Ahojte,
kúpil som si tiež tento powermeter a trošku som si neni istý či meria správne.
Je to z dôvodu, že ak šlapem do kopca watty ukazuje na pocit fajn, ale akonáhle dám zjazd kde sú watty logicky 0 a ide opäť stúpanie tak dosť dlhú dobu mu trvá kým začne zase ukazovať normálne hodnoty. Dokáže tam niekoľko desiatok metrov, niekedy aj stoviek ukazovať hodnoty 20-40-60W, čo je pocitovo nezmysel.
A keď po zjazde nejde výšlap ale rovina, dajme tomu cca 25km/h kadenciou 80-85 ukáže aj 0-15W. Zastavím spravím si kalibráciu a zase ukazuje relatívne v pohode...
Robil som si dnes FTP test cez garmin, niekedy som mal doslova problém dosiahnuť 320-340W na rovine pri rýchlosti 31-33km/h bez protivetru, a v zápätí si idem v kľudnom tempe 23-25km a Watty ukazuje 310-330.
Neviem či ho mám skúsiť reklamovať alebo mám chybný kus alebo kde robím chybu.
Jazdím ho na MTB
a aku hodnotu mas nastavenu na zobrazenie vykonu v Garmine? 3s Power, alebo 10s pripadne 30s? Toto co opisujes by zodpovedalo 30s vykonu. Standardne sa pouziva 3s vykon. Jazdim vela intervalov "na watty" a pri kludnom tempe 25km/h mat 320W to asi nie je dobry udaj aj ked je to na MTB.
Kontaktoval som podporu 4iiii, dali mi nejaké tipy, ale nič nepomohlo, vymenil som aj baterku.
Urobil som si aj zopár videí. Záver je taký že ho idem reklamovať.
preto som verny Stages, sice za viac penazi, ale su spolahlive. Mam dva wattmetre Stages II aj III generacie a funguju spolahlivo. Sice starsi II generacie mal problem na TT koze s vypadkami signalu koli vzdialenosti kluka-Garmin na TT predstavcoch, ale novy III.generacie uz tento problem nema, takze ho mam na koze a starsi mam na cestaku kde funguje aj po takmer piatich rokoch spolahlivo.
Tak len pre update keby to niekto čítal. Reklamácia bola uznaná, síce to trvalo cez mesiac a vracajú mi peniaze. Objednal som si teda nový z miestneho shopu a ten už funguje ako má Uvidíme ako dlho.
Ahojte mam sadu shimano 105 a pozeram daky bazárový pwmtr ... bude pasovat aj ultegra na sadu 105 ? Asi ano ale budem rad za info
sediet to bude, v blizkej dobe budem mat na predaj wattmeter Stages na 175 mm kluke Ultegra, lebo na novom biku mam kratsie 172,5 mm kluky, takze wattmeter ostane nevyuzity.
jazdi niekto 4iii na Tiagra 4700 klukach?
kamos by rad PM a tak mu hladam a najlacnejsie vychadza 4iii na 105 7000 kluke ale co som zistil tak R7000 maju o 4mm mensi Q-factor. Predpokladam ze je to 2+2 mm. Ja myslim ze si to asi nevsimne pripadne sa da pod pedal ta podlozka. ta ma tusim 1-2mm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kúpil som si tiež tento powermeter a trošku som si neni istý či meria správne.
Je to z dôvodu, že ak šlapem do kopca watty ukazuje na pocit fajn, ale akonáhle dám zjazd kde sú watty logicky 0 a ide opäť stúpanie tak dosť dlhú dobu mu trvá kým začne zase ukazovať normálne hodnoty. Dokáže tam niekoľko desiatok metrov, niekedy aj stoviek ukazovať hodnoty 20-40-60W, čo je pocitovo nezmysel.
A keď po zjazde nejde výšlap ale rovina, dajme tomu cca 25km/h kadenciou 80-85 ukáže aj 0-15W. Zastavím spravím si kalibráciu a zase ukazuje relatívne v pohode...
Robil som si dnes FTP test cez garmin, niekedy som mal doslova problém dosiahnuť 320-340W na rovine pri rýchlosti 31-33km/h bez protivetru, a v zápätí si idem v kľudnom tempe 23-25km a Watty ukazuje 310-330.
Neviem či ho mám skúsiť reklamovať alebo mám chybný kus alebo kde robím chybu.
Jazdím ho na MTB
Ďakujem za každú radu
Urobil som si aj zopár videí. Záver je taký že ho idem reklamovať.
Tu to ukazuje normálne hodnoty https://www.youtube.com/shorts/G4CKcd9s3ZE
Tu sú hodnoty 0W po dlhšom zjazde po ktorom nasleduje opäť výšlap https://www.youtube.com/shorts/1h1MMiq430g
A tu na porovnanie iný deň výjazdu, opäť po zjazde šľapem rovinku za 450W+ https://www.youtube.com/shorts/Ek1AfpVI4YQ
sediet to bude, v blizkej dobe budem mat na predaj wattmeter Stages na 175 mm kluke Ultegra, lebo na novom biku mam kratsie 172,5 mm kluky, takze wattmeter ostane nevyuzity.
kamos by rad PM a tak mu hladam a najlacnejsie vychadza 4iii na 105 7000 kluke ale co som zistil tak R7000 maju o 4mm mensi Q-factor. Predpokladam ze je to 2+2 mm. Ja myslim ze si to asi nevsimne pripadne sa da pod pedal ta podlozka. ta ma tusim 1-2mm.
aj ked ja vela dovery v 4iii nemam