Hádam nezakladám duplicitnú tému. Budem mať nové kolesá a je v pláne prerábka na bezduše (aj teraz alebo až v lete). Na MTB to mám za tie roky zmáknute čo sa týka techniky, tmelov, plášťov. Ak máte nejaké skúsenosti a rady v čom si dať pozor alebo čo urobiť inak ako u MTB budem rád (páska, tmel, plášte). Možno aj pre ostatných
mikaeeel aj to som pozeral vyzerá ráfik, že je ok, nehádže samotný všetky plášte mali niečo za sebou, ale ešte to pozriem či náhodou nie je niekde inde zrada
Ahojte mám nahodené plášte schwalbe one (nie Pro verziu) ako TL a je na nich najazdené cca 4000km. Takto mi začína presakovať mlieko. Máte s tým niekto skúsenosti? (PS najprv som myslel, že mi dcéra obžúva kolesá ) má niekto podobnú skúsenosť? Myslel som, že plášte vydržia aspoň 6000km
mikaeeel aj to som pozeral vyzerá ráfik, že je ok, nehádže samotný všetky plášte mali niečo za sebou, ale ešte to pozriem či náhodou nie je niekde inde zrada
ja som mal to iste ked som prechadzal z Al na Cabonove kolesa, Schwalbe Pro One zhodene z Al hadzali ako do strany tak aj po obvode...
Nahodil som nove Schwalbe a uz ok, aj ked milimeter troska hadzal...
Voda to nie je. Tá by po pretlačení uschla. Je to nejaká zložka tmelu ktorá nezasychá.
Na MTB Švábkach je to pomerne bežný problém. Častejšie kontrolujem množstvo tmelu v pneu a bez problémov jazdím x km.
Už to píšem po niekoľký krát. Presakovanie nie je problém plášťov. Väčšinou to je spôsobené tmelom. Jedna z jeho riedkych zložiek sa oddelí a tá začne presakovať. Ak sa tak začne diať nie je to až taký funkčný problém. Ale môže to ukazovať, že tmel je už starší resp. by bolo vhodné vymeniť náplň za novú.
hlúposti? Vidím, že máš skúsenosti. Stačí ak ten istý tmel do jedného kolesa naleješ potom čo nedostatočne premiešaš / pohrkáš fľašu a do druhého tmel dobre prehrkáš. A máš dve rozdielne zmesi na jednom bicykli. Dokonca sa to môžeš stať hlavne keď potom nalievaš striekačkou cez ventil a do plášťa sa dostane iba zmes z nízkym pomerom čiastočiek. Ale kľudne si ver čomu chceš.
urcite ma ? ... ja mam tiez stans notubes ... a na 4 roznych plastoch to nerobi a na jednom ano a to aj po opakovanom nahodeni po vymene pasky po centrovani kolesa ... ale to urcite preto. ze ten jediny robim inac ako ostatne ?
Moze to byt i kombinacia plast/tmel. Napr. Maxxis pri EXO TR plastoch odporuca tmely bez amoniaku kvoli unikom na bokoch plasta.
Je to urcite mrzute, mat taketo neocakavane starosti.
Pokial sa vyrobcovia nezhodnu na nejakych standardoch, bude sa to zrejme stavat i nadalej.
robi mi to Icon aj na cestaku Schwalbe One Pro a je mi to u riti naco riesit nieco co netreba riesit. raz za rok vymenim tmel to je vsetko, tak ako pise Kristina zacne to robit ked je tmel starsi.
Dnes som zažil prvý bezdušový defekt, vyskúšal DART od Stan's a popravde nie moc úspešne. 10 km pred domom mi začalo striekať mlieko. Zastavil som, otočil dieru smerom dolu a po chvíli sa to zalepilo. Po cca. kilometri sa to zopakovalo, potom znovu. Dúfal som, že dôjdem domov a šípku vyskúšam v bezpečí domova. Ale nakoniec som to vzdal a aplikoval prvú šípku. Aplikácia jednoduchá, ale za cca. 2km to začalo fučať znovu. Po tom knôte tam nebola ani stopa. Asi som to na prvý krát nezasunul dostatočne hlboko a vypadlo to. Takže 5 km pred domom som aplikoval druhú. Poriadne som to tam napchal až na doraz, koleso otočil záplatou smerom dolu a počkal asi 1 min. Vydržalo to 3.5 km a začalo zase fučať. To by som už došiel peši domov, tak som to iba otočil smerom dolu, prestalo to fučať a na skoro prázdnej pneumatike prišiel domov. Niečo robím asi zle, len neviem čo. Teraz je tam taká gumená hrča, ktorá nie celkom prilieha k pneumatike. Neviem či to strhnúť alebo nechať tam. Alebo či by nebolo bezpečnejšie to podlepiť zvnútra normálnou záplatou.
Mlieko bolo fungl nové. Nalial som ho tesne pred jazdou, lebo som menil špic. Bola to testovacia jazda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja som mal to iste ked som prechadzal z Al na Cabonove kolesa, Schwalbe Pro One zhodene z Al hadzali ako do strany tak aj po obvode...
Nahodil som nove Schwalbe a uz ok, aj ked milimeter troska hadzal...
Na MTB Švábkach je to pomerne bežný problém. Častejšie kontrolujem množstvo tmelu v pneu a bez problémov jazdím x km.
Je to urcite mrzute, mat taketo neocakavane starosti.
Pokial sa vyrobcovia nezhodnu na nejakych standardoch, bude sa to zrejme stavat i nadalej.
Mlieko bolo fungl nové. Nalial som ho tesne pred jazdou, lebo som menil špic. Bola to testovacia jazda.