Vyssie posunute sedlo moze zmenit rozlozenie hmotnosti- presunut viac hmotnosti na ruky. Skus zdvihnut riaditka. V zime/chlade sa moze zhorsovat prekrvenie koncatin a dopomoct tomu mozu aj tesnejsie zakoncenia rukavic a dresu v zapasti.
Alebo sa ti niečo presililo a pritlačil si si nerv? Mne sa to dialo celý minulý rok, mala som presilené zápästie aj takú "ortézu" som nosila a nejak mi brnelo ale v malíčku... potom som to rozcvičila takou pomôckou a super, aj teraz si tak cvičím od počítača ruky.... Theraband flaxband, ja mám červený
Mne sa to stalo 2x. Raz na preteku a raz obycajny bikepacking. Par mesiacov po tom mi este ruky trpli. Bez zmeny posedu i gripov. Myslim ze to bolo prave tym ze oproti typickemu dlhemu a bikepackingovemu jazdeniu to boli eventy kde som bol dlhsie na biku alebo viac tlacil na pilu (pevna vidlica vs zjazdy a menej oddychu). Tak som zacal citat ci to je vazne v tom a ano, vraj je trpnutie ruk a noh najcastejsie "bikepackingove" zranenie ktore postihuje ludi s nevyladenym ale pozor i vyladenym posedom. Ide o to ze na biku si dlhsie, ak nemas nejake nastavce alebo nejaku moznost zmeny uchytu tak je to ovela vacsia zataz na telo. Cokolvek co mas zle na posede nastavene ale i kratke pauzy a rovnaky uchop sa ti nakoniec ukazu bud bolestou alebo trpnutim. Nejake cviky mozu pomoct ale viac pomoze lepsi posed alebo dlhsie pauzy a precvicenie ruk.
Ked to porovnam s bikepackingovo-ferratovou zatazou kde som siel uplne bomby od rana do vecera a bol som bud v sedle, na ferratach alebo v spacaku, tak tam som taketo problemy nemal. Ked som siel bikepacking kde som pauzoval, fotil, zastal na obed atd tak som tie problemy tiez nemal. Ked som ale siel bikepacking kde som bol niekolko dni po sebe takmer stale na biku, aj ked som siel pomalsie, tak prave vtedy som mal to trpnutie ruk. Vo vsetkych pripadoch rovnaky bike bez zmeny posedu.
fixska A mas aj nejake specialne cviky na tie zapastia, alebo len to tak vselijako krutis? Lebo mne sa to tiez zacalo diat, taka bolest v zapasti a trpnutie na biku, ale niekedy aj rano po zobudeni, tak taketo precvicovanie by mohlo pomoct. Diky
fixska A mas aj nejake specialne cviky na tie zapastia, alebo len to tak vselijako krutis? Lebo mne sa to tiez zacalo diat, taka bolest v zapasti a trpnutie na biku, ale niekedy aj rano po zobudeni, tak taketo precvicovanie by mohlo pomoct. Diky
Aha, ja som ti zabudla odpísať ☝️ vieš čo, mne poradil fyzio cviky na zápästie na môj problém, v podstate s tým oni rehabilitujú, tam neviem či je to univerzálne ale ja robím na výdrž v tom napätí a nie že ho ohýbam 15x hore dole pri ohybe na banán s rukami predpazenymi si dávam pozor aj na rovný chrbát a lopatky a pri tom "žmýkaní" len na výdrž...
Mám 63 rokov ,zdvihol som rajdy a vymenil za rovné ,,,,,,,mäkšie gripy ,...nadalej jazdím a prestal bolieť chrbát a nic netrpne!!! Vždy treba nájsť ako sa dá pomôcť! Pekný deň prajem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked to porovnam s bikepackingovo-ferratovou zatazou kde som siel uplne bomby od rana do vecera a bol som bud v sedle, na ferratach alebo v spacaku, tak tam som taketo problemy nemal. Ked som siel bikepacking kde som pauzoval, fotil, zastal na obed atd tak som tie problemy tiez nemal. Ked som ale siel bikepacking kde som bol niekolko dni po sebe takmer stale na biku, aj ked som siel pomalsie, tak prave vtedy som mal to trpnutie ruk. Vo vsetkych pripadoch rovnaky bike bez zmeny posedu.
https://www.youtube.com/watch?v=YuZJo4g4AqE
Aha, ja som ti zabudla odpísať ☝️ vieš čo, mne poradil fyzio cviky na zápästie na môj problém, v podstate s tým oni rehabilitujú, tam neviem či je to univerzálne ale ja robím na výdrž v tom napätí a nie že ho ohýbam 15x hore dole