Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Som začínajúci cyklista a rád by som V8s, skúsenejších požiadal o základné rady pri výbere cesťáku a všetkých potrebných vecí a rád, ktoré by mi mohli pomôcť. Dakujem za rady
Zobraziť komentár 05.09.2012 - 12:36:23
00
Asi ta hned vela ludi pokarha za hrubku v teme "Začínajúci ciklysta". Nato si treba davat bacha, lebo ti nikto neporadi. Este tak "bycikel" je ako tak normalne ale "ciklysta" som este nevidel :lol:

Na zaciatok by bolo dobre, kupit nieco lacnejsie a ak sa ti cestny bicykel zapacil, tak o 2-3 roky kupis nieco lepsie, resp. sravis upgrade. Cize na uvod radim hlinikovy ram s karbonouvou prednou vidlicou. Vybava nejaky lepsi zaklad, teda aspon Shimano Tiagra. Popripade osvedcenu vyssiu radu Shimano 105/ Campagnolo Veloce/ Sram Apex, ale to uz su bicykle vacsinou cez 1000 eur, okrem znaciek Canyon a Radon. Vyberaj aj podla toho ako sa ti bicykel paci. Urcite chod do cykloobchodu a nechaj si poradit, popozeraj co a ako, vyskusaj si nejaky pred obchodom.
Ku kupe cestaku samozrejme patri aj kupa prislusenstva: kosikov, flias, podsedlovej tasky, naradia, nahradnej duse, montpak, velkej hustilky, cyklopocitaca, prilby, cyklistickych nohavic s vlozkou, dresu, pedalov a cyklistickych tretier. Cize minimalne 200-250 eur pojde na doplnky, ak nieco z toho este nemas.
Zobraziť komentár 05.09.2012 - 13:15:12
00
blbost,kup si hned na zaciatku poriadny bajk,lebo ta to potom bude casom mrziet...
Zobraziť komentár 05.09.2012 - 13:44:54
01
noo canopus ide nato spravne, tuto chybu som spravil aj ja a kebyze hned idem do toho co by bolo dobre, usetrim cca 1000e na rozne chobotiny :D lenze cela chyba lavky je v tom ze ked zacinam neviem co je dobre ze ....
Zobraziť komentár 05.09.2012 - 15:38:56
00
staci sa opytat bajkerov v okoli,a vsade ich je dost....
Zobraziť komentár 05.09.2012 - 15:49:24
00
daj 5000 evry a daco ti predame :)
Zobraziť komentár 05.09.2012 - 16:04:12
00
Dres, prilbu už mám. Bajk mám len krosový. Dobre sa mi na ňom jazdí, ale na časovky je to nevhodné, ako som zistil. 6 km som na ňom dal za 10 min, čo podla mňa na prvú jazdu je dobré.
Zobraziť komentár 05.09.2012 - 16:29:42
00
No okrem brata, ktorý začína, tak ako aj ja tu nikoho zatial nepoznám.
Zobraziť komentár 05.09.2012 - 16:46:34
00
blbost,kup si hned na zaciatku poriadny bajk,lebo ta to potom bude casom mrziet...

co je to "poriadny bajk"? ak má nejaký lepsí rám (3 krát zoslabovaný) zo zliatiny hliníku + karbonova vidla, nic tym nepokazi. + tiagra výbava uplne staci.takyto bike bude mat hmotnost okolo 9 kg co urcite staci. netreba ist hned do celokarbonu len preto aby si mal bike celkovo o kilo a pol lahsi. ten rozdiel ti v amaterskom pelotone naozaj nic nespravi.
Zobraziť komentár 08.05.2013 - 13:05:49
00
urcite mu to po roku pomoze :P
Zobraziť komentár 08.05.2013 - 14:00:15
00
desertfremen nemyslel som vobec hmotnost,prednost karbonu je v niecom inom aj
Zobraziť komentár 08.05.2013 - 14:03:44
00
canopus zase zaťal. :-) Na začiatok stačí "obyčajný" bicykel. Kto vie, či ostane len pri cestnej cyklistike, či ho nezačne baviť horská alebo alebo... Je zbytočné kupovať ako svoj prvý bicykel drahý "superšporťák". Na prvých tréningoch v klube alebo na prípadných prvých pretekoch, kým sa naučí jazdiť v balíku je lepší lacnejší stroj. Ak sa vyváľa v hromadnom páde, tak kedy bude mať väčšiu škodu? Okrem toho, kto má kondíciu vyhrá aj na 15 kilovom železe. A kto nemá, tak mu nepomôže ani 3 kilový lietajúci tanier. :-)

V prvom roku si len postupne objasní rozsah a odstupňovanie prevodov, optimálne vyladenie bicykla...typ sedla, typ radenia, tvar riadítok, dĺžku kľúk, prevodníky, kazetu... Na drahom stroji to aj viac stojí. Ak sa mu nepodarí kompletné vyladenie už pri kúpe nového bicykla, tak bude len zbytočne vyhadzovať ďalšie peniaze počas prvého roka, kým si ho nezoptimalizuje pre svoje telo. Takže na drahé fajnšmekroviny má čas zo dva - štyri roky, kým nebude vedieť presne čo chce na základe skúseností, kondície, peňazí a času.

bestrafer, jednoznačne zháňaj v okolí cykloklub. Sám alebo s pár kámošmi "amatérmi" sa samozrejme dá trénovať, ale tie typické intervaly, ktoré sú nevyhnutné na zvyšovanie rýchlosti či sily v kopcoch treba jazdiť so skúsenejšími, resp. s výkonnostne o niečo lepšími jazdcami. Ak sa na tréningoch "motá" aj tréner, tak si všíma aj štýl jazdy jazdcov a to čo robia (dobre či zle) a postupne im to objasňuje. ;-)

Takže veľa šťastia a pevnej vôle.
Zobraziť komentár 08.05.2013 - 14:04:29
00
desertfremen nemyslel som vobec hmotnost,prednost karbonu je v niecom inom aj

ja som len myslel, že najlepší pomer cena/výkon ti jednoznačne dá koncept špičkového rámu z hliníkovej zliatiny a karbónovej vidly + výbava shimano tiagra 2x9
cena takého biku je okolo 1000 Eur. (scott, felt, specialized, trek,... to je v podstate jedno aká z týchto znaciek)

za karbonovy bike s vyssou vybavou by dal 2000 - 3000 Eur, co je dvoj-trojnásobok. otázka je ci to za tie peniaze stojí.
Zobraziť komentár 08.05.2013 - 14:25:08
00
niečo na to pravdy bude, ale sám to nemám s čím porovnať (na karbóne som nesedel :)) každopádne v limite 1k € kúpiť bike na tiagre (čo väčšinou toľko stoja uvádzacie modely na nadchádzajúcu sezónu) je blbosť aspoň na 105, príp. Ultegra z bazáru...
Zobraziť komentár 08.05.2013 - 15:24:18
00
Za 1000eur kupiš na 105 hlinik
Zobraziť komentár 08.05.2013 - 16:28:41
00
keyboard_arrow_up