ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
to canyonove riešenie nemusi byť nutne zle lebo tam kde je predstavec na krku je aj ten jezko. Problem kellysoveho riešenia je že tam kde je predstavec nie je v trubke nič a rozperný ježko je dosť pod tým. Takže načatý krk vidly dostaneš u kellys už rovno z výroby...
Canyon to ma tak isto, ten drobny expander je nizsie ako predstavec zviera krk. Mam prejdene rozne fora a opakovalo sa vysvetlenie, ze krk (z karbonu) je natolko hruby, ze netreba, aby bol vyplneny jezkom. No par zlomenych krkov hovori opak. Hrubka steny krku je 2 mm v mojom pripade. Ak krk nacaty nemas, kup poriadneho jezka a posli kellysu blocek, ved o tomto probleme vedia.
Ja som mal na Cannondale graveli taky isty FSA expander, ale hned som ho menil kvoli tomu aby som mohol prehodit podlozky spod predstavca. Cannondale v manuali pise ze nesmu ist nad predstavec podlozky a spravne to ma byt ako na obrazku nizsie. Ten povodny miniaturny sa mi tiez nepozdaval kedze ta stycna plocha je mala na to aby pokryla cely prestavec. O prasknutych krkoch som pri Cannondale necital nic ale vidim ze som urobil dobre ked som expander vymenil.
kcnc drží, len má taký systém rozpierania, že treba ho tenkým imbusom najskor roztlačiť (a pozor dá sa to aj festovne), a potom dať cup a dotiahnuť predstavec. Tiež som nad tým chvíľku dumal, že čo to je lebo ten inbus tam nevidieť hneď
Pani, expander ≠ jezko.
Expander patri do karbonoveho krku, jezko do hlinikoveho.
Karbon potrebuje podporu na ploche, je krehky a stresom delaminuje. Hlinik v pohode znesie, ked sa don jezko zahryzne v dvoch liniach, jednorazovo sa zdeformuje, ale dalej sa uz nic nedeje.
Ak niekomu karbonoveho krku namontovali jezka, ktory patri do hliniku, mal by to dat okamzite na reklamaciu a vramci nej ziadat vymenu za novu vidlu s expanderom.
kcnc drží, len má taký systém rozpierania, že treba ho tenkým imbusom najskor roztlačiť (a pozor dá sa to aj festovne), a potom dať cup a dotiahnuť predstavec. Tiež som nad tým chvíľku dumal, že čo to je lebo ten inbus tam nevidieť hneď
Presne aj u mňa, hneď po kúpe Soota pri výmene pôvodného expandera za KCNC, tiež som nad tým rozmýšľal, že ako ho inštalovať a až potom tuším 4mm dlhším imbusom som ako píše "peniakfoto" roztiahnuť v krku a potom dotiahnuť predstavec pod viečkom.
Pani, expander ≠ jezko.
Karbon potrebuje podporu na ploche, je krehky a stresom delaminuje. Hlinik v pohode znesie, ked sa don jezko zahryzne v dvoch liniach, jednorazovo sa zdeformuje, ale dalej sa uz nic nedeje.
Ak niekomu karbonoveho krku namontovali jezka, ktory patri do hliniku, mal by to dat okamzite na reklamaciu a vramci nej ziadat vymenu za novu vidlu s expanderom.
Myslim, ze to je jasne takto viacerym, ale pre ucely tohto vlakna jez, jezko, expander, dokonca aj plug na zahranicnych forach mozeme brat ako synonymum. Ale mas pravdu.
Čo máte na spodku hlavového zloženia.. ložisko alebo venček?
Ja mám venček 30 guličkový, len nikde taký nemajú. Čo by ste odporučili. Ďakujem
Soot 50 19
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit: rám 2020g, vidlica 480g
Plus k tomu top cap z plastu..
Akurat to riesim.
Tiez nerozumiem, preco sa setri na takto dolezitej veci
Ak mas krk 1 1/8, mozes byt rad, ponuka je slusna
FORCE ježko do karbónového stĺpika vidlice, Ø -1 1/8", 52 mm
17,79 €
MOC 20,99 €Expander patri do karbonoveho krku, jezko do hlinikoveho.
Presne aj u mňa, hneď po kúpe Soota pri výmene pôvodného expandera za KCNC, tiež som nad tým rozmýšľal, že ako ho inštalovať a až potom tuším 4mm dlhším imbusom som ako píše "peniakfoto" roztiahnuť v krku a potom dotiahnuť predstavec pod viečkom.
Myslim, ze to je jasne takto viacerym, ale pre ucely tohto vlakna jez, jezko, expander, dokonca aj plug na zahranicnych forach mozeme brat ako synonymum. Ale mas pravdu.
Ďakujem
Ja mám venček 30 guličkový, len nikde taký nemajú. Čo by ste odporučili. Ďakujem
Soot 50 19
Som to zachytil v tejto, alebo inej teme, ze to dal niekto na Soot, tak som si to hned dal do wishlistu. Ale pre istotu by som si to este overil.
FORCE Taper 1 1/8" - 1 1/2" hlavové zloženie, polointegrované
14,39 €
MOC 16,99 €Som to zachytil v tejto, alebo inej teme, ze to dal niekto na Soot, tak som si to hned dal do wishlistu. Ale pre istotu by som si to este overil.
FORCE Taper 1 1/8" - 1 1/2" hlavové zloženie, polointegrované
14,39 €
MOC 16,99 €Dal som tam toto hlav.zloženie, ale treba vypodložit podložkami. Ešte treba vybiť spodnú misku, horná išla sama von. skúšal som aj guličky samé ale nebolo dobré.
Pripájam aj výkres hlavy soota
-14% FSA SX Pro hlavové zloženie, 4mm
43,99 € -14%
MOC 50,99 €Dal som tam toto hlav.zloženie, ale treba vypodložit podložkami. Ešte treba vybiť spodnú misku, horná išla sama von. skúšal som aj guličky samé ale nebolo dobré.
Pripájam aj výkres hlavy soota
-14% FSA SX Pro hlavové zloženie, 4mm
43,99 € -14%
MOC 50,99 €