Do kontroly pripadne vymeny odporucaju nejazdit.
https://www.cube.eu/sk-sk/support/customer-support/safety-recalls/product-safety-recall-agree-c-62-models-2025-2026
Da sa to skontrolovat priamo na webe, ale treba demontovat vidlicu kvoli vyrobnemu cislu.
uz sa niekomu podarilo zistit priamo na webe, ci ta vidlica je poskodena alebo nie? ja tam na vidle mam blbo poprelepovane cisielka a neviem to overit, resp. mi neberie tie cisla, ktore vidno
Ahoj, ja som včera overoval a zistil som že vidlica je v tejto kategórii.
ja mam tie niektore cisla prelepene a tym padom mi ich neberie, neviem teraz, ci to je naschval tak a moj tym padom nespada do toho alebo ako, fenix bike zatial neodpisal na mail, asi tam rovno zavolam a prezistim, ze co a ako
Ja som mal tiež kúsok prelepený ale iba samolepkou. Kupoval som vo fenixbike a včera som im volal a potom dodatočne poslal email s fotkami sériových čísel. Odpísali toto:
Momentálne čakáme na presné inštrukcie od dodávateľa ako postupovať v prípade ak je vidlica defektná. Aktuálne vieme, že vidlice budú dostupné v druhej polke januára. Bicykel sa nesmie používať.
Netýka sa to všetkých bicyklov len vyrobených pred Novembrom 2025 ,takže sa musí overiť defektnosť vidlice podľa výrobného čísla vidlice a výrobného čísla bicykla u dodávateľa.
Po zistení podrobnejších informácií Vás budeme kontaktovať na mail.
ked ste zistovali cislo na vidlici - museli ste aj odpajat brzdy alebo riesit kable ?
alebo staci len uvolnit hlavove a kusok vysunut vidlicu ?
Bude stačiť uvoľniť hlavové+riadidlá a kúsok povysunúť vidlicu.
tak ja tam mam tie zlte cisla a tie nejdu odlepit, samolepky su tie zelene/zlte, kde je PASS napisane, ale tie cisla zlte, ako mas ty tu 294, ja mam 42 a 43, s tymi nic nespravim
S najväčšou pravdepodobnosťou tiež spadám do tejto kategórie, mám model Agree c62 pro, a vo februári odchádzam na sústredenie a pravdepodobne to cube dovtedy nedorieši… nemá niekto skúsenosť s nejakou výmenou vidlice z iného typu kym sa problem vyrieši ?
uz niekomu prislo vyjadrenie,ci je ich vidla afektnuta? u mna posledny mail,ze sa preveruje a daju mi vediet z 5.12.
Ja som poslal všetky potrebné dokumenty 9.12. a 10.12. mi prišla odpoveď že preposlali info dodávateľovi a budú informovať o stave ale vidlice budú dostupné až 02/2026. Výrobca odporúča nepoužívať bicykel.
ja tiez cakam na preverenie u dodavatela
No ja už dúfam čakám na vidlicu keďže som si na stránke overil že spadá do tej vadnej série.
moj ram spada do serie kde sa vyskytovali chybne vidlice, ale po skontrolovani vyrobneho cisla vidlice som zistil ze moja nie je 'vadna'
vsimol som si ze vidlice ktore maju to prve cislo zacinajuce na 'B' by mali byt OK, a tie ktore su 'C' su chybne.