Co som cital tak canyon zrovna "pohodlne"
ramy nerobi (karbon) aeroad cf a utilmate cf su velmi tuhe, maju super odovzvu a su dost nepohodlne proste to z teba vyytrasie dusu a su to viac ramy na "preteky" ako pre hobika. Skor by som sa priklonil k tomu hliniku kedze tam mas o triedu lepsiu sadu(ultegra je 2014 a ta 105 je asi 2011-2012) a hlavne o dost drahsie kolesa, ked mas v plane spravit okolo 2-3 tisic km rocne tak snad asi okolo 5-7. rokov budes menit cely
bike bez ohladu na to z coho je ram kedze nebol nejak extra drahy. Inac sedlovku tam mas VCLS u oboch modelov za priplatok mas VCLS post 2.0 a riaditka mas tiez tie iste. Akurat ultimate cf 2014 vo farbe carbon fibre black-yellow vyzera ako 2013 ultimate cf slx co je dost + vzhladovej stranke

a to ci tohto rocne ramy maju nejake zlepsenia oproti minulemu roku netusim kedze nic o nich na stranke zatial napisane nemaju. Ja nad canyonmi tiez dost rozmylsam ale kedze sa nikam neponahlam tak si pockam ako dopadnu v testoch a nakoniec sa aj tak rozhodnem podla momentalnej financnej situacie, asi ako kazdy:).