Zdravím, hľadám odborníka na výživu. Niekoho kto by mi vedel troška poradiť ako správne a čo jesť. + poradil zo suplementami. Písal som už pár bývalým pretekárom, ale nik mi neodpísal. Nepozná tu niekto niekoho zo Slovenska? poprípade Česka ?
Za akúkoľvek pomoc by som bol veľmi vďačný ďakujem
Tak tie grepy... pokiaľ ich nemáš z vlastnej záhrady tak to nieje najlepšie riešenie ..hrozno, citrusy a jablká z obchodu obsahujú najviac pesticídov... pokiaľ nie sú takzvané "bio" alebo zo záhradky
Aj preto jazdím viac v hore.. a zásadité, tak pokiaľ ješ veľa kyslých potravín tak potrebuješ aj tie viac zásadité ale pokiaľ sa snažíš jesť takmer neutrálne potraviny alebo vyrovnávaš kyslosť zeleninou, tak sa to dá udržať niekde v strede ale aj tak málo ľudí dbá na rovnomernosť, mnoho ani nevie o čom tu teraz píšeme. Neuvedomujú si, že prekyslenie spôsobuje mnoho ich zdravotných problémov a utekajú s tým hneď k doktorovi a pri tom by stačilo upraviť jedálniček.
A ešte k tomu ovociu, medzi zásadité patrí aj melón, jablko či mango ale v podstate takmer každá zelenina a ovocie sú plus proti prekysleniu, preto je dobré ich používať ku každému jedlu. A treba piť čistú vodu a aj spánok to ovplyvní.. a je ta ešte mnoho faktorov ako sú alkohol a cigarety ale to je už ťažko niekomu zakazovať, kto je na tom závislí aj keď hádam na tomto fóre takých ľudí veľa nieje, keďže je to športové fórum
To je sranda, taký paradox, síce neviem ako často trénuješ ale keď sa dokážeš zmôcť na 100km na bicykli musíš mať dostatočnú vôľu prestať fajčiť.. poznám ľudí, ktorí celý deň presedia pred tv a keď ich volám von povie, že nemajú čas .. je to smiešne, ale tých chápem, že nič nedokážu..
ja grepy radšej jem , a namiesto večere si dám radšej fľašu vína, či pár pohárikov whisky či inej alkoholickej dobroty..zapálim fajku,alebo cigaru a relaxujem pri knihe či pozerám nejaký film...niesu to zlozvyky, ale relax, tak ako potápanie, beh na lyžiach alebo cyklistika, ktorým sa tiež venujem vo veľkej miere, celoročne a prestať s tým nechcem...
btw: pre moralistov, nemienim to zmeniť...som spokojný
Maron, prečo by mal niekto niečo meniť, keď mu to vyhovuje a robí mu to dobre...treba to rešpektovať
Ja nechcem aby niekto niečo menil, ten, ktorý o tom nehovorí, že to zmeniť chce, je to každého vec, nikoho neodsudzujem a ani mi to nevadí.. Len milujem keď niekto stále dookola omieľa, že chce začať športovať, prestať fajčiť... a podobne ale stále sa k tomu nemá..
Tak ty relaxuješ tak ako relaxuješ a keď sa cítiš fajn, prečo nie
A čo nejaké riedené nápoje? Človek sa snaží jesť podľa týchto kritérií, ale nie stále to ide. Zato ak by som si vždy po tréningu dal nejaký nápoj na to určený, nemal by som tým nič pokaziť, nie? Viete poradiť?
Ja som zas vzdy rano dal jedno kacium rozpustene vo vode, 30km na bicykli nalacno potom 4rozky a na obed vydatne jedlo, 1,5-2h po obede zas 30km (1h) a veceru nejaku lahku tiez. Nic velmi speci. No a spanok ako kedy ale 4-6hod, kazdy pracovny den od marca do polovice decembra. Vaha bola ustalena. V zime ako nic nerobim sa mi vaha dviha
Ja si pri pauze, samozrejme, keď sa dá, dám vínny strik, po rakúsky a chorvátsky špricer - 2 deci sódy alebo vody, deci vína. Lepšie ako pivo (mám po ňom ťažké nohy) alebo kofola (zalepená huba alebo po odšvindlovanej blbá chuť po umelom sladidle). V poslednej dobe si zvykám na radler. Osvieži, zavodní, nemám po ňom ťažké nohy.
