Pribral som od tej doby stale bojujem so sedlom. Ci uz je to na horaku ci žiletka, mam problémy. Vyskúšal som veľa sedla, Teraz posledný rok jazdím nejake špecializeri, odmerané ale ani to nie je ono. V zime som aj kvoli dieram v sedle dost trpel prechladol Hlavne na ceste. Sirku ritnych kosti mam 144cm. Chcel by som od vas nejaký tip na dobre sedlo, s ktorym ste spokojný. Mam 192 cm 98kg 144mm sedlo uhol 0`. Porad s cim jazdis v poho 2-5hodin. Uprednostnim nazori tych ktori jazdia 5tisic +. Ďakujem
Diky za odpovede. Velky nie som mam 185 cm a 87kg. A sirsie sedlo mi vzdy lepsie pasovalo ale teraz som si uz isty ze budem pozerat po sirsich sedlach.
Ako pisem aj v predoslej sprave, pouzivam krem pred, pocas a po. Naviac k tomu vlhcene utierky a umyvam pravidelne vodou ak sa bavime o viacdnovych vyjazdoch - mam to myslim si celkom zmaknute za tie roky. So zapareninami napr nemam ziaden problem aj ked mam na sebe jedny gate 3-4 dni vkuse. Islo mi skor o to ze problemy mozu byt naozaj rozneho razu a riesenia velmi zlozite. Rovnako ako je vidno kazdy radi rozne sedla lebo kazdy sme v tomto dost rozdielni a navyse sa to v case vie zmenit. Preto je podla mna neprenositelna skusenost s nejakym sedlom z jedneho cloveka na druheho. Poznam ludi co jazdia 4000km na skrupinovych Tune sedlach a su total spokojni. Ale doporucovat to niekomu nie je asi uplne najlepsie.
Tak ak by to niekoho zaujimalo, aj ked si nemyslim osobne ze by to mohlo niekomu pomoct, kedze si myslim ze tieto veci su neprenosne tak moje viac ako rok a pol az dva roky sa tahajuce problemy vyriesilo Fizik Vento Argo R3 Adaptive 140mm. Bol to len dalsi zufaly pokus-omyl system ale po niekolkych tyzdnoch a stovkach az tisikach km mozem povedat ze vsetky moje problemy su prec. Vsetko co bolo pred tym znicene sa pocas nezmenenej intenzity zahojilo, nic neboli, nic netlaci. Tak uz len dufam ze vsetko tak aj vydrzi. (Pozn. zufalost bola uz taka ze ked mi to sedlo prislo tak som ho nahodil a prve co som na nom isiel bolo 210km z BA do BB).
Uprimne neviem kde to moze stat 130 to moje stalo raz tolko priamo z Fiziku kedze inde v danom case nebolo skladom.
Bavime sa o tomto: https://www.fizik.com/eu_en/vento-argo-r3-adaptive.html
Edit: momentalne je aj na bazare za 160
Jaj ty si bral to adaptive derave, sorry necitam
Ja som myslel to normalne, tu na mtbiker za 134
Hmm to by som si nelajsol za take prachy, keby mi nesadlo tak...
Jaj ty si bral to adaptive derave, sorry necitam
No ok a keby nesadlo tak co? Tu to nikto nekupi za tu cenu, mozno za polovicu nejaky smelinar.
Neviem, na toto treba mat vela penazi aby ma nesrala strata. Ale tak aspon mas konecne pokoj. Ja este hladam.
Povedzme ze uz mam na to svoj system tak aby som ho vedel po jednom vyjazde vratit bez toho aby bolo cokolvek na nom vidno (pravdaze mu ani nic nie je).
No ok a keby nesadlo tak co? Tu to nikto nekupi za tu cenu, mozno za polovicu nejaky smelinar.
Neviem, na toto treba mat vela penazi aby ma nesrala strata. Ale tak aspon mas konecne pokoj. Ja este hladam.
Neviem, po case sa objavuju rovnake problemy ako na inych sedlach. Ono zo zaciatku vyzera skoro kazde sedlo co kupim ze bude ok a po nejakom case s nim bojujem stale viac a viac.
ja som si kupil to smp well gel. Prv som bol spokojny na prvych dvpoch jazdach )) potom ma odpisalo na trojhodinovom vyjazde na tyzden ). tak som opat nahanal nejake a uz nejaku tu dobu jazdim a celkom dobre sa citim na Selle San Marco Aspide Short Dynamic Wide sedlo. Skusal som ho zatial len na MTB
Čaute, uvažujem nad kúpou sedla Brooks Cambium, tak som sa chcel spýtať či s ním máte niekto skúsenosti a či sa oplatí ísť viac do CARVED verzie..Díky moc za odpovede.
Aký je váš názor na široké vs úzke sedlo? Áno muži majú užšie panvové dno a malo by im sedieť aj užšie sedlo ale túto slečna urologicka a sexuologička Rena Malik tvrdí že aj pre mužov je dobrá voľba širšie sedlo a vzpriamenejsi posed (ak nie je profesionál) pre minimalizovanie problémov s pohlavným orgánom.
Tak kde je pravda?
Sirka sedla by sa mala odvijat od vzdialenisti "ritnych kosti" a stylu jazdenia.
Ak niekto jazdi na casovkarskom cestaku kde sa sedi vyrazne v predklone, nedava zmysel aby mal siroke turisticke.mestske sedlo. A to nemusi byt ani profesionalom
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak ak by to niekoho zaujimalo, aj ked si nemyslim osobne ze by to mohlo niekomu pomoct, kedze si myslim ze tieto veci su neprenosne tak moje viac ako rok a pol az dva roky sa tahajuce problemy vyriesilo Fizik Vento Argo R3 Adaptive 140mm. Bol to len dalsi zufaly pokus-omyl system ale po niekolkych tyzdnoch a stovkach az tisikach km mozem povedat ze vsetky moje problemy su prec. Vsetko co bolo pred tym znicene sa pocas nezmenenej intenzity zahojilo, nic neboli, nic netlaci. Tak uz len dufam ze vsetko tak aj vydrzi. (Pozn. zufalost bola uz taka ze ked mi to sedlo prislo tak som ho nahodil a prve co som na nom isiel bolo 210km z BA do BB).
Bavime sa o tomto:
https://www.fizik.com/eu_en/vento-argo-r3-adaptive.html
Edit: momentalne je aj na bazare za 160
https://www.bikepacking.cz/ma-prdel-dosedla-na-posedla/
Zivotne priority
ahoj, ten ergon Ti moc nesadol?
Tak kde je pravda?
https://m.youtube.com/watch?v=OCoqyluUzj8&pp=ygUTVXJvbG9nIGdpcmwgY3ljbGluZw%3D%3D
Ak niekto jazdi na casovkarskom cestaku kde sa sedi vyrazne v predklone, nedava zmysel aby mal siroke turisticke.mestske sedlo. A to nemusi byt ani profesionalom