ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Čo máte na spodku hlavového zloženia.. ložisko alebo venček?
Ja mám venček 30 guličkový, len nikde taký nemajú. Čo by ste odporučili. Ďakujem
Soot 50 19
Menil som celý rám skôr, ako som prišla potreba meniť/servisovať hlavové. Odpovedal som iba na prvú otázku, "Čo máte na spodku hlavového zloženia.. ložisko alebo venček".
Na druhú otázku, "Čo by ste odporučili": nahradil by som som to rovnakým venčekom, predpokladám. že ich tam Kellys naďalej používa, štandardné spodné ložisko tam myslím nebude sedieť. Skúsim niekde vygoogliť zdroj.
Ach jaj tie venčeky šetria tam kde netreba. Ja čo som mal na každom bike venčeky išli do koša je to retro. Problém venceku je zle utesnenie proti prachu a pevnosť. Už vidím, ze na zimu to dám preč.
nechapem potom ze preco je v popise biku ze je tam semi integrovane hlavko ked realne je tam vencek. no a dalsia vec nechapem ako v 21 storoci mozu pouzivat takuto retro vec
no dal by som tam to FSA hlavko resp lozisko. len si pozri ake to ma ulozenie v rame, ci to bude sediet. malo by ked to maju v popise, no nutne overit. vencek by som tam isto nedaval. to je ako by si si kupil nove kolesa na MTB a vnutorna sirka bude 17mm, jazdit sa to da, len je to retro a nie moc bezpecne pri dnesnom style jazdy a moznostiach bicyklov
Ak nezoženieš venček (skús aj priamo predajne Kellys), pravdepodobne bude treba vymeniť spodnú misku na ten vnútorný priemer hlavovej časti a k nej primerané ložisko. Tá miska, ktorá tam je má lôžko (rádius) pre venček, ložiská majú väčšinou úkos. Môžem sa mýliť. Niekto skúsenejší napíše.
Pri výmene na priemyselné ložiská je nutné vybiť z rámu a aj s vidlice stiahnuť krúžok nabiť nalisovat nové s priemyselnymi ložiskami. Je to dost babracka ja to zvyknem robiť s drevom vybijem a nalisujem gumeným kladivov nabijem.
Sú nato aj prípravky niečo na princípe závitovéj tyče a takých misiek co sadnú do toho.
ahojte, na tretej strane, som sa dočítal o praskaní a mám trochu zlý pocit, že to je aj môj prípad. kellys soot 50, kúpený dva týždne dozadu priamo v kellys store v bratislave. po druhej jazde počuť praskanie , keď sa držím oboma rukami (keď iba jednou praskanie skoro vôbec nepočuť alebo len minimálne). skúšal som pridržiavať bowdeny/páčky atď či to náhodou niekde len nebúcha ale nie, vôbec som nevedel identifikovať odkiaľ to ide. najviac mi to sedí na toho "ježka". nemám žiadne skúsenosti s opravou bikom, ešte sa len všetko učím postupne. pri 150km mám ísť na garančnú prehliadku, mám to tam spomenúť a myslíte že to fixnú výmenou? alebo rovno sa zmieriť s tým, že si to budem musieť dať vymeniť sám niekde?
Ďakujem za pomoc....ako čakal som že za tie peniaze s tým nebudem mať žiadne starosti...
zaviezol som to priamo do kellysu v BA, majú sa mi ešte dnes ozvať. Keď som ale hovoril čím to môže byť ( že som googlil ), tak, ževraj sa s tým ešte nestretol pri sootoch, iba pri kellys elektro bikoch. tak som zvedavý...nechcem podceňovať ale skôr si myslím, že na nič nepríde, resp. nič nevymenia
ahojte, rad by som poprosil "gravel-istov" o radu, ake pedale mate na svojich graveloch ? ja pouzivam flat pedale ale casto sa zamyslam ci je to spravna volba... jazdim tak 60% asfalt a 40% teren... a neviem si velmi predstavit mat naslapne pedale v terene...
Su teda naslapne pedale vhodne aj do terenu, alebo mam radsej ostat pri flat pedaloch?
Co by ste doporucili z vasich gravel skusenosti ? dakujem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
FSA Carbon Pro kompresná matica do krku vidlice, 1 1/8"
29,99 €
Ja mám venček 30 guličkový, len nikde taký nemajú. Čo by ste odporučili. Ďakujem
Soot 50 19
Na druhú otázku, "Čo by ste odporučili": nahradil by som som to rovnakým venčekom, predpokladám. že ich tam Kellys naďalej používa, štandardné spodné ložisko tam myslím nebude sedieť. Skúsim niekde vygoogliť zdroj.
Asi preto majú dole tu "*"že komponenty môžu byť zmenené..?
Čo by ste tam dali?
Sú nato aj prípravky niečo na princípe závitovéj tyče a takých misiek co sadnú do toho.
kellys soot 50, kúpený dva týždne dozadu priamo v kellys store v bratislave. po druhej jazde počuť praskanie , keď sa držím oboma rukami (keď iba jednou praskanie skoro vôbec nepočuť alebo len minimálne). skúšal som pridržiavať bowdeny/páčky atď či to náhodou niekde len nebúcha ale nie, vôbec som nevedel identifikovať odkiaľ to ide. najviac mi to sedí na toho "ježka". nemám žiadne skúsenosti s opravou bikom, ešte sa len všetko učím postupne. pri 150km mám ísť na garančnú prehliadku, mám to tam spomenúť a myslíte že to fixnú výmenou? alebo rovno sa zmieriť s tým, že si to budem musieť dať vymeniť sám niekde?
Ďakujem za pomoc....ako čakal som že za tie peniaze s tým nebudem mať žiadne starosti...
Edit.
Zasielam aj miery hlavy na výmenu hlavového zloženia. Čo by ste tam dali?
zaviezol som to priamo do kellysu v BA, majú sa mi ešte dnes ozvať. Keď som ale hovoril čím to môže byť ( že som googlil
Su teda naslapne pedale vhodne aj do terenu, alebo mam radsej ostat pri flat pedaloch?
Co by ste doporucili z vasich gravel skusenosti ? dakujem