Pre mnohych z nas sa outdoorova sezona skoncila to ale neznamena ze bicykel sme ulozili do pivnice. Zdielajte skusenosti, rady, triky teda vsetko co nam moze sprijemnit pobyt na trenazeri a aplikacii Zwift
A stalo sa ti to teraz len prvákrát? ja už keď som začal porovnávať s ďalším wattmetrom som si všimol, že najväčší problém pri Fluxe bol ten, keď sa z kopca išlo dole, tam bol obrovský prepad wattov kým sa klesanie neustálilo, tzn. pri zmene virtuálneho sklonu to bol obrovský rozdiel (keď sa znižovala zátaž na trenažéri). Odvtedy jazdím buď na kľuku 4iiii, alebo keď von prestanem, tak dávam ešte pedále Favero Assioma Duo, nech to mám totožné Ináč neviem čo iné by ti mohlo spôsobiť takýto problém... znie to čudne
Tak po pokece s manzelkou nainstaloval som na jej nb zwift, vytvoril profil atd., A dal este usb predlzenie na dongl aby to ant bolo blizsie k trenazeru... Nastavil a nechal ju jazdit... Potvrdila ze sa jej zataz podla potreby menila a nebolo potrebne preradovat.
Tak som zobral ja svoj notas odpalil vsetky pripojenia vo zwifte a dal znova devices... Dal pozor aby vsade bolo s protokolom fc... Spustil workout skontroloval ze vsade je erg. A ono to menilo a normalne aj ked som vCompanion menil erg on off a menil incline tak to fungovalo. Oscilacie ako tam su ale sak nie som jazdec co udrzi rovnomerne kadenciu uplne hladko... Tak zatial este budem chvilu testovat a ak to bude fajn tak sa zacnem pokukavat po tom smooth parametre.
Vdaka za rady - hlavne ten spravny protokol (a dat ant dongl co najblizsie).
Richie18 ako to mas nastavene na Zwifte ked chces citat vykon z kluky? Mas pridany Flux ako Controlable a potom ako Wattmeter mas nacitanu tu kluku 4iiii? Tiez mam podobny problem a sa mi zda ze mi to neslo takto sparovat ze ked som mal ako Controllable zariadenie trenazer ze mi nutne aj Power source davalo len trenazer. Tiez mam Flux S
Ahoj, presne tak ako píšeš. Nie je veľmi dôvod, aby ti to nešlo. Controlable cez FE-C protokol na Tacx Flux, kľuku alebo pedále na Power vstup hneď hore, kadenciu tiež z kľuky/pedálov. Funguje tak aj ERG mód spoľahlivo Ono ti to môže automaticky tak dohodiť, ale vždy vieš príslušný vstup odpárovať a spárovať nanovo. Takže ak to máš rovnako, tak pri power odpáruj trenažér, pokrúť kľukou, aby nebola v režime spánku, daj pair a mala by sa ti tam zobraziž, pokiaľ ti korešpodujú protokoly (tzn. na oboch zariadeniach mať ANT+ alebo BT, aby sa vedeli spárovať. BT s ANT+ asi veľmi nepôjde )
Richie18, toto sa mi dialo iba na posledných dvoch zwift jazdách. Predvčerom sa mi to ešte po štarte podarilo “na silu” pretlačiť a dosť skoro sa dostať do prvej malej skupinky a potom to “povolilo” na reálne watty. Včera však zostala veľká skupina nerozdelená prvých 15minut a to bol “šmak” drtiť to na take watty aby som sa tam udržal a neodletel…potom prišiel kopec, snažil som sa ísť čo to dalo dopredu aby nás bolo menej ale aj tak watty skákali a ukazovalo to dosť blaznive čísla ( aj keď už aspoň trochu reálnejšie ). Tak som sa na to vyprdol a zvesil nohy…zrazu ako som bol sám, začalo to ukazovať správne “pohodovo-tréningové” watty okolo 220-230. Akonahle má však došla zozadu veľká skupina, opäť mi údaj o wattoch začal klesat k 170, ale reálne som do toho musel tlačiť ako blázon. Zvesil som nohy aj v tej skupine a keď odišla na určitú vzdialenosť, opäť začalo ukazovať “normálne” watty. Neviem, doteraz som sa s tým nestretol, uvidím najbližšie…
Btw včera sa mi nachvilku v prvom kole aj vo veľkej skupine upravili watty do reálu, no po chvíli to opäť zblblo…tak ozaj neviem kde môže byt chyba
Tak to potom ozaj netuším... možno už je ten Flux trošku unavený po tých rokoch Možno by tomu pomohol nejaký kompletný repas, ale to je tiež ťažko povedať, navyše celkom nerozumiem, ako v tých trenažéroch to meranie wattov funguje Držím palce, snáď niečo s tým vymyslíš.
