ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Samozrejme, ze su naslapne pedale [spd] vhodne aj do terenu.
Co v tebe vyvolava pochybnosti o vybere flatov?
no obavam sa trocha toho odopinania pri nahlom/ neocakavanom zastaveni ci nehrozia castejsie pady... lebo viacero ludi co poznam tak ked zacinali s SPD tak padali pri zastavovani napriklad... ale asi obavy neopodstatnene ...
Toho sa obava kazdy kto zacina s SPD, vela ludi na zaciatku aj pada Po case to vypinanie ale pojde automaticky, ani v terene sa nie je coho bat. Jazdou na flat pedaloch podla mna trocha zabijas potencial gravel bicykla, hlavne na ceste by si pocitil velky rozdiel na SPD. Na zaciatok mozes skusit pedale s lahsim vypinanim, Shimano ma par takych modelov.
Nepovedal by som, ze flaty zabijaju potencial gravel bikeu. Ak je primarne pouzivany na bikepacking/cykloturistiku/commuting s castejsou chodzou, flaty su vhodnejsie. S ostatnym suhlasim.
keď sa bojíš spd vyskúšaj aspoň košíky a remienky,niekto povie že je to ''retro'' ? ale uvidíš že sa ti pôjde x-krát lepšie,nemusíš mať remienky dotiahnuté tak aby si nevedel bez ich uvoľnenia vybrať nohu
Tak to nie som si istý, že je dobrá rada s tými košíkmi 🤣
Pre Iquala - keď sa ti jazdí s flatmi dobre, tak ďalej nerieš. Ak sa ti zdá, že niečo nevyhovuje, skús klipy a uvidíš. To, že sa niekomu lepšie jazdí tak alebo onak, pre TEBA nie je smerodajné....
na SPD Shimano som nespadol nikdy. neviem co sa toho ludia tak boja, ved ked dam pruzinu na minumum tak to pri nepatrnom pohybe vypne, cize nehrozi ze spadnes. potom ked si na to hlava zvykne dal prusinu na tazsie az sa to nevypne v zjazde nahodou samovolne na lahkom nastaveni
na SPD Shimano som nespadol nikdy. neviem co sa toho ludia tak boja, ved ked dam pruzinu na minumum tak to pri nepatrnom pohybe vypne, cize nehrozi ze spadnes. potom ked si na to hlava zvykne dal prusinu na tazsie az sa to nevypne v zjazde nahodou samovolne na lahkom nastaveni
co som videl na sebe kedysi, aj vo svojom okoli opakovane, tak bol ten podvedomu pocit potreby vytrhnutia, teda potiahnutia nohy hore alebo dozadu, ktory logicky nezafungoval
ked som si to cielene hovoril, ze musim vytocit nohu, tak sa to zautomatizovalo a aj v krizovke uz nikdy problem nebol
zaviezol som to priamo do kellysu v BA, majú sa mi ešte dnes ozvať. Keď som ale hovoril čím to môže byť ( že som googlil ), tak, ževraj sa s tým ešte nestretol pri sootoch, iba pri kellys elektro bikoch. tak som zvedavý...nechcem podceňovať ale skôr si myslím, že na nič nepríde, resp. nič nevymenia
Ako to dopadlo? Mam Soot 70 a je tam ten isty expander ako maju vsetci tu... V podstate len sluzi na to, aby nevypadli tie vencekove loziska von, inak nema ten krpec skoro ziadny zmysel. Navyse od vyroby mal moj predstavec presah cca 2mm nad karbonom a ak sa nemylim, tak by nemal byt ziadny presah, riesi sa to podlozkou nad predstavcom.
sorry ale riešil som to cez prácu a bajk som bol vyzdvihnúť v celkom časovom strese (a naviac som úplný laik), tak nepoviem ti presne do detailu čo bol problém. ale hovoril o zlom dotiahnutí ježka. vozil som sa iba po parkovisku a už to nepukalo, ale uvidím na dlhšej trase. takisto som sa pýtal, či sa nemusím báť prasknutej vidlice (ako tu ľudia písali) a povedal mi že vôbec nie...
ja mam rad pedale z jednej strany spd a z druhej flat. to my celkom vyhovuje ked som zazdil cisto SPD napr v zime na snehu som sa vyrubal ked som vychadzal s cesty na chodnik lebo mi uslo presne koleso a nebola sanca to zachytit vypnutim tretry to iste moze platit aj v pripade nejakeho tazsieho terenu. naopak ked ides po dobrej ceste tak naplno vyuzivas potencial SPD
Tak ta potom dobre nachytali, že sa nemusíš báť kľudne jazdí až kým to ne praskne. Ide o to, ze ty keď dotiahnes predstavec na požadovaných 6NM tak ten karbon krk nemá šancu. Nemá mu co robiť oporu zvnútra preto to praská pre nič iné.
