Ako vybrať správnu velkosť rámu. Mám starší bike kde velkosť rámovej trubky je 550 mm. Je mi malý. Mám výšku 185 cm. Chcel by som kúpiť rám Pinarello FP1 alebo od Colnaga ARTE ale nechcem sa popáliť pri výbere velkosti. Odporúčali mi FP1 velkosť 58(klasika) a to Colnago mi vychádza až 56s. Vie mi to niekto odobriť ??? )))
tak je to endurance bike, velky stack a kratky reach to ma by design
hm, z tohto mudry nie som ja som si vytiahol rozmery TOP TUBE HORIZONTAL / REACH velkosti par endurance bajkov odporucanych pre moju vysku 186cm a tento Scott je na tom "najslabsie"..
Scott (L / 56): 560 / 385 mm
Trek Domane Al (58): 567 / 380 mm
Canyon Endurace Alu 6 (L): 568 / 387 mm
Merida Scultura End. Alu (L): 568 / 389 mm
Z tohto mi vychadza, ze asi bude maly... ale netusim ako pocitovo, ide o to, ze neni moznost porovnat tie velkosti fyzicky, ide o jazdeny bajk
Toto co tu pises su rozdiely do jedneho centimetra. Navyse, ako pisem vyssie, je to irelevantne, kym to neporovnas s predstavcom a reachom riaditok. Len na ilustraciu, kamarat teraz kupoval scott speedster v Mku, ma 180cm a skracoval predstavec o 20mm, kedze v zaklade mal 100mm syncross stem.
Toto co tu pises su rozdiely do jedneho centimetra. Navyse, ako pisem vyssie, je to irelevantne, kym to neporovnas s predstavcom a reachom riaditok. Len na ilustraciu, kamarat teraz kupoval scott speedster v Mku, ma 180cm a skracoval predstavec o 20mm, kedze v zaklade mal 100mm syncross stem.
Ktory presne model, nevies sem hodit? To by znamenalo, ze isiel uplne mimo odporucanie...
Cece, tak zobral som ten Speedster 56, a ja ti neviem... Bajk sa mi zda dost kratky (Scotty Speedstre starsie rocniky maju celkovo wheelbase dost kratky, toto je rocnik 2021), sedacku som si musel dat dost vysoko a posunut predozadne skoro na maximum dozadu, uchop za paky OK, za trubku baranov je to uz horsie - mal by som potrebu to mat trosku dalej, ale to by zase za paky sa mi zdalo asi vela. Akoze ujazdim, ale neviem sa zbavit pocitu, ci by mi vacsi nesedel viac... Zobral som viacmenej preto, lebo som v tej cene nic lepsie dlhodobo nenasiel, takze skusim sa presvedcit o vyhodach mensieho ramu
idem objednávať spomínaný CUBE Attain C:62 SLT bike a rád by som sa obrátil na Vás s otázkou, ktorú veľkosť by ste objednali? 60 alebo 62?
Podľa výrobcu pasujem do oboch kategórií, meriam 194cm a vážim 110kg - žiadna obezita, cvičím.
Ideálne vyskúšať. V profile máš okres Trnava, tak zbehni do Hlohovca alebo BA, ešte nedávno ich mali na predajniach.
Ja som si bol skúšať presne tento bajk ale nevyhovoval mi moc vzpriamený posed, nakoľko má dlhú hlavu. Mám 189-190cm, inseam 93cm a nejlepšie mi pasovala veľkosť 60.
idem objednávať spomínaný CUBE Attain C:62 SLT bike a rád by som sa obrátil na Vás s otázkou, ktorú veľkosť by ste objednali? 60 alebo 62?
Podľa výrobcu pasujem do oboch kategórií, meriam 194cm a vážim 110kg - žiadna obezita, cvičím.
Ahojte. Prosím Vás mám 170 a 80 roz. Chcem sinobjednat canyon grizl ale vychádzam tabuľkovo na XS kamarát ma S (a je rovnako vysoký možno ešte s nižším rozkrokom ako ja) a keď som ho skúšala prišiel mi v pohode a nič som nepostrehla že by