čaute ......
do čoho sa viac oplatí investovať do válcou alebo do trenažera čo je viac nakladne na opravu?
po pripade nejake typy na dobru kúpu
dík za otpoved
ja mam valce elite arion mag, cize 3 polohy odporu (0-1-2, kde 0 je bez odporu). pouzivam stale na jednotke, lebo na dvojke mi to pali gumy. mam zatial obyc. cestne plaste, mozno hometrainingove by sa nepalili. cize nejake jednotky v takej cene maju, mylsim, vyznam jedine ak je moznost nastavovat odpor jemne a plynule.
tiez hodnotim svoj prvy mesiac a prvu sezonu na valcoch /pred tym som sa dost trapil zababuseny vonku / a neviem si vynachvalit. kupil som elite arion mag s tromi urovnami odporu, mam vlastny powermeter takze podla wattov nie je problem ist, pocuvam podcastu/hudbu popri a neviem si predstavit byt statitcky priputany k trenazeru
cena, vaha, elite aplikacia(skoda instalovat uplne nepouzitelna), pre kalibraciu treba dosiahnut rychlost 40km/h co pre novacika na valcoch vobec neni sranda 😁, v manuale nic o rychlosti pisane nie je zistil som to az cez support, taliani...
tiez hodnotim svoj prvy mesiac a prvu sezonu na valcoch /pred tym som sa dost trapil zababuseny vonku / a neviem si vynachvalit. kupil som elite arion mag s tromi urovnami odporu, mam vlastny powermeter takze podla wattov nie je problem ist, pocuvam podcastu/hudbu popri a neviem si predstavit byt statitcky priputany k trenazeru
Ja mam rovnake valce tretiu sezonu a neviem si ich vynachvalit. Tiez pocuvam podcasty alebo audioknihy a obcas si k tomu este pustam na telke nahrate stupania na alpske kopce - YT kanal Bike the World. Mal som pozicany aj trenazer, ale valce ma bavia ovela viac tym, ze treba drzat rovnovahu a smer, tahat aj smerom hore.
ani mag nemusi nutne byt. mam mag, ale obyc. by mi stacili. radsej investuj do indoor elite plastov ako do mag. kup n aobe kolesa. je to rozdiel. nic sa nehreje, nic neodletuje, je to ovela tichsie a maju lepsiu trakciu tie plaste na valcoch, nepresmyknu, dlhsie vydrzia. vyssia trakcia znamena aj vyssi odpor ako s obyc. cestnymi slickmi. odkedy ich mam jazdim bez mag. odporu, cize na nule a namakam sa rovnako ako predtym na 1-2 stupni odporu, ale je to celkovo prijemnejsie. s nahadzovanim plastov som nemal absolutne ziadny problem, neviem o com tocia ti, co problem mali, asi prezuvanie je pre nich celkovo problem. staci spravne zvolit sirku duse, ja mam vyskusane na sirku plasta 25 dat dovnutra dusu KLS 25-32 (idealna, teda skor vhodna na 25 ako na 32) a Conti 25-32 (trosku sirsia ako KLS, idealna na sirku plasta 28 by som povedal). oplati sa kupit nove duse, lebo treba to nabombovat cca na 8bar. na plastoch nebol ziadne vydute, ani bubliny, proste bez vyhrad, parada.
k tym plastom, podla mna je to blbina, ja "dojazdievam" na valcoch pirelli p-zero velo a ziadno problem s prekluzovanym alebo nejakym tym gripom. plaste budu mat 10k km.
ja som nepovedal, ze je to nutne. ja som tie plaste kupil a nelutujem, to je vsetko, podelil som sa o svoje pocity. mal som neobute rezervne "zimne kolesa", tak som ich obul a vyuzil. bolo mi luto drat nove gravel slicky bezdusovo obute na novych kolesach. co je blbina nech posudi kazdy sam, kazdy ma iny rozpocet, iny pristup k veci. jednemu zalezi na hlucnosti, jednemu na vydrzi gum, niekto nemusi mat plaste na dojazdenie ako mas nahodu ty. ja som take akurat nemal. nikdy nevies.
tak som na biku len nechal to co som jazdil od jary, to doderem /sak aj tak im nic este nie je/ a na jar kupim nove. z gum nic neodletuje a hlucnost ma az tolko netoto, tak aspon ma dva rozne postrehy
Ćaute, Možem opítať, že akú hodnotu máte nastavené na velkosť kolesa v garmine? Ja mám trenažer elite qubo fluid, a používam tiež speed sensor. Podľa cyklokomp(Garmin 530) dokážem maximálnu rýchlosť okolo 21km/h, čo si myslím že príliš málo. Možno pri kalkulácií nepočíta s odporom....Alebo mám nastavené zlé číslo(700 × 25C - 2105mm).... Niekde som čítal že treba nastaviť manuálne velkosť kolesa(možno priemer valca- 43mm?), ale som doteraz nenašiel tu správnu hodnotu. ďakujem
caute, niekto v ba a okoli pozicatsmart trenazer na tyzden? som cele vianoce sam na byte v karantene skrz situaciu a nemam co robit este je mozne ze budem pozitivny a bude to dalsich x dni navyse.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nero idem drat druhu zimu a boli to najlepsie investovane peniaze, uplna topka
Aké majú mínusy?
Ja mam rovnake valce tretiu sezonu a neviem si ich vynachvalit. Tiez pocuvam podcasty alebo audioknihy a obcas si k tomu este pustam na telke nahrate stupania na alpske kopce - YT kanal Bike the World. Mal som pozicany aj trenazer, ale valce ma bavia ovela viac tym, ze treba drzat rovnovahu a smer, tahat aj smerom hore.
Cize Elite arion mag?
https://www.facebook.com/GymMeme/posts/3085589268211640