Ahojte, aktuálne jazdím na Endurace, ale láka ma trochu agresívnejšia geometria, kedže jazdím na 90% len rovinaté cesty a baví ma rýchlosť, kopce úplne až tak nemusím

.... Endurace mám L-ko pri 183 cm a spätne by som išiel do Mka, a teda aj preto chcem potencionálne predať aktuálny model...a tu nastáva otázka do ktorého z týchto ísť....diskusii som prečítal k tejto téme dosť, viem cca čo od ktorého očakávať a hlavne čo sa týka napríklad rýchlosti, tak najrýchlejší je Aeroad, ale viacmennej je to zanedbateľné....každopádne máte niekto konkrétnu skúsenosť a viete porovnať tieto
bicykle čo sa týka jazdných vlastností, komfortu atď.....endurace som si vybral hlavne kvôli lepšiemu komfortu, vzpriamenejšej geometrii a trochu sa aj teda obávam, keď pôjdem 2 -3 hodiny v
sedle na Aeroade, či to nie je brutal rozdiel oproti Endurace....dík za všetky postrehy
Čo sa týka komfortu, je citeľne tuhší ako Endu, ale za mňa stále dosť pohodlný. Jazdím na ňom 28mm bezdušové plášte. Môj Aeroad je trochu ťažší ako bol Endu (asi 250g), bežne to necítim. Na rovinách som sa zrýchlil cca o 2km/h v priemerke a určite neľutujem výmenu.
Veľa z tých vecí je placebo a pocity, ale mňa ten bike baví tak, že som cez jar/leto skoro nič nenajazdil na graveli.
neviem presne ako to myslíš... myslíš podla sklonu resp. posunu tých dvoch listových pružín?