Vedel by mi niekto poradiť aký je rozdiel medzi týmito novými Shimano pedálmi ( jasné mi je že je rozdiel vo váhe a o 20eur su 105 drahšie ) ?? Shimano PD R-550 carbon vs Shimano 105 PD 5700 carbon
zuzkazuzu: Pedale som nedavno riesila aj ja
Neviem, co presne tymi pedalmi sledujes... ak Ti ide o ten system Click'r, ktory sa ma lahsie zapinat a vypinat ako normalne SPD, tak s tym maju problemy lahki jazdci (tusim som niekde zachytila, ze pod 55 kg). Ja mam tieto http://www.suncycle.sk/sk/produkt/pedale-shimano-pd-a520/2942 a zo zaciatku si vyzadovali dost vela sily, ale behom casu sa rozchodili.
Cestnych naslapnych by som sa nebala, cestne kufre sa maju vdaka svojej velkosti a tvaru jednoduchsie zacvakavat ako horske SPD... ja som sa najprv vobec nevedela trafit Horske SPD som uprednostnila pred cestnymi z toho dovodu, ze v MTB tretrach sa lahsie chodi.
Kazdopadne naslapne pedale (ci uz cestne, alebo MTB) si zadovaz a cim skor s nimi zacni. Tiez som mala pred nimi respekt, ale su obrovskou pomocou pri jazde a zvysuju aj bezpecnost. Tip, ktory pomohol mne: daj si bicykel do dveri, vies sa tak pridrziavat zarubni a mozes sa zapinat a vypinat do aleluja
Ahoj Zuzka...neviem síce, prečo chceš ísť do MTB pedálov na cestak, ale je pravda, že uvedené MTB su viacučelové. Takže na danom biku môžeš jazdit aj s obyč obuvou. MTB pedále sa budu dat určite nastavit na ovela nižsiu silu vypnutia ako na ROAD pedáloch (čo mne osobne nevyhovuje). Prenos sily na pedál ale bude tiež o dost horší ako pri klasických road pedáloch.
Kludne do tych SPD chod. Ja som ich na cestaku mal asi 2 roky a ziaden problem. Potom som z rozmaru kupil cestne TIME ale nejaku vyraznu zmenu v prenose sily o ktorej sa tu hovorieva, som nezaznamenal. Ked je rovnako tvrda podrazka, nevidim nato dovod. Navyse tie SPD som zapol aj ked som nechcel a s cestnymi sa niekedy trapim aj niekolko sekund. A to mam 90+kg takze v tom problem nebude.
môžem ponúknuť svoje Shimano PD-A520, kúpil som si ich na začiatku sezóny s tým, že sa mi nechcelo investovať rovno aj do cestných tretier, keď som nevedel ako ma cestná cyklistika chytí.., teraz už mám cestné tretry a pedále sú mi navyše, majú za sebou nejakých 4000km, mám k nim aj doklad.. cena by bola symbolická, ak by bol záujem
Tak takto som ukoncil dnesny vyjazd. Posledna krizovatka pred domom a ked som sa zapinal, tak som pocul iba take puknutie. Ma niekto s tymto uz nejaku skusenost?
40 eurove pedale. spotrebny material. to ani nestalo za upload tych fotiek tusim tes sa ze mas sancu si kupit nove a tento krat poriadne. ak vies ze si s nimi nikde nezavadil tak si kup inu konstukciu lebo ak si ich zlomil tym ako tahas tak asi zlomis aj dalsie.
No mne sa zlomili pri zapinani. Mal som ich len necelych 6mesiacov tak isli na reklamaciu. Pred tym som mal Ultegry no neboli carbonove. S tymi som takyto problem nemal
theruck, boha, ty si múdry ako rádio. By som ťa volil za prezidenta rovno. Ale minimálne Kostarického, čím ďalej-tým lepšie. A ideálne tam, kde nie je žiadny internet aby sme tu nemueli čítať tvoje superinteligentné pabláboly, typu žiaden rozdiel medzi hliníkom a karbónom atď.
šefko, samozrejme to reklamuj, myslím, že ti to v pohode vyreklamujú a pošlú nové.
zato ty neprezident mu radis ovela lepsie. bude 30 dni bez pedalov pozerat doma TV lebo bude reklamovat a nakoniec dostane rovnake a zlomi ich znova... to mu teda ozaj pomoze
Theruck, takze podla teba som ich mal vyhodit? Tie pedale som kupoval v kamennom obchode a mal som ich od novembra. Mne, a asi vacsine ludi, pride uplne normalne reklamovat 50€ pedale a cakat na nove. Takze nemam problem na ne cakat.
Rovnake pedale (Shimano PD-R550) som mal od novoty na svojom cestaku, po cca 2 mesiacoch a 500-700 najazdenych kilometroch sa zacalo lozisko praveho pedalu ozyvat ("klikanie") vzdy ked som ich trochu viac zatazil pri jazde. Radsej som ich posunul frajerke a kupil si vyssiu radu (Shimano PD-5800), s tymi uz ziadne problemy neboli.
sefko, pozor na to, theruck so svojim trojcifernym bicyklom hovori na vsetko, ze je bullshit a smejd... na to si treba zvyknut
ja mam aj pd-r540, aj 550, aj 5800 a mal som aj 6700 a co to som najazdil aj na 7900C, ale to bola tragedia... pd-r550 som musel reklamovat aj ja, v 65ke mi pri spurte odstrelila noha z pedalu lebo sa uvolnil ten cap, chvalabohu som to ustal... vyreklamovali behom par dni za uplne nove.
zlomit sa mi ich teda fakt nepodarilo, to telo posobi celkom mohutne. a najazdil som na nich viac jak ty za cely zivot.
Theruck, takze podla teba som ich mal vyhodit? Tie pedale som kupoval v kamennom obchode a mal som ich od novembra. Mne, a asi vacsine ludi, pride uplne normalne reklamovat 50€ pedale a cakat na nove. Takze nemam problem na ne cakat.
no rovno si kup druhe a tieto vyreklamuj a predaj ich ako nove. to mas asi najmenej skody. ci budes taky naivny a namontujes ich tam znova a budes im verit a nahovarat si ze to bola len vada materialu zrovna n tom jednom kuse?
hlavne ze vies ze tomasmen dokaze ist 65 km/h a na tom treba stavat. clovek co si kupi cinsky noname kvoli cene ti urcite bude radit same dobre veci
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.suncycle.sk/sk/katalog/diely-cestne/pedale/23?id_vyrobcaFilter=5
http://www.shimano-lifestylegear.com/gl/fw/products/pedal/index.php
http://www.spoke.cz/shimano-pd-t420-click--r/?gclid=CjwKEAjw5ZKiBRDhqa-Yjcml9kYSJABia-RnnNoZdky2Oj6EZC31K4kudJQVQR6Dwe5N_QIY3kx9dxoCY9fw_wcB
a
http://www.spoke.cz/shimano-deore-xt-pd-t780/
chcem nieco taketo na cestak. Viem, ze na cestak sa pouzivaju ine, ale nakolko este nemam skusenosti, chcem najskor nieco taketo. Dik za recnezie.
Neviem, co presne tymi pedalmi sledujes... ak Ti ide o ten system Click'r, ktory sa ma lahsie zapinat a vypinat ako normalne SPD, tak s tym maju problemy lahki jazdci (tusim som niekde zachytila, ze pod 55 kg). Ja mam tieto http://www.suncycle.sk/sk/produkt/pedale-shimano-pd-a520/2942 a zo zaciatku si vyzadovali dost vela sily, ale behom casu sa rozchodili.
Cestnych naslapnych by som sa nebala, cestne kufre sa maju vdaka svojej velkosti a tvaru jednoduchsie zacvakavat ako horske SPD... ja som sa najprv vobec nevedela trafit
Kazdopadne naslapne pedale (ci uz cestne, alebo MTB) si zadovaz a cim skor s nimi zacni. Tiez som mala pred nimi respekt, ale su obrovskou pomocou pri jazde a zvysuju aj bezpecnost. Tip, ktory pomohol mne: daj si bicykel do dveri, vies sa tak pridrziavat zarubni a mozes sa zapinat a vypinat do aleluja
savings Shimano PD-M520 nášľapné pedále, strieborná
34,99 € savings
MOC 57,99 €šefko, samozrejme to reklamuj, myslím, že ti to v pohode vyreklamujú a pošlú nové.
ja mam aj pd-r540, aj 550, aj 5800 a mal som aj 6700 a co to som najazdil aj na 7900C, ale to bola tragedia... pd-r550 som musel reklamovat aj ja, v 65ke mi pri spurte odstrelila noha z pedalu lebo sa uvolnil ten cap, chvalabohu som to ustal... vyreklamovali behom par dni za uplne nove.
zlomit sa mi ich teda fakt nepodarilo, to telo posobi celkom mohutne. a najazdil som na nich viac jak ty za cely zivot.
no rovno si kup druhe a tieto vyreklamuj a predaj ich ako nove. to mas asi najmenej skody. ci budes taky naivny a namontujes ich tam znova a budes im verit a nahovarat si ze to bola len vada materialu zrovna n tom jednom kuse?
hlavne ze vies ze tomasmen dokaze ist 65 km/h a na tom treba stavat. clovek co si kupi cinsky noname kvoli cene ti urcite bude radit same dobre veci