1. Zlepšilo niekomu otužovanie kondičku?
2.Otužujem sa v sprche studenou vodou vyše polroka. Ale v poslednom čase som bol chorý už asi mesiac(nebol som chorý kôli studenej vode
3.Má sa alebo môže sa otužovať aj počas choroby?
4.Akú studenú vodu si môžem dať?
A nejaké vaše osobné skúsenosti ktoré by pomohli začiatočníkovi
Fúha tretia otázka je troška dlhá
Edit: Ako som mohol napísať takú blbosť to keby videl učiteľ z fyziky tak ma pod zem zakope
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
2. Aka je teplota zeme v hlbke, v ktorej su ulozene vodovodne potrubia?
ja som zase pocul ze tekuta sladka voda nemoze mat menej nez 4 st celzia .... anomalia vody ?
btw ak byvas v panelaku pochybujem ze mas studenu vodu tam sa uz v trubkach stihne ohriat aspon na 10 st .....
ak byvas v rodinnom dome tak neviem v zemi cca 2 m hlbke tiez nie je moc zima takze tych 6-7 st tam bude ale to su len dohady nic som nemeral teplomerom
1. nie
2. si este chory a citlivejsi, ak mas zvysenu teplotu
3.NIE
4. aj pod bod mrazu, len nebude tiect ale bude sa sypat resp. hrkat...
ale neklesaj na duchu, otuzovanie je zdrave
-keby mala voda v trubkách teplotu pod nulou, tak v noci, keď to nikto nepoužíva by trubky roztrhalo. Preto sa napr. v chatách na zimu vodný aj vykurovací systém vypúšťa, alebo sa do radiátorovej vody primieša nemrznúca zmes.
- anomália vody nie je to, že neklesne pod 4C. Sa musím rehniť.
- a tie 4C je priemerná teplota na dne ľadom pokrytej vodnej plochy ak sa nemýlim.
Kuva kto vás učil fyziku..
Apropo otužovanie. Ja sa tiež sprším ráno studenou. Výborná vec. Množstvo nachladení aj letných prejavov alergie rapídne ubudlo.
Po tej prestávke si v pohode zase pusti tú najstudenšiu. Nebuď makkýš. Ale nie tú pod nulou, aby ti kocky ľadu hlavu nerozbili.
povedať si - sekol som sa. To si zvládol.
- anomália vody nie je to, že neklesne pod 4C. Sa musím rehniť.
- a tie 4C je priemerná teplota na dne ľadom pokrytej vodnej plochy ak sa nemýlim.
Pri cca 4°C má voda najvyššiu hustotu, to je tá anomália (okrem iných)
Mám to aj so saunami, masážami, kúpaním,večeričkou, takže môžete ticho závidieť.