Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Ahojte, rad by som vymenil kolesa DT SWISS p1850 spline 23 za nieco s vyssim a sirsim rafikom, myslite ze toto by bol upgrade vhodny tych penazi? Dakujem
Zdravím nejake karbónové kolesa na cestak okolo 1000e. Uvažujem nad FFWd, yoeleo, pripadne Prime. Pripadne mate niekto skúsenosti s Fastway co robia na Slovensku .
Ďakujem za kazdy tip a radu.
Tento rok som kupoval Yoeleo C50 DB SL a mám na nich spravených 2526km a zatiaľ maximálna spokojnosť.
Tešil som na na tichý náboj DT 240 ako mám na MTB a mal na starom cesťáku. Lenže oni tam drbli 36z ratchet namiesto 18z (keby tam bol aspoň 24z). A je to nový typ náboja, tak to ani jednoducho a lacno nevymením K čomu je to dobré? Čo tým dosiahli? Len to, že musím šliapať aj dolu kopcom, lebo ma z toho hluku drbne (alebo aspoň mierne prišliapúť bez záberu, kedy je ten hluk výrazne nižší) Je to obrovský rozdiel keď presadnem na MTB, to blahodárne ticho...
Keď nechám jeden 36z ratchet v náboji a dám oproti 18z to asi nebude ideál, že?
Baví ťa počúvať ten rámus keď to nie je nutné a potrebné? Ja si chodím vyvetrať hlavu a nie počúvať nonstop vrčanie, aké slastné je to na MTB a bolo na starom cesťáku Ak som dobre googlil, tak na ten nový EXP náboj ani nie je 18z ratchet, aj keby to stálo 100€ tak som ochotný za to dať, tak je to pre mňa podstatné...
Ako, tie kolesá nevyhodím, ale chcel som dať tomu šancu a stále ma to podvedome otravuje. Tie DT boli vždy tie najtichšie náboje čo som mal možnosť vypočuť iné. Teraz k akej značke mám ísť?
Nie, a ja ho nemam taky vyrazny ako niektore ine kolesa karbonove. Volnobezka ma bavi. Hlavne dobre posobi na roztahanych zavadzacov. Len neviem kedy ju tak velmi pocujes kedze dlhodobejsie to ide lennked je prudsi kopec smerom dole, inak stale musim slapat ?
user_id ten nie je tak výrazný, tichý, neotravný a zvyšujúcou sa rýchlosťou geometricky nenarastá. Aj staré DT 350 som mal vždy 18z. Pre mňa je to brutal šoková terapia, ale negatívna...
scarinko bol si na Orave, tak vieš, že tu aj bežná cesta mimo hôr je hore-dole
Bol ale na cestaku som mal len dve jazdy, nemal som moznost vela vyskusat. Kazdopadne mne to bzucanie vyhovuje navyse ked ides rychlo tak to aj tak prekryva vietor v usiach.
Daj tam viac vazeliny a bude to tichsie.
Ja som asi netopier, ale fakt mi to nie je príjemné. Na to sa spolieham, keď tam budem dávať inú neoriginálnu riedku vazelínu (akú dávam do každého DT náboja), tak to môže byť trochu lepšie...
Ako nahlodáva ma myšlienka to celé prepliesť na neEXP náboje, ale do toho sa mi fakt, ale fakt teraz nechce
Neviem, je to vaša vec, ale čo máte z hlasného orecha okrem toho že to lezie na nervy (vám a všetkým okolo)? Je to menšie trenie, rýchlejšie, aerodynamickejšia zvuková vlna, +5W
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem za kazdy tip a radu.
Tento rok som kupoval Yoeleo C50 DB SL a mám na nich spravených 2526km a zatiaľ maximálna spokojnosť.
Keď nechám jeden 36z ratchet v náboji a dám oproti 18z to asi nebude ideál, že?
Ako, tie kolesá nevyhodím, ale chcel som dať tomu šancu a stále ma to podvedome otravuje. Tie DT boli vždy tie najtichšie náboje čo som mal možnosť vypočuť iné. Teraz k akej značke mám ísť?
scarinko bol si na Orave, tak vieš, že tu aj bežná cesta mimo hôr je hore-dole
Daj tam viac vazeliny a bude to tichsie.
Ako nahlodáva ma myšlienka to celé prepliesť na neEXP náboje, ale do toho sa mi fakt, ale fakt teraz nechce