takze ked nad predstavcom nemam podlozky tak by mal ist co najvyssie, avsak kvoli jeho tvaru mi ta expanzna cast vychadza na spodok predstavca a poden tam kde su podlozky.to by nemalo robit problem ze?
IdentityEnhancer takto by som to urcite nespecifkoval!
Kompresor/expander musi byt v karbonovom stlpiku vidlice umiesteny spodnou castou hlbsie ako je dolna hrana predstavca, aby si stlpik nezlomil v tejto casti pri namahani, uz tu boli fotky takto zlomenych vidlic.
To pdfko vyssie to tiez jasne zobrazuje.
Tak po kontrole som zistil, ze nie je moc spravne umiestneny. Viete mi poradit ako ho posunut? Dal som dole kryt predstavca, povolil tu skrutku co tam je, ale ten expander je tam nejako zaseknuty. Je na to finta ako ho vytiahnut? Dik
myslel som si ze ma uz nic neprekvapi. ale tak tohto jezka alebo expander fakt neviem ako zatocit do krku vidlice tipujem to na nejaky pripravok ktory budu mat v servise lebo napady mi uz dosli.
ozivim tuto temu... bavil som sa s cyklistami a nie kazdy kto bezne instaluje a montuje biky vedel o teme expandera do karbonovej vidlice dost. Aj vyssie som pisal ze dotahovat expadner bez mometaku a bez protitlaku predstavca moze priniest v buducnosti problemy. Resp. vela z poskodených vidlíc obrazky ktorych koluju po nete nesie znaky zanedbania urcitych technickych danosti. Ako prve co je uz spomenute skorej, expander by mal byt dlhsi nez predstavec. Druha vec je samotne dotahovanie... Ak sa dotiahne expander viac nez sa ma (ale mam obavy ze aj ked sa dotiahne bez protitlaku predpisanym momentom dojde k tomuto javu) tak karbonovy krk tým ze je z vacsiny tvoreny pozdlznymi , resp 45° orientovanymi vlaknami nie je pevny a odolny voci roztlacaniu zvnutra. Expander svojou konstrukciou dokaze aj pri dotahovani vyvinut dost enormnu silu do stran (vsak vdaka tomu sa zapre)... len akonahle sa karbonova trubka v tomto mieste co i len mierne roztiahne lebo nema protitlak (predstavec sa da az po dotiahnuti), vznika miesto s extremne velkym pnutim na velmi malej ploche. A to je presne miesto kde tie vidlice pod zatazou praskaju.
... este vacsi fail je , ak vyrobca v snahe "pokroku" toto miesto genialne odlahci splostenim hlavovej rurky z bokov... presne na tom mieste kde su tie bocne vlakna najviac zatazene, tak tie da prec...??!! Potom v BMC musia robil "recall" a menit vidlice ...
trosku komplikovany text... mozno by som mohol dat na papier aj nejaky nakres ci rez hlavovym zlozenim, ze "vo co go"...
Ako prve co je uz spomenute skorej, expander by mal byt dlhsi nez predstavec...
Ako sa spravne montuje takyto kratky expander Token? Ma este 1mm lem, ktory dosadne na krk a neda sa vsunut dovnutra krku hlbsie. A to som planoval zrezat krk este 3mm nad predstavec a pouzit 5mm podlozku...
Dudo, obavam sa z toto je ratane na umiestnenie presne na pomyselny stred predstavca. To znamena ze rurka na vildici mu si byt cca o 2 mm kratsia nez vyska s nasadenym predstavcom...
Mam aj ja take expandre, a nie som s tym nejako stotozneny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kompresor/expander musi byt v karbonovom stlpiku vidlice umiesteny spodnou castou hlbsie ako je dolna hrana predstavca, aby si stlpik nezlomil v tejto casti pri namahani, uz tu boli fotky takto zlomenych vidlic.
To pdfko vyssie to tiez jasne zobrazuje.
... este vacsi fail je , ak vyrobca v snahe "pokroku" toto miesto genialne odlahci splostenim hlavovej rurky z bokov... presne na tom mieste kde su tie bocne vlakna najviac zatazene, tak tie da prec...??!! Potom v BMC musia robil "recall" a menit vidlice ...
trosku komplikovany text... mozno by som mohol dat na papier aj nejaky nakres ci rez hlavovym zlozenim, ze "vo co go"...
Ako sa spravne montuje takyto kratky expander Token? Ma este 1mm lem, ktory dosadne na krk a neda sa vsunut dovnutra krku hlbsie. A to som planoval zrezat krk este 3mm nad predstavec a pouzit 5mm podlozku...
Mam aj ja take expandre, a nie som s tym nejako stotozneny.