Kedze som pred necelym mesiacom
bike v podobnej cenovej hladine vyberal tak ti skusim poradit.
Ujasni si aky bike chces - endurance alebo zavodny/aero, max velkost plastov, ake radenie a ake kolesa. AK mas teraz cestak, co chces na nom zmenit z pohladu geometrie?
Ja som povodne uvazoval o
biku okolo 3k. Chcel som karbon kolesa, el. radenie by bolo nice to have ale pri nejakej akcii by sa to dalo zvladnut
V hre boli primarne Canyon a Giant, ale zvazoval som aj Orbea, BMC...
Nakoniec som vybral Cube, nahodou, vyskocila mi nan reklama, pomer cena/vybava je neskutocny, mal som pochybnosti ci to je realne alebo nejaky preklep tak som ho bol obzriet vo fenixbike, pozrel som, vyskusal som, bike mi sadol a pacil sa mi(co je tiez dolezite kriterium

), recenzie som nasiel pozitivne, ram je myslim od 2022 stale rovnaky, kolesa na nemeckych weboch chvalili... nemam ho este ani mesiac ale som spokojny, jazdi sa na nom paradne. Takze mozem odporucit. Otazne je ako budu dostupne, mne vo fenixbike povedali ze maju 2 kusy a dalsie asi az na jar.
Pri vybere si najprv over ci je k dispozicii tvoja velkost(scott a wilier su na dotaz, bianchi len 61) a ak to je mozne, vyskusaj si na bike sadnut - mne napr Orbea Orca vobec nesadla, Giant Defy, po ktorom som najviac poskuloval bol az moc vzpriameny zato Giant TCR mi sedel lepsie.
Dnes v cene okolo 3500 dostanes bud el. radenie alebo karbonove kolesa(nenechaj sa zlakat obrazkami, ani jeden ich nema, vynimkou je Cube)
Z tych bikov by som vybral podla toho co sa ti paci najviac, myslim ze ani jednym nestupis vedla, len necakaj uroven ako v roku 2019

Pozri temu "Prvy cestny bicykel" tam sa nedavno riesilo dost vela bikov.
Najsport.sk ma v akcii Gianty. Decathlon ma tiez solidne
biky a tiez ma nejake akcie, Canyon ma taktiez vypredaje.