Mozno neskoro ale predsa
Ja som riesil podobny problem, aby bol kontext - mal som problem s externym trombotizovanym. Dokonca nedavno druhykrat (obidva razy mi ho odstranovali, cize neni to presne recidiva toho isteho).
Jeden znamy, ktory mal tiez s hemoroidmi problem skusil toto -
https://posedla.sk/ ale este nemam uplne feedback, nakolko hned po par jazdach to asi ok bude, ale dlhodobo este neviem. Vyhoda je ze odmeraju to presne na zadok a aj styl jazdy (cesta, gravel, mtb ...).
Ja osobne som po prvom incidente si dal spravit
bike fitting. Jazdim
gravel a mtb, na oba biky. Ako sa vyssie pisalo kupil som sirsie sedla lebo som mal uzke. Na gravel BBB echelon, na mtb ergona (tiez s takym vyrezom mozem model pohladat). Urcite som citil zasadny rozdiel. Ale ako som pisal stalo sa mi to asi po 10 mesiacoch znovu. Studoval som si temu a on ten problem neni len v
sedle ale aj v posede a style pohybu. Podla mna u mna bolo viac chyb
- jazda v teple (to je tiez podstatny faktor, ked su 30tky tak cievy su rozsirenejsie)
- malo pauz - cital som ze idealne kazdy pol hodku az tri stvrte sa treba postavit alebo idealne aj prejst kusok.
- moc dlhe vyjazdy - daval som 3-4 hodiny
ked sa tie 3 faktory zbehnu tak je to asi rizikovejsie. Ak to spravne chapem, ono tam nejde len o priamy tlak sedla ale aj o to ze pri tlakovom slapani sa zvysuje "cievny tlak" (to som len tak pomenoval nie som lekar

) v panvovej oblasti. Predsa len clovek je v takom sede/polosede - a ked tam neni pauza tak to zas zvysuje riziko. Navyse ja mam sedave zamestnanie.
Nepisem o strave lebo to mi pride ako vec cislo 1 ktoru pri tomto treba poriesit.
Cize za mna idem skusit kratsie jazdy - 1-1.5h, v chladnejsom pocasi (napr do 20-24 stupnov), s 3mi pauzami. Mozno ak da znamy feedback, skusim posedla ... ale je to drahsia vec.