Tak po pokece s manzelkou nainstaloval som na jej nb zwift, vytvoril profil atd., A dal este usb predlzenie na dongl aby to ant bolo blizsie k trenazeru... Nastavil a nechal ju jazdit... Potvrdila ze sa jej zataz podla potreby menila a nebolo potrebne preradovat.
(a dat ant dongl co najblizsie).
Inak aký používaš Ntb a operačný systém? Ja párujem všezko cez BT - power a kadencia Asioma Duo, controlable Direto XR a HR Suunto Smart. Všetko funguje ak má. Ja mám Win10 na ThinkPade (Intel(R) Core(TM) i5-5300U CPU @ 2.30GHz 2.29 GHz, 8 GB RAM). Direto XR ma posledný aktuálny FW
Inak aký používaš Ntb a operačný systém? Ja párujem všezko cez BT - power a kadencia Asioma Duo, controlable Direto XR a HR Suunto Smart. Všetko funguje ak má. Ja mám Win10 na ThinkPade (Intel(R) Core(TM) i5-5300U CPU @ 2.30GHz 2.29 GHz, 8 GB RAM). Direto XR ma posledný aktuálny FW
Win 10, thinkpade i7... Ale vsetko parujem cez ant+... Zatial to vyzera ze to uz funguje uvidim ako dlho...
Ahojte, používam Zwift na NB s pripojenym ANT+ a trenazer je Elite Direto XR. Moje skusenosti pri Workout kde ma byt zapnuty ERG su nasledovne.
Zwift prisposobue rychlost podla vykonu co svedci o ERG mode a vsak ked sa vsade spomina, ze Zwift prisposoby odpor podla treningu bez potreby preradovaniatak to podla mna nie je.
Priklad:
Mam nastaveny prevod a je pozadovana kadencia 80 a vykon 120W. Zmeni sa interval na pozadovanych 80 / 180W predpokladal by som ze trenazer realne zmeni odpor aby daval plynule odpor 180W bez potreby zmeny zaradenej rtychlosti. Zial podla mojich skusenosti potrebujem realne prehodit rychlosti aby som pre pozadovanu kadenciu dosiahol potrebny vykon.
Niekto obdobne skusenosti postrehy?
Dakujem.
u mna pri elite direto xr ak to robi toto tak treba na 2-3s zasadne prepalit nastavene watty a on to pochopi. eg ak mas ist zo 120 na 180 chod 2-3s 250w a potom zvolni na 180 vtedy to direto spravi spravne bez preradovania. je to celkom otravne pri kratkych intezivnych intervaloch ako tabata tam je ERG pri direte uplne useless...
matt naozaj sa v tom nevyznam, nemam ziadnu takuto hracicku (uplne nahodou som v tejto teme),ale len tipujem,nebude to mat nejake nastavenia jazdy v pelotóne, drafting alebo take nieco?
ako už ostrieľanejší zwifteri viete, čo trošku sledujete dianie, tak Zwift už dlhšie propaguje novú "fičúru" klubov, ktorá je ešte ale stále len v testovacej prevdázke. Momentálne sa rozdalo 1000 prístupov administrácie na celé Zwift kluby a po dlhšom lobingu sa našej, na pomery CZ/SK väčšej komunite (aktívnych členov je tuším niekde okolo 150 aktuálne), podarilo dva tieto prístupy získať.
Aktuálne sme teda prešli z fázy meetupov do fázy klubových eventov (+6 tímov jazdí ZRL), kalendár je prakticky pokrytý celý týždeň jazdami, vedú ich Pechy s Peťom a kde tu sa tam ako leader objaví aj moja maličkosť podľa chute a programu
Keďže počet ľudí v klube Zwift nastavil strop na 100 ľudí, momentálne nie je veľmi priestor koho pridať, ale jazdy viete sledovať v kalendári na webe CSVC klubu - http://csvc.club/ (po otvorení príslušnej jazdy by tam mal byť aj link na konkétny event)
Ahojte,
viete mi niekto poradiť kde nájdem eshop s vecami ako sú bicykle, kolesa do virtuálneho sveta? chcem vedieť koľko tých kvapiek ešte šetriť na nejakú peknú raketku )) Pozeral som aj na zwift stránke, ale tam som našiel len trenažéry...
Ahojte. Mate niekto skusenost s app My E-training ako ja? Mam trenazer Elitr SuitoT a pouzivam app My E-training. Casto krat mi pocas treningu odparuje snimac kadencie alebo hrudny pas. Hocikedy mi prestane ratat vzdialenost alebo sa len tak pausne.
Stalo sa to aj Vam? Nepoznate lepsiu a hlavne spolahlivejsiu aplikaciu? Dakujem.
Ahojte, ak nepouzivas samostatny merac kadencie ale spoliehas sa na trenazer tak napr. pri mojom Direto je od vyrobcu odporucanie pouzivat samostatny merac kadencie nakolko smart to len vypocitava (u mna zvykla kadencia padnut na polovicu). Vypadok moze byt sposobeny s tym, ze bezdrotovy dosah nie je dostatocny alebo je tam rusenie... u mna pomohlo predlzenie a ant dongl dat blizko trenazera.
PS: na niektorych forach popisovali ze blizko polozeny mobil robyl bordel v spojeni (nahodne ako komunikoval s operatorom...)
Už dlhšie pozerám jazdy známeho na Zwifte a podľa mňa ukazuje nereálne čísla kamoš 79kg priemerný výkon 180w a priemerná rýchlosť 34.9km/h. To čo ide celý čas z kopca či čo? Ja aby som vonku na rovine mal takú premiérku musím tlačiť 245W pri cca rovnakej hmotností...
ktovie cim meria vykon nevies? Mozno mal rovinatu trasu a jazdi na caskovkarskej koze. Dokonca aj vyska aku mas urcenu ti ma v plyv na celkovu rychlost tvojho avatara v hre. Aj mne sa tie rychlosti zdaju rychlejsie pri tych wattoch ako ked jazdim vonku takze to nebude nic vynimocne. Dalsia vec co to mohla ovplyvnit je ze siel daku group ride a cely cas v baliku. Vtedy vedia byt tie rychlosti podstatne vyssie hlavne na rovinatych trasach ako ked ides solo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak som zobral ja svoj notas odpalil vsetky pripojenia vo zwifte a dal znova devices... Dal pozor aby vsade bolo s protokolom fc... Spustil workout skontroloval ze vsade je erg. A ono to menilo a normalne aj ked som vCompanion menil erg on off a menil incline tak to fungovalo. Oscilacie ako tam su ale sak nie som jazdec co udrzi rovnomerne kadenciu uplne hladko... Tak zatial este budem chvilu testovat a ak to bude fajn tak sa zacnem pokukavat po tom smooth parametre.
Vdaka za rady - hlavne ten spravny protokol (a dat ant dongl co najblizsie).
Btw včera sa mi nachvilku v prvom kole aj vo veľkej skupine upravili watty do reálu, no po chvíli to opäť zblblo…tak ozaj neviem kde môže byt chyba
(a dat ant dongl co najblizsie).
Win 10, thinkpade i7... Ale vsetko parujem cez ant+... Zatial to vyzera ze to uz funguje uvidim ako dlho...
Zwift prisposobue rychlost podla vykonu co svedci o ERG mode a vsak ked sa vsade spomina, ze Zwift prisposoby odpor podla treningu bez potreby preradovaniatak to podla mna nie je.
Priklad:
Mam nastaveny prevod a je pozadovana kadencia 80 a vykon 120W. Zmeni sa interval na pozadovanych 80 / 180W predpokladal by som ze trenazer realne zmeni odpor aby daval plynule odpor 180W bez potreby zmeny zaradenej rtychlosti. Zial podla mojich skusenosti potrebujem realne prehodit rychlosti aby som pre pozadovanu kadenciu dosiahol potrebny vykon.
Niekto obdobne skusenosti postrehy?
Dakujem.
u mna pri elite direto xr ak to robi toto tak treba na 2-3s zasadne prepalit nastavene watty a on to pochopi. eg ak mas ist zo 120 na 180 chod 2-3s 250w a potom zvolni na 180 vtedy to direto spravi spravne bez preradovania. je to celkom otravne pri kratkych intezivnych intervaloch ako tabata tam je ERG pri direte uplne useless...
ako už ostrieľanejší zwifteri viete, čo trošku sledujete dianie, tak Zwift už dlhšie propaguje novú "fičúru" klubov, ktorá je ešte ale stále len v testovacej prevdázke. Momentálne sa rozdalo 1000 prístupov administrácie na celé Zwift kluby a po dlhšom lobingu sa našej, na pomery CZ/SK väčšej komunite (aktívnych členov je tuším niekde okolo 150 aktuálne), podarilo dva tieto prístupy získať.
Aktuálne sme teda prešli z fázy meetupov do fázy klubových eventov (+6 tímov jazdí ZRL), kalendár je prakticky pokrytý celý týždeň jazdami, vedú ich Pechy s Peťom a kde tu sa tam ako leader objaví aj moja maličkosť podľa chute a programu
Pokiaľ by ste sa chceli niekedy s nami povoziť, zatiaľ prikladám link na dnešnú jazdu o 18:05 s Pechym:
https://www.zwift.com/eu/events/view/2646637
A ešte zajtrajšia 100km jazda buď premierovo s Tondou, alebo ak budem mať ráno čas, tak so mnou ako leadrom
https://www.zwift.com/eu/events/view/2651698
Keďže počet ľudí v klube Zwift nastavil strop na 100 ľudí, momentálne nie je veľmi priestor koho pridať, ale jazdy viete sledovať v kalendári na webe CSVC klubu - http://csvc.club/ (po otvorení príslušnej jazdy by tam mal byť aj link na konkétny event)
Tiež nás viete sledovať na FB tu: https://www.facebook.com/Czech-Slovak-Virtual-Cycling-103746052119994
A pokiaľ máte chuť sa zoznámiť s novými ľudmi a prísť si pokecať počas jazdy, tak pripájam aj discord tu: https://discord.gg/5NnzSJtkTh
Ak by ste mali k tomu otázky, tak kľudne sem, prípadne aj do súkromnej správy, ak budem vedieť zodpoviem
viete mi niekto poradiť kde nájdem eshop s vecami ako sú bicykle, kolesa do virtuálneho sveta? chcem vedieť koľko tých kvapiek ešte šetriť na nejakú peknú raketku
https://zwiftinsider.com/what-to-buy-at-each-zwift-level/
Stalo sa to aj Vam? Nepoznate lepsiu a hlavne spolahlivejsiu aplikaciu? Dakujem.
Poznám lepšiu (neviem či spoľahlivejšiu). Dokonca nesie názov témy
PS: na niektorych forach popisovali ze blizko polozeny mobil robyl bordel v spojeni (nahodne ako komunikoval s operatorom...)