanok. sacky kupis ako rychlouzatvaracie alebo vakuove vrecka vsade. anajskor si kup v obchode, aby si vedel porovnat, potom zistis, ze ked si sam podla svojej chuti spravis, nic to neprekona.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som ich denno denne konzumoval, ale posledne mesiace a tyzdne som mal neustale sople a nadchu.
Akonahle som ich vysadil cca 2 tyzdne dozadu, vyrazne sa mi ulavilo.
Neviem ci je to nahoda, alebo ma skutocne tie mliecne vyrobky zahlienovali...
Budem rad za kazdu Vasu skusenost, ktoru tu napisete.
Dik
Ked je clovek prechladnuty, odporucam mliecne vyrobky na ten cas choroby vylucit.
To vsio za mna
no prosim, toto je vlakno o jedle, nie o zdravotnych tazkostiach
tak sup sup fotky jedla pridavat...
edelweiss nemas foto tej beef jerky?
nie je to žiadna fáma. môj syn mal furt sople, chrchle, kašle, hlavne ráno. vypil cca liter mlieka denne. po doporučení detskej doktorky mlieko šlo zhruba na tretinu a odvtedy má pokoj. zasoplí už len sem-tam, ale to konieckoncov každé dieťa, no hlavne zmizli nočné a ranné kašle.
toľko k mlieku a cigovi úprimne závidím, musela to byť mňamka
...idiani si aj dávali sušit pod sedlo kona ked boli na dlhsej cykloturke
"a ja som si zrobil beef jerky z 1 kilecka. v pootvorenej trube. 70-75stupnov 2.5h. 3hodiny mrazene masko som nakrajal na 3mm platky, tie vymachal v marinade zlozenej zo: soyovej omacky (tamari), worchesteru, suseneho cesnaku, vodky, trosky medu, korenia, stiplavej papriky, chili, chipotle, rimskeho kminu a muskatoveho orecha. minule som daval aj trochu kurkumy a kofoly. uplne staci stehno, netreba kupovat nizku rostenku"
S kamosom sme tiez mali aj kupovane, ale cena 3€ za 30g
S tvrdostou je to tak rozne, niektore kusky su tvrdsie a niektore menej tvrde. Ale kazdopadne je to super chutovka, a kilecko nasuseneho stehna u mna padlo za par dni