Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vedeli by ste mi poradit aky bike kupit? Nie som nejaky profesional, kedysi (10 rokov dozadu) som jazdil cesty okolo 3000km rocne ale odvtedy sa zmenilo vela veci, prisla manzelka - dobre vari a 10 hodin denne v praci za kompom sa niekde muselo odrazit, nemam daleko do 100kg co pri vyske 185cm je uz naozaj dost. Takze malo by ist o nieco kvalitne a pevne aby to podo mnou za rok neprdlo. Takze asi nejaky dobry MTB s prednou odpruzenou vidlou. No ale teraz ktory? Celkom sa mi pozdavaju napriklad tieto:
http://www.cykloshop.cz/nikita2/karta.php3?ID=7154
http://www.dema-bicycles.com/index.php?page=bicycle_detail&id=63

Myslim ze ani ich vybava nie je zla. No ale rad by som si to nechal potvrdit niekym skusenejsim. V prvom rade ocakavam kvalitne a odolne naboje, stred, rafky a ostatne najviac namahane suciastky. Po dizajnovej stranke mi vyhovuju skor jednofarebne ramy s ciernou vybavou, tak ako to je na tych dvoch prikladoch.
Dalsia vec ktoru nepoznam su tie kotucove brzdy. Je to vobec k niecomu dobre? Udajne je to narocne na udrzbu, treba s tym vediet brzdit a hlavne je to drahe. Takze co je na tom pravdy?
Jazdit budem hlavne cesty ale rad by som vyskusal nejake tie horske trasy, v okoli Blavy je ich dost.
Ak by ste mi vedeli odporucit akym smerom sa uberat budem Vam velmi vdacny.
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 12:21:11
00
... tak toto bude téma na mnoho stránok ... teším sa na odpovede.
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 12:29:05
00
ja mam zrovna tento biely tsf900 20ku ram od augusta....som spokojny nieje to az take pierko ale je dost tuhy...mal by nieco zvladnut aj tych 100kg.ja mam 80a 181cm
lem meviem co povie ta vidlica....R7skus si najst o nej nejake info.hl ci sa da dostatocne pritvrdit....budes to potrebovat
inac ta cena zan je celkom dobra..do stal skoro34tis SK
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 12:30:31
00
zihadlo: No o vidliciach nemam ziadne info a ani len netusim co myslis tym ze ju budem musiet riadne pritvrdit :D Inak tych 100kg berte s rezervou, po zime sa vacsinou dostanem na vahu asi 90kg, dufam ze s bicyklom dam este aspon 10kg dole :D
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 12:49:23
00
lubosm: 90 sa da :)
ja mam 87 pri vyske 188 (bol som uz aj na hranici 90), a nepocitujem ze by moj bike podomnou trpel (keby vedel vypravat, tak potvrdi :) )... vidlau mam sice makku, no na doraz nejde.. jazdim XC
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 12:53:13
00
no, pridám sa ... štandardne mám 95 kg a 4 roky som jazdil rám Trek 6500 a až na odieranie laku som s ním bol spokojný ... vydržal naozaj tvrdé zaobchádzanie, pády, aj na hardtail primerané skoky ..tak z toho pohľadu by som sa o rám a tvoju hmotnosť nebál. Vidlicu každopádne doporučujem vzduchovú aby si si jej tvrdosť mohol upraviť podľa svojich potrieb ...a ostatné je naozaj spotrebný materiál ...

Naposledy upravil l_laco dňa 02.04.2009 - 13:07:54, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 02.04.2009 - 13:01:29
00
no moj brat teraz predava demu deor ..... hm nechcel by si ju ?

Prílohy:

P1010043.JPG
P1010043.JPG 81.8 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.04.2009 - 13:02:24
00
ta R7micka co je na tej meride je vzduchovka...nieje problem ju dofuknut podla vahy a chodu
90kg zvladne po tabulkovom dofuknuti..z manualu,ktory by si mal obdrzat s bikom
a su tam v-cka brzdy takze nechyti tak skoro vakel...takze kludne chod do tej meridy-tuhy ram, kvalitne komponenty
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 13:09:05
00
Vrso: Kolko ma ten bike najazdene? cena? Kedy to bolo kupovane? zaruka? Tie napisy sa daju odlepit alebo je to nastrek?

zihadlo: Zasa budem za blbeho, :D co je to vakel? Tiez sa mi ta Merida paci viac ale neviem ako je na tom s kvalitou rafkov Alex Crostini je OK pre mna? Takisto tie brzdy Avid Single su na akej urovni ak by som to porovnal so Shimanom? Ani XM Comp mi nic nehovori. Je aspon tak dobre ako Ritchey na tej Deme?
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 13:23:17
00
A este jedna otazka. Aku velkost ramu zvolit pri mojich proporciach???
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 13:24:55
00
lubosM: pri tvojej vyske minimalne 20" aby si sedlo nemal vysoko vysunute a nezatazoval ho :)
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 13:30:52
00
no a co tak pozret nejaku konu napr hoss alebo caldera?
http://www.kona.cz/kolo/43/hoss
http://www.kona.cz/kolo/8/caldera
Zobraziť komentár 02.04.2009 - 23:11:02
00
Vrso: Kolko ma ten bike najazdene? cena? Kedy to bolo kupovane? zaruka? Tie napisy sa daju odlepit alebo je to nastrek?

zihadlo: Zasa budem za blbeho, :D co je to vakel? Tiez sa mi ta Merida paci viac ale neviem ako je na tom s kvalitou rafkov Alex Crostini je OK pre mna? Takisto tie brzdy Avid Single su na akej urovni ak by som to porovnal so Shimanom? Ani XM Comp mi nic nehovori. Je aspon tak dobre ako Ritchey na tej Deme?

vakel je vola vidlice. pri silovom namahani spodna cast-vonkajsie nohy obsahuju puzdra do ktorych sa zasuvaju vrchne nohy a tie klzne puzdra su vyjazdene chytia volu...cize sa hybu horne nohy v spodnom bloku dopredu dozadu..teda tak nejak..
a tie rafky su celkom solidne taky priemer ,teba urcite udrzia
co sa tyka tych avidov ,su to supr V-cka na urovni shimanoXTa su dokonca lahsie,ucinnostou sa vzrovnaju nizsim radam kotucoviek..takze vyborne :mrgreen:
MXcomp je vyrobok ktory dodava merida na svoje bajky porovnatelny s ritchey comp..su celkom pevne komponenty ale trosku tazsie...vydrzia
Zobraziť komentár 03.04.2009 - 06:50:40
00
no a co tak pozret nejaku konu napr hoss alebo caldera?
http://www.kona.cz/kolo/43/hoss
http://www.kona.cz/kolo/8/caldera

tá Caldera vyzerá dobre ...
Ťažko sa vyberá však? ...rámov je veľmi veľa a myslím že špecifikovať ten najlepší je nemožné. Výbavou sa budú v určitej cenovej hladine všetky dosť podobať, takže je asi len na tebe vybrať si nejaký podľa vlastného gusta .. možno dizajnu, možno podľa toho aký bikeshop máš po ruke a kde ti budú robiť nejaký servis ...
Ešte by som si snáď pozrel trochu aké majú niektoré rámy geometriu... napríklad Trek 19,5" je oveľa dlhší ako Pells 19" a myslím že ak by si kupoval ten Trek tak ti stačí 19,5" no ak yb si bral napríklad Meridu tak tam by som určite šiel do 21" rámu ... ale to záleží aj od toho aký posed preferuješ? Či športovo ladený, viac naklonený do predu ..alebo pohodlnejší, vzpriamenejší ...
Zobraziť komentár 03.04.2009 - 07:31:43
00
laco:
No pekne si mi to skomplikoval, myslel som ze aspon v rozmere ramu mam jasno. No radsej by som to pohodlnejsie sedenie. To by mal byt potom ktory?
Zobraziť komentár 03.04.2009 - 11:22:15
00
keyboard_arrow_up