Zaujima ma ako funguju rozne proteinove napoje. Napr. jazdil som na bicykli teda svaly na nohach dostali zabrat a po vykone si dam takyto napoj (teraz v zime ked jazdim trenazer, je to spravidla sucasne aj predspanim)
Ale co svaly ktore neboli v ten den nejako aktivne napr. horne partie? Moze byt taketo pouzitie proteinov nejakym sposobom nevhodne?
chapem, ze su urcene najma na tvorbu svalov. pytam sa preto, lebo po castejsich treningoch mam pocit ze mam "pavucie nohy". co sa tyka stravy tak tam by bola vhodna asi konzumacia nizkotucneho tvarohu ktory by mal mat dostatok bielkovin?
toto je na budovanie svalov a žiadne prášky ti stravu nenahradia.
to zase až tak pravdu nemáš....
prášky stravu nenahradia to je pravda...ale je rozdiel vypiť rozštiepené aminokyseliny skoro po treningu alebo zožrať 150gramov masa ktore straviš po 5 hodinách
Ja som si v poslednej sezóne občas po náročných pretekoch a niekedy aj po náročných výjazdoch (ak som sa zničil deň-dva pred pretekmi) skúšal dať regeneračný nápoj, (Penco After Activity) ktorý by mal urýchľovať regeneráciu. No nejaký výrazný efekt, snáď okrem placebo efektu som nezaznamenal...
proteinové nápoje s obsahom bcaa aminokyselinami po tréningu podla mna slúžia na regeneráciju poškodených svalových vlákien treningom už či sa jedná o objemový alebo vytrvalostný alebo aký trening myslím že je to jedno áno dá sa to nahradiť aj normálnou stravou ale tu sa jedná o rýchlu vstrebatelnosť po treningu tak že podla užívaním človek nič nepokazí
Mňa by skôr zaujímalo, ako človek posúdi, že mu protein zaberá
Proteínový prášok je len doplnok výživy, ktorý sám o sebe nemá ako zaberať.
Vždy bude chyba buď v tréningu, regenerácii alebo celkovo v strave...
to bude teda zasluha regeneru/sachrov, resp celkovo co si jedol pocas/po treningu tych 20g bielkovin z protein shaku nemas sancu posudit...takisto nemas sancu posudit, ze by si sa citil nejak lepsie vdaka "kvalitnejsiemu" alebo menej "kvalitnemu" proteinu...
proste s bielkovinami to nie je take, ze jeden si nedas a uz sa citis na prd a druhy den si das a zrazu je vsetko ovela lepsie...bielkovin mas dohodobo bud dostatok, alebo ich mas dlhodobo nedostatok, a az vtedy vies posudit nejaky rozdiel...
a clovek musi mat fakt zlu stravu, aby nemal aspon ten 1,5g bielkovin na kg telesnej hmotnosti denne, co to je uplne postacujuce...
edit: no a BCAA - kedze neobsahuju kompletne spektrum aminokyselin, su to vyhodene peniaze ...ked uz, radsej si kup nejake EAA
no tak to neviem co ty jes ale ja mam teraz nastavenych okolo 1,4-1,5g a to sa zo stravy fakt neda dostat bez doplnkov. resp asi nie som dost masozravy typ lebo kedze si vsetko pisem do kalorickych tabuliek tak skoro kazdy den musim davat protein aby som splnil normu
Podľa mňa bol zmysel článku v tom, že treba čítať zloženie, len bol zybtočne zaobalený všeobecnými informáciami. To, že si treba dávať pozor na to, čo tam výrobca pchá je dôležité (teda ako pre koho) aj pri iných potravinách, nielen pri proteínoch v prášku. lenže mnohí ľudia si kúpia nejaký produkt a ani si o tom nenaštudujú aspoň zákadné informácie, na čo toje, kedy to užívať, prečo a ktoré, ako sa to delí aký je pôvod bielkovín, ako sú spracované, čo ostatné by mal produkt obsahovať a čo nie a prečo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
bezprostredne po treningu nevhodne
Ak už na regeneráciu tak BCAA aminokyseliny ako doplnok po tréningu.
to zase až tak pravdu nemáš....
prášky stravu nenahradia to je pravda...ale je rozdiel vypiť rozštiepené aminokyseliny skoro po treningu alebo zožrať 150gramov masa ktore straviš po 5 hodinách
Ja som si v poslednej sezóne občas po náročných pretekoch a niekedy aj po náročných výjazdoch (ak som sa zničil deň-dva pred pretekmi) skúšal dať regeneračný nápoj, (Penco After Activity) ktorý by mal urýchľovať regeneráciu. No nejaký výrazný efekt, snáď okrem placebo efektu som nezaznamenal...
ta ma nakopne pri kazdom tazsom vykone cim tlstejsia tym lepsie
EDIT: ale vlastne tu sa pise o regeneracii tak potom som nic nenapisal...
Možno niekomu pomôže pri výbere.
https://www.aktuality.sk/clanok/qFS6FYy/mate-pocit-ze-vas-protein-nezabera-mozno-ste-sa-stali-obetou-amino-spikingu-otazky-a-odpovede/
Proteínový prášok je len doplnok výživy, ktorý sám o sebe nemá ako zaberať.
Vždy bude chyba buď v tréningu, regenerácii alebo celkovo v strave...
proste s bielkovinami to nie je take, ze jeden si nedas a uz sa citis na prd a druhy den si das a zrazu je vsetko ovela lepsie...bielkovin mas dohodobo bud dostatok, alebo ich mas dlhodobo nedostatok, a az vtedy vies posudit nejaky rozdiel...
a clovek musi mat fakt zlu stravu, aby nemal aspon ten 1,5g bielkovin na kg telesnej hmotnosti denne, co to je uplne postacujuce...
edit: no a BCAA - kedze neobsahuju kompletne spektrum aminokyselin, su to vyhodene peniaze ...ked uz, radsej si kup nejake EAA