Ahojte, chcel by som sa spýtať otázku ohľadom sedla. Kúpil som
cestný bicykel z lacnejšej rady MERIDA RACE LITE 901 COM a na prvej jazde asi 60km som už po 40-tich minútach cítil tlak v oblasti prostaty. Nieje šanca že by som ju mal "chorú", mám 20 a na vyšetrenia chodím každžý rok... skôr ide o
sedlo ktoré mi tlačí na celý oblasť od "vajec" po "prdel" ......v posledných kilometroch to bolo už dosť masívne a cítim to doteraz (jazdiť som bol včera). Mám aj cyklistické oblečenie, no to je podľa mňa na môj vkus málo VYPCHANÉ. Môže to byť zapríčinené aj tým že mám 95 kilov, niesom tlstý, iba som mohutnejšej postavy. Cyklistike by som sa chcel venovať no toto ma dosť odrádza.
Myslel som že by sa dali tie nohavice ešte viac vypchať, švagor sa venuje čalúnnictvu, tak by mi vedel ušiť nejaký plochý vankúšik na suchý zips ktorý by som si pred jazdou ako "ženskú vložku" prilepil k nohaviciam z vnútra aby som tlak zmiernil.
Alebo kúpiť nové sedlo. Videl som reklamu na SELLE SMP sedlá :
http://www.sellesmp.com/smp4bike/index.php
Počul som už aj o takzvaných gélových, ale tie ten tlak čo cítim zmiernia minimálne. Preto sa mi zdá to nové sedlo najrozumnejšie riešenie. Chcem sa spýtať či s tým má niekto skúsenosti. Prípadne s tou vypchávkou do gatí....
Dík
... treba trafiť sedlo približne pasujúce k tvojmu zadku, a potom si po možno prvých 300 km ten zadok naozaj zvykne.
Nedávno som si objednal túto karbónovú čínu:
€ 21,02 50%OFF | 2019 saddle road bike Carbon Fiber Leather saddles bicycle sillin bici Rail bow cushion Bike Parts
https://s.click.aliexpress.com/e/CODUMV3S
... a sadlo mi. Je to za 21 €, dá sa to risknúť. Podobné stoja aj 150 €. Mám aj také. Necítim rozdiel medzi tým Číňanom a Talianom.
mekcen su to uz sice 2 mesiace od tvojho prispevku, ale ak problem pretrvava, skus sa pohrat so sklonom sedla. Mal som identicky problem a niekedy staci zmenit uhol sklonu o 1-2 stupne a clovek ma hned iny pocit zo sedla.
mam urcity problem ktory by mohol suvisiet s povodnou temou tak to napisem sem.
moja otazka bude skor pre starsich panov, ale mozno sa najde aj niekto mladsi s podobnym problemom
par rokov dozadu sa u mna vyskytol problem s bolestou semenikov (tupa celodenna bolest) tervalo to nejaky cas kym som sa odhodlal k lekarovi, vysetrenia "povedali" ze je vsetko OK, dostal som nejake rady od lekara ohladom oblecenia (nic tesne, zmena spodneho pradla) a cuduj sa svete vsetko sa vratilo do normalu. Momentalne mam cca 50rokov 180/90, som v relativne slusnej kondicii a uz som pomaly aj zabudol, ze niekedy nejake problemy boli.. Lenze kupil som si bike a problem sa zacina pripominat. Neriesim kosti a ani prostatu ide cisto o semeniky. Ak sa spytam urologa tak jeho odpoved bude "nejazdi!" no problem je v tom ze ja chcem