Dakujem za spomenutie Silex 400...uplne som ho prehliadol.
Co sa tyka toho SOOT 70 - je tam viac malickosti co mi trosku vadia. Skor by som to napisal tak ze mi nevyhovuje ten SRAM Apex. V prudkych kopcoch mi chyba lahsi prevod, na radenie SRAMu som si nezvykol ani za 2,5 roka - ten dlhy a kratky klik, hlavne v stupani mi to prekaza. Navyse je na moj vkus velmi nachylne na rozladenie. Retaz pouzivam SRAM tu najlacnejsiu, menim pravidelne ale neviem ci drahsie
retaze spravia rozdiel.
Geometria - cakal som pohodlnejsiu. Mam 186cm a
bike je velkost L, daval som si kvoli pohodliu iny predstavec aby to bolo ako tak ok, inak v originalnom nastaveni dost utopene sa mi zdaju.
Riadidla - tak toto je kapitola sama o sebe, vacsinou drzim zhora, ale uchopenie brzd zhora nie je idealne, cize prudsi gravel zjazd ich musim chytit zdola a to nie je pri dlhom klesani bohvie co - mam z toho krce v dlaniach. Mohli by byt mozno sirsie a s inym tvarom, ale hlavne to radenie mi nepasuje do ruky (viem ze packy sa daju nastavit v 3 stupnoch)
Sedacka - hydraulicka, stale zabudnem ze ju tam mam v zlozitejsom zjazde - cize pre mna zbytocnost. Sedlovka casom zacala vrzgat.
Ja viem, mozno otazka na zaver preco som si to kupil. No ked si to vyskusate na chvilu tak neviete zhodnotit vsetky plusy a minusy - tie sa objavia az na dlhych jazdach v roznom terene.
Mozno by ste mohli niekto napisat vase skusenosti v tejto cenovej kategorii.
Dakujem Vam