Ahojte,
rád by som sa opýtal ako úplný začiatočník a laik. Kúpil som si cestný bike a začal som pravidelne jazdiť.
Mám ale problém, že mi tŕpnu prsty na nohách.
Používam spd pedále aj tretry Specialized.
Nemáte nejaký typ čo vyskúšať?
Ďakujem moc.
Mozes mat aj tsne tretry.To som mal ja na svojich novych Time tretrach a preto som ich musel predat a kupi o cislo vacsie.Kedze si zaciatocnik aj posed zohrava svoju rolu.Takze skus niekoho kto ma znalosti a nech sa na to mrkne.
ja pouzivam v prvom rade vsetko volne , od gati az po ponozky , aby mi nic neskrtilo zily na nohach, samozrejme ze tretry mam tiez pohodlne ,ziadnu spanielsku cizmu.
nie je volny dres ako volny dres ja som mal skor na mysli tie obruce co byvaju na konci nohavic ,ponoziek a rukavov tie zasadne davam prec(resp som si vybral take ktore nerezu) a take ponozky zahadzujem do kosa (povacsine ako darcek v startovnom balicku)...ale samozrejme je tam veeelmi vela veci co to mozu sposobovat ale trpnutie je proste neprekrvena cast tela resp nervov , takze z tohoto by som vychadzal ...
Skús povoliť tretry, ako radia aj ostatní a dať nižšie sedlo. Mne trošku tŕpli nohy aj pri dlhých jazdách nad 100km keď som mal len bajkové tretry a spd. Vyriešili to cestné tretry a pedále, ktoré majú plochu o dosť väčšiu.
Snáď Ti niečo z toho pomôže.
Mňa bolievali prsty na nohách keď som mal tretry Sidy. Presný typ neviem. Také veci v hlave nenosím. Po kúpe hneď zabúdam ako sa čo volá Prsty mali asi o niečo viac vytočené dohora. Vždy pri jazde nad 2 hodiny ma prsty začali bolieť a mal som silné nutkanie skrčiť ich (ako na ruke zovrieť päsť). Ale v tretre skrčiť prsty ne nemožné. Pomohla výmena tretier. Mám shimano a tie majú sklon prstov asi o niečo menší, lebo tento problém vôbec nepociťujem. Len sú zase voľnejšie = sú pre tých, čo majú hrubšie nohy. Musím používať hrubé stielky (ľudovo zvané vložky). Lebo suché zipsy sa viac stiahnuť nedajú ako mi treba Sidy mi vtedy ale sedeli ako odliaté na nohy až na ten uhol ***** do hora.
Pri ukrutne tazkych stupaniach mi trpnu prsty na rukach som uplny zaciatocnik tuto sezonu jazdim prvy rok aj to na croosovom bicykli a bez akej kolvek vystroje ale to sa do jary zmeni. Moze to trpnutie byt zlou kondickou ?
Pri ukrutne tazkych stupaniach mi trpnu prsty na rukach som uplny zaciatocnik tuto sezonu jazdim prvy rok aj to na croosovom bicykli a bez akej kolvek vystroje ale to sa do jary zmeni. Moze to trpnutie byt zlou kondickou ?
tak tento problem ma vela ludi,a to aj taki,ktori jazdia roky rokuce...ako som zistoval,tak povacsine lava ruka PALEC,UKAZOVAK,pomenej STREDNY prst...
mne trpla aj prava ruka,ale tam to potom preslo,cudne..ostalo uz iba trpnutie na lavom palci a ukazovaku.Podla mna je to sposobene povacsinou chrbticou alebo zlym posedom,kedze nervy prechadzaju od zadku cez chrbat az do ruky.No nieco je niekde seknute urcite,po dovolenke som si myslel,ze ma to prejde,ale nic.
Takisto nejake cviyk ako vytriasanie ruky to troska zlepsuje,mam rukavice Spesule,ale tym to urcite nebude,ze su nie kvalitne.Takisto cakam na nejake pomocne odpovede.
no ja neviem, asi je to posedom + polohou dualov na baranoch , obcas sa predsa treba postavit zo sedla a prekrutit v stojke ale to skor beriem ako prirodzene spravanie sa cyklistu nie za specialnu radu ...inak jedine kde mne trpnu ruky je na crossovom biku ktory ma vzpriamenejsi posed , ked som na cestaku ( prehnutejsi )tak nic take neregistrujem a to jazdim niekedy aj 8h streky .
Čo mám robiť, keď mi tŕpne to či ono? Problém je jednoduchý = tlak na nerv alebo neustály tlak na kožu "preležaniny". Je normálne, že pri posede bez častých zmien neustálym stláčaním nervu niečo začne po pár minútach tŕpnuť. Treba len nájsť vhodnejšie sedlo, riadítka či rukavice alebo tretry... Pri jazde občas ísť zo sedla (ja idem zo sedla práve len kvôli uvoľneniu rozkroku, keď už omína až páli koža alebo sa mi robí typický vrieďák a bolí to jak čert) aj keď mám fajn sedlo. Je neprirodzené sedieť na malej plôške v rozkroku. ...ruky tak isto. Netlačiť priamo na nerv, ale trošku vychýliť úchop alebo ho častejšie meniť. Prípadne skúsiť nejaké rukavice s výstelkami. Paradoxne jedny z výstelkami mám. Na horskom sa ukázali ako maximálne nevhodné = zväčšujú nadmerne objem riadítok a preto musím prsty voči dlani viac ohnúť a tým mi tlačia rukavice do spodnej časti prvých kĺbov od dlane. Treba hľadať, skúšať riešenia proti tŕpnutiu. Jednoznačné rady asi neexistujú. Každý má trošičku inú anatómiu, citlivosť a pod.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Snáď Ti niečo z toho pomôže.
Tie konce mi fakt trochu sťahujú stehná. Vidím že to je hotová veda
Pri ukrutne tazkych stupaniach mi trpnu prsty na rukach
Pri ukrutne tazkych stupaniach mi trpnu prsty na rukach
tak tento problem ma vela ludi,a to aj taki,ktori jazdia roky rokuce...ako som zistoval,tak povacsine lava ruka PALEC,UKAZOVAK,pomenej STREDNY prst...
mne trpla aj prava ruka,ale tam to potom preslo,cudne..ostalo uz iba trpnutie na lavom palci a ukazovaku.Podla mna je to sposobene povacsinou chrbticou alebo zlym posedom,kedze nervy prechadzaju od zadku cez chrbat az do ruky.No nieco je niekde seknute urcite,po dovolenke som si myslel,ze ma to prejde,ale nic.
Takisto nejake cviyk ako vytriasanie ruky to troska zlepsuje,mam rukavice Spesule,ale tym to urcite nebude,ze su nie kvalitne.Takisto cakam na nejake pomocne odpovede.
edit:// kondiciou urcite nie
Ja mam ziatial crossovy bike cestak kupujem az na jar
skus viac sklopit sedlo dopredu