Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravím všetkých. Mám problém s bolesťami Sičiek. Problémy začali cca v septembri minulého roka počas sezóny. Najviac mi robí problém pravá strana. Bolesti prechádzajú do sedacieho svalu vystreľujú pozdĺž stehna pod koleno. Nedarí sa mi z toho dostať. Bol som už aj u nerológa a čakám na MRI vyšetrenie ale termín mám až v máji. Vie niekto poradiť niečo čo by pomohlo ? Ďakujem za všetky rady
Zobraziť komentár 14.03.2024 - 21:10:00
00
Je to miesto ktore je ako keby pod oblickou? Ak ano tak mna tam bolieva na lavej strane. Tiez to neviem odstranit.
Zobraziť komentár 14.03.2024 - 21:57:30
00
ak nadych do branice bolest zvyrazni, tak cvicit, cvicit a cvicit. tri krat denne najlepsie po konzultacii na rehabilitacii. neurolog moze rehabilitacie predpisat.
Zobraziť komentár 14.03.2024 - 22:03:51
00
Bol som už aj na MRI a tam všetko okey aj rehabku som absolvoval a zatial bez výraznej zmeny. Jediné čo mi ako tak pomáha je plávanie. Vedeli by ste este nieco poradit ? Dakujem
Zobraziť komentár 28.06.2024 - 16:28:15
00
Ako si dopadol?

Mňa od minulého roka, kedy ma prvýkrát "seklo" pravidelne bolí SI kĺb na ľavej strane. Naučil som sa s tým žiť ale každé tri mesiace sa mi to zablokuje tak, že musím celý deň ležať a nahrievať danú oblasť. Chodím aj na obstreky na neurológiu ale to skoro vôbec nepomáha.

Konečne som sa odhodlal k fyzioterapeutovi na vstupné vyšetrenie, tak som zvedavý čo mi povie. Mňa by zaujímalo, či je tu niekto, kto tento stav vedel vyriešiť cvičením?
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 13:30:48
00
....mne pomohlo špecialne cvicenia posilňujuce svalstvo v danej oblasti+ milgamma N.
Zobraziť komentár 02.03.2025 - 08:05:21
00
Vieš sem hodiť tie cviky? Dik
Zobraziť komentár 02.03.2025 - 08:38:04
00
Zatiaľ som bez výraznej zmeny. Chodil som skoro celú zimu plavať. Zhoršiť sa to nezhoršilo ale necítim ani výrazný posun k lepšiemu. Skúšal si s tým bicyklovať ?,

Som tiež teraz objednaný k jednej lekárke ktorú si ľudia pochvaľujú tak uvidíme čo ona na to.

Ak môžeš daj vedieť čo ti povedal ten fyzioterapeut.
Zobraziť komentár 02.03.2025 - 21:12:20
00
Boli by sme vďačný keby si sa podalil o cviky ktoré ti pomohli na tento problém
Zobraziť komentár 02.03.2025 - 21:13:34
00
...cviky su tu:...https://aktin.sk/8-cvikov-na-posilnenie-a-uvolnenie-bedrovej-chrbtice
....výživovy doplnok tu:...https://www.vitaherbals.sk/p/gramme-revit-hyalutidin-hc-aktiv-2-x-500-ml?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAoJC-BhCSARIsAPhdf
Zobraziť komentár 03.03.2025 - 07:14:37
01
dajte potom vediet, ci vam to pomohlo.
Ten pripravok stoji dost ale ak pomoze
---

Zatial nemam tieto problemy a co som pozeral , tak z tych cvikov cvicim 5/8 vo fiitku kazdy druhy trening.

1. superman
je narocny, zdvihat vrch tela a zaroven nohy. zacinajte opatrne.
Zeny to urobia lahsie, pre nas muzov je to "zabijak"
Ja si davam ruky (dlane k zemi) pod čelo ale netlacim pri zdihani vrsku tela do cela
Zobraziť komentár 03.03.2025 - 22:35:29
00
Pri akých pohyboch vás si kĺb boli? Mňa už dlhšie boli akoby pravá vrchná časť zadku a neviem či je to platnička, či toto. Na bajku s tým problém nemám, skor hlavne pri chôdzi, keď blbo sedim a trochu aj pri spánku.
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 15:33:40
00
No ťažko takto povedať. Ja mám bolesti vyše roka. V podstate v oblasti pravého SI kĺbu a podobne v hornej časti sedacieho svalu. U mňa neide o platničku lebo podľa MRka je všetko OK. Bajk som neskúšal lebo som sa bál či to nezhorším ale asi túto sezónu pár krát skúsim lebo nikde som sa neposunul. Ako som spomínal vyššie plávanie mi napr. nevadí. A z tých pohybov je to hlavne dlhé státie a sedenie je doať problém. Chôdza kedy ako, niekedy lepšie inokedy zasa horšie.
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 15:44:38
00
Chalani tak dám update ako som ja dopadol. Minulý týždeň sa mi zablokoval SI, teda za pár dní to prešlo ale pobolievalo. Od pondelka som začal cítiť slabosť v ľavej nohe. Priateľku, keďže je neurologička, tak to trochu vystrašilo ale nejako som to ešte nebral vážne. Včera sa mi začala noha podlamovať, je výrazne slabšia a napr. nevyjdem ani po schodoch.
Dnes ráno ešte horšie, už cítim slabosť aj pri bežnej chôdzi. Konzultovala to v nemocnici, dostal som sa urgentne na CT a zistilo sa, že platnička tlači na nerv. Takže s novým bajkom v pracovni a pri peknom počasí som skončil ležať v nemocnici, najbližšie dni ma čaká konzervatívna liečba a už strašia aj operáciou.
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 18:56:41
00
Ma to súvis s Si kĺbom, či to bolo prvýkrát zle diagnostikovanie ako Si kĺb, aj keď to bola platnička?
Zobraziť komentár 05.03.2025 - 19:56:09
00
keyboard_arrow_up