Tyzden dozadu som zvolil nevhodne rukavice do chladneho pocasia. To bol pravdepodobne spustac problemu. Na druhy den som spozoroval opuch okolo klbu na prste na pravej ruke s miernym zacervenanim. Dnes som zacitil dalsi zacinajuci opuch pri klbe na lavej ruke. Chcem sa spytat ci tu mal niekto podobny problem a za pripadnu radu pri rieseni vopred dakujem.
Treba tomu predchadzat, nepodcenovat ani kratky vyjazd, pripadne uzivat nieco na prekrvenie koncatin? Co sa tyka odstranenia nasledkov-pricin zatial som iba zacal s hladanim odpovede. Znepokojilo ma, ked na mna vyskocili informacie o tom, ze podobne sa prejavuje reuma. Verim, ze sa jedna iba o "docasne prechladnutie",
Na opuchy pomáha veľmi účinne obklad z tvarohu. Daj asi centi vrstvy tvarohu na miesto, obaľ gázou aby to držalo a na to to obaľ sáčkom alebo dačím aby sa to nevytrúsilo lebo to treba nechať pôsobiť cez noc. Super aj na vodu v kĺboch. Pri horšom stave treba aplikovať aj 5-7 dní po sebe, no oplatí sa.
U mna je to tak, ze ked 2 tyzdne nesadnem na bike, tak kolenam zacne pomaly ale isto *ebat uplne. Musim skratka jazdit, aby som nemal problem chodit. Samozrejme kolena v teple a zlahka pre radost.
peto-h
babo,rad,ty si take nieco,tusim, spominal.
ja nosim teraz lyziarske rukavice a vobec necitim zimu.skor ma oziabu prsty na nohach. JoKo
poznam viac ludi v pokrocilejsom veku,kt.maju problemy s klbami,a to temer vobec nesportovali.ked budem aukat ako starec,aspon budem vediet preco.
Hodim to sem nech nezakladam novu temu, vyron clenku, sobota vecer, opuch mi lezie az k prstom a mam tam aj modrinu ale hybat mozem tak na 20 percent. Co sa mi mohlo stat? Ja myslim, ze to je vyron ale kedze si nohu nevykladam stale lebo potom mi trpne a som nutena sa aj pohybovat po byte tak mi to puchne. Pomoze RTG dodatocne ci skoda casu?
Ak sa to nezlepsuje tak radsej k doktorovi. Vyluci to potencialnu zlomeninu a dostanes ortezu, ktora trochu pomoze zafixovat clenok. Lieky na zapal tiez nic nepokazia. Samozrejme RICE terapia. Natrhnute vazy sa hoja 4-6 tyzdnov takze disciplinovanostou sa minimalizuje dlzka hojenia a mozne nasledky.
Zhorsena stabilita sa prejavuje napr pocitom volnosti v klbe a pri zatazeni (okrem bolesti) citis akoby isiel klb vyskocit z miesta. To poukazuje na vaznejsie poranenie vazov. Ak to nie je tvoj pripad tak je to zrejme len natiahnute/natrhnute a poskodene puzdro moze zapricinovat ten opuch. Opuchu treba zabranit, spomaluje hojenie. Kazdopadne lekar by urcite povedal presnejsie po prehliadke.
fixska skús: večer pred spaním postihnuté miesto natrieť FLECTOR GELom (Fastum gel - na ten je niekto alergický), zabaliť do igelitovej fólie a zľahka obviazať (stabilizovať) pružnou bandážou, nohu dávať často, ako sa dá do vodorovnej polohy, CHLADIŤ, obmedziť zaťaženie, šetriť (ak sa dá, chladiť treba okamžite po úraze - do budúcna )
ráno ešte v posteli (pred tým ako stúpiš 1 x na nohu) votrieť zvyšný Flector do nohy a zafixovať buď pružnou bandážou, alebo "sťahovacou kompresnou "ponožkou-návlekom", kúpiš v každej predajni medi potrieb, alebo aj v lepšej lekárni (veľkosť podľa obvodu zdravého členku)
ak je noha trvalo "teplá" na dotyk (tzn teplejšia ako druhá zdravá) neodkladaj návštevu traumatológie
Díky, stabilitu zhoršenú nemám, nemám pocit, že by mi išiel vypadnúť (to mám v ramenách normálne vďaka mojej "super" hypermobilite) a pôjdem asi poobede na pohotovosť lebo som dosť mimo miesta trvalého pobytu. Chladila som hneď aj neskôr no chlad je asi len "analgetikum", Fastum si dávam denne a cez noc som mala tvarohový zábal a opuch sa dosť rapídne zmiernil do rána konečne tak díky ešte raz, dúfam, že neomdliem u lekára, mňa sa totiž nemôže nikto chytať keď ma niečo bolí ani sa približovať ku mne lebo robím paniku
Prosím vás pozná niekto v BB nejakého fyzioterapeuta ku ktorému je možné chodiť cvičiť kvôli členkom, kolenám a chrbtu a zároveň aj prípadne masíruje ale zase nie pre relax ale pre zdravie pohybového aparátu. Po tom výrone mi zostal zhrubnutý čenok a dosť ma to tlačí v lyžiarke a korčulovať sa bojím ešte plus je načase riešiť môj chrbát so skoliózou popri sedavom zamestnaní. díky
Neviem nájsť vhodnejšiu tému tak sa opýtam tu. Nemáte niekto problémy (hlavne počas XC maratonov) s bolesťou člankov na prstoch? Proste kĺby na prstoch oboch rúk. Niekedy pri zjazde ma to dokáže extrémne spomaliť a predtým, než by som to riešil s ortopédom, tak by som bol vďačný za nejaké postrehy alebo odporúčania z terénu. Prípadne či nepomohli nejaké cviky na spevnenie tých šliach, rukavice, tejpovanie a podobne...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
babo,rad,ty si take nieco,tusim, spominal.
ja nosim teraz lyziarske rukavice a vobec necitim zimu.skor ma oziabu prsty na nohach.
JoKo
poznam viac ludi v pokrocilejsom veku,kt.maju problemy s klbami,a to temer vobec nesportovali.ked budem aukat ako starec,aspon budem vediet preco.
Napr. mojmu bratovi povolil krizovy vaz ked po dojedeni rezna vstaval od stola
Prajem rychle hojenie.
vyklbenie vie byt horsie ako zlomenina (nekomplikovana)
ráno ešte v posteli (pred tým ako stúpiš 1 x na nohu) votrieť zvyšný Flector do nohy a zafixovať buď pružnou bandážou, alebo "sťahovacou kompresnou "ponožkou-návlekom", kúpiš v každej predajni medi potrieb, alebo aj v lepšej lekárni (veľkosť podľa obvodu zdravého členku)
ak je noha trvalo "teplá" na dotyk (tzn teplejšia ako druhá zdravá) neodkladaj návštevu traumatológie