No ale najlepší riedený nápoj je Fernet Stock riedený Fernetom Stockom. Odskúšaný pomer je 1:1. Ale po pár takýchto riedených nápojoch sa radšej bicyklu aj autu vyhýbam.
moj jedálny lístok v nedelu
o 8.00 hod
1 bebe keks,malý banán, kavu +všetko čo k tomu patrí , vodu
trenažer 2hodky + 2 litre vody
BCCA
1/2 bebe keks,
káva +voda
o 14.oo hod polievka
o 15.00
..maso so zeleninou
kava+voda
o 18.00
struky + tvrdý syr
Už dlho tu nikto nebol.Čo tak preštudovať si Vlado Zlatoš blog,prípadne Paleo centrum?Tiež som jedol vločky,strava každé 3 hodiny,5-6 porcií denne.Fungovalo to,schudol som 10 kg.Asi mesiac,čo som prešiel na paleo a zatiaľ žasnem.Je to oveľa lepšie,lepšie sa cítim,mám viac energie,nepociťujem hlad...Treba skúsiť.
kamos mal pred rokom dako 130kg a teraz ma 90, cca 3 kilo mesacne dava dole. Je vsetko co dovtedy, rezne kacku hocico , akurat ze uz sa nepreziera s nami ked sa ideme obzrat. Jedina velka zmena je ze zacal chodit, behat a bajkovat. Takze kaslat na diety, treba sa rozhybat
paleo strava je zjednodušene napodobenina stravy lovca-zberača z paleolitu
edit: ale ano, ide aj o štýl života, nedá sa vytrhnúť strava zo života, čiže ideálne to bude, keď človek aj bude fungovať podobným štýlom života, ako ten lovec zberač
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a bio? daš si 100km po ceste medzi výfukmi áut tak máš celé bio na háku
A ešte k tomu ovociu, medzi zásadité patrí aj melón, jablko či mango ale v podstate takmer každá zelenina a ovocie sú plus proti prekysleniu, preto je dobré ich používať ku každému jedlu. A treba piť čistú vodu a aj spánok to ovplyvní.. a je ta ešte mnoho faktorov ako sú alkohol a cigarety ale to je už ťažko niekomu zakazovať, kto je na tom závislí aj keď hádam na tomto fóre takých ľudí veľa nieje, keďže je to športové fórum
btw: pre moralistov, nemienim to zmeniť...som spokojný
Maron, prečo by mal niekto niečo meniť, keď mu to vyhovuje a robí mu to dobre...treba to rešpektovať
Tak ty relaxuješ tak ako relaxuješ a keď sa cítiš fajn, prečo nie
No ale najlepší riedený nápoj je Fernet Stock riedený Fernetom Stockom. Odskúšaný pomer je 1:1. Ale po pár takýchto riedených nápojoch sa radšej bicyklu aj autu vyhýbam.
o 8.00 hod
1 bebe keks,malý banán, kavu +všetko čo k tomu patrí , vodu
trenažer 2hodky + 2 litre vody
BCCA
1/2 bebe keks,
káva +voda
o 14.oo hod polievka
o 15.00
..maso so zeleninou
kava+voda
o 18.00
struky + tvrdý syr
večer bebe keksy+kava+voda
a pred spaním jeden strepsil
staci si pozriet zlozenie:
múka+ cukor+ rastlinný tuk+ kopec Éčiek
edit: ale ano, ide aj o štýl života, nedá sa vytrhnúť strava zo života, čiže ideálne to bude, keď človek aj bude fungovať podobným štýlom života, ako ten lovec zberač