Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ak dieťa nemá ešte 18 rokov, daňové priznanie podáva v jeho mene zodpovedný zástupca (rodič). Teda výhru by mal zdaniť jeden z rodičov.
Zobraziť komentár 26.04.2010 - 15:15:04
00
Daňové priznanie podáva ale je oslobodené. Moja dcéra vyhrala snowboard v nejakej súťaži za 14000 ale daň nebola vyrubená....Bolo to pred dvoma rokmi tak neviem či tam nebola nejaka novela...hmm Na Slovensku je to dosť možné :puke:

Terry, na tvoju dceru sa vysoko pravdepodobne vztahovalo toto: (teda predpokladam, ze nemala iny prijem, pretoze toto sa vztahuje napr. aj na studentov bez prijmu...)

Z § 32 ods. 1 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov však vyplýva, že daňové priznanie je povinná podať fyzická osoba v prípade, ak za zdaniteľné obdobie dosiahla zdaniteľné príjmy presahujúce 50 % nezdaniteľnej sumy základu dane na daňovníka.

...no ceny ako výhra bicykla v tombole, dovolenka, nie, nakoľko to môžem niekomu darovať a ja z toho nebudem mať žiaden úžitok ;) môj názor.

o tomto by som polemizoval, to nie je dan z uzivania... ;)
Zobraziť komentár 26.04.2010 - 17:54:43
00
A ja chcem zase čosi vyhrať :P

Iceman ty toho vyhravas az-az ;-) Nechaj nieco aj inym ;-)
Zobraziť komentár 26.04.2010 - 21:51:56
00
Zaujimave .. pamatam si, ze limit na oslobodenie od dane z prijmu z vyhry byval okolo 200tisic SK (plus-minus) :^)
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 02:30:30
00
Taky dotaz - ako mi mozu dokazat ze som nieco vyhral?
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 13:50:15
00
keď sa registruješ na preteky tak uvadzaš svoje inicále či si myslíš,že keď niečo usporiadatel dava ako výhru či už v tombole alebo za pretek tak to rozdáve len tak hore dole komu chce bez poznačenia komu bola výhra daná? troška porozmýšlaj a rozveď si to detajlnejšie.
Priklad Kaktus da do tombole bike za 2000€ neodvedie daň nakoľko nič nepredal ale dal do tombole ale v konečnom dosledku štát tu daň chce nakolko bol tovar privezaný na SVK a v obchode zrazu nie je pri daňovej kontrole.Čo spravi kaktus povie že ho daroval do tombole tomu a tamu sporidatelovi.Daňovak zbehne za usporiadetelom čo je s výhrou v tombole komu bola dana.Usporiadetel ma tvoje iniciále da daňovákovi a ten ti zazvoni obrazne povedané u dveri a budechcieť zaplatiť daň.Tak a má ťa. O toto celé ide preto to tu Ďudo dal.Stať sa to kludne môže ale ja nemusi ale treba s tým počitať.Keď ***** (ruku na srdce kto je čistý nech hodi kameňom) musim niesť dôsledky.Vínimka sa týka ako Dudo spominal.
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 14:25:19
00
Praveze rozmyslam...
Neviem ako je to na inych pretekoch ale co som bol prvy krat no Svatojurskom maratone tak tam ziadne mena nevyhlasovali iba cisla!!
A rozvediem to...
Bolo tam dost takych ktori mali na tombole aj dve cisla to znamena ze napr znamy tam nemohol zostat tak dal cislo niekomu inemu...takze dostal vyhru niekto iny...
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 17:43:33
00
A ked uz sa tu spomina to okradanie tak okradanie je premna skor to ,ze z vyplaty ti kazdy mesiac niekto ukradne cast (nazvyva sa to aj dan) a pouzije sa to na kupu limuzin,vil,hodiniek za 100k na podporu nasej romskej mensiny a podobne a nikto sa nikoho nepyta ci s tym suhlasime...
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 17:49:20
00
je jedno či vyhlasujú aj meno alebo nie.. každé to číslo je na meno registrované a zapísané..
ludia čo majú viac čísel od kamošov, poväčšinou tie ceny aj odovzdávajú výhercom :)
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 18:23:08
00
Tak este inak co ak to cislo stratim a niekto ho najde a zoberie cenu?
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 18:35:26
00
pokial to bude hodnotná cena (ako napr. prvá cena bicykel) asi sa budú vypisovať nejaké papiere (už len kvôli záruke).. ak si prišiel o tašku s cukríkmi za 5€ je to jedno..
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 18:40:39
00
nikdy som ziadne papiere nevypisoval a som fakt zvedavy u koho by som si uplatnoval zaruku na priklepovu vrtacku z Brezna...
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 20:12:22
00
Juraj v autorizovanom servise? ;)
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 22:40:31
00
nikdy som ziadne papiere nevypisoval a som fakt zvedavy u koho by som si uplatnoval zaruku na priklepovu vrtacku z Brezna...

Stála viac ako 165 E? Nie v obchode na pulte, ale v akej hodnote ju venoval sponzor. Predpokladám totiž, že ju organizátor nekúpil v obchode, ale dostal od sponzora a z daňových dôvodov stlačil cenu čo najnižšie.

A prečo sa pýtam na 165 E? Prečítaj si prvú stranu tejto témy...

Rasťo: A čo som tu čítal, tak čierneho Petra má v ruke organizátor. Ten je povinný výhercovi oznámiť v akej obstarávacej cene bola vecná výhra. Zatial sa tu žiadny výherca nepriznal, že by mu to organizátor oznámil. Ale možno si nikto nevšimol, že preberá výhru a podpisuje papier na ktorom je napísané, kto vyhral, čo to je a v akej hodnote. Ja som ešte nevyhral ani ponožky, takže neviem posúdiť ako postupujú.
Zobraziť komentár 27.04.2010 - 22:56:44
00
Juraj v autorizovanom servise? ;)

bry den. vyhral som v tombole vrtacku. nemam k tomu ziadne papiere tak mi ju prosim vas zadarmo opravte kedze tomu este nie su 2 roky. to chcem vidiet ako by na mna pozerali.

joko zas si premudrely... citat viem.
Zobraziť komentár 28.04.2010 - 00:04:18
00
keyboard_arrow_up