Tiez som si to objednal. Ked si predstavim, ze mam na nom uz cez 400km a v nedelu 2 hodiny po strkovych cestach, tak sa mi jezia chlpy. Nastastie je vsetko OK, aj sa mi nezdalo, ze ten horny srob ide stale nejak lahko, tak som ho ani silno nepritahoval... Ved oni musia vediet, ze to je zle, to uz je aka polozka tam dat nieco poriadne ako ten KCNC... Nechapem.
Vobec by som to nebral tak tragicky, mam na soote 10k dost agresivneho jazdenia vratane mtb maratonu atd., vidla prezila bez ujmy pady, rozmlatene 2 predne kolesa s origo jezkom, myslim ze obycajne jazdenie po gravely prezije v pohode… jezka som vymenil na zaklade fora par mesiacov do zadu
Čaute, prišiel som si sem po radu. Mám Soot 50 2019 z druhej ruky, parádny bicykel a rád na ňom jazdím. Pokukujem ale po nových bicykloch a tak ma zaujíma váš názor, či sa oplatí vylepšiť (pohon na 1x11 GRX, brzdy, kolesá, karbónová sedlovka, karbónové riadidlá) alebo radšej pošetriť a kúpiť nový bike - konkrétne sa mi páči Canyon Grizl CF SL. Pri tom, čo všetko tu píšete, že expander nie je vhodný, hlavové zloženie je zastaralé ... či sa vôbec oplatí vylepšovať hlinikáč. Aby ma to nestálo 900 euro v konečnom dôsledku a stále to nebude ok.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no obavam sa trocha toho odopinania pri nahlom/ neocakavanom zastaveni ci nehrozia castejsie pady... lebo viacero ludi co poznam tak ked zacinali s SPD tak padali pri zastavovani napriklad... ale asi obavy neopodstatnene ...
Pre Iquala - keď sa ti jazdí s flatmi dobre, tak ďalej nerieš. Ak sa ti zdá, že niečo nevyhovuje, skús klipy a uvidíš. To, že sa niekomu lepšie jazdí tak alebo onak, pre TEBA nie je smerodajné....
Pri Crankbrothers "šľahačoch" máš upinací systém dokonca zo štyroch strán 😜
Alebo tieto a máš aj aj
savings Shimano XT PD-T8000 nášľapné pedále, jednostranné + zar. SM-SH56
80,99 € savings
MOC 125 €co som videl na sebe kedysi, aj vo svojom okoli opakovane, tak bol ten podvedomu pocit potreby vytrhnutia, teda potiahnutia nohy hore alebo dozadu, ktory logicky nezafungoval
ked som si to cielene hovoril, ze musim vytocit nohu, tak sa to zautomatizovalo a aj v krizovke uz nikdy problem nebol
zaviezol som to priamo do kellysu v BA, majú sa mi ešte dnes ozvať. Keď som ale hovoril čím to môže byť ( že som googlil
Ako to dopadlo? Mam Soot 70 a je tam ten isty expander ako maju vsetci tu... V podstate len sluzi na to, aby nevypadli tie vencekove loziska von, inak nema ten krpec skoro ziadny zmysel. Navyse od vyroby mal moj predstavec presah cca 2mm nad karbonom a ak sa nemylim, tak by nemal byt ziadny presah, riesi sa to podlozkou nad predstavcom.
Je to tento expander: https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/hlavove-zlozenia/jezkovia-a-krytky/kcnc-expander-1-18.html
Tiez som si to objednal. Ked si predstavim, ze mam na nom uz cez 400km a v nedelu 2 hodiny po strkovych cestach, tak sa mi jezia chlpy. Nastastie je vsetko OK, aj sa mi nezdalo, ze ten horny srob ide stale nejak lahko, tak som ho ani silno nepritahoval... Ved oni musia vediet, ze to je zle, to uz je aka polozka tam dat nieco poriadne ako ten KCNC... Nechapem.
KCNC Expander 1-1/8"
14,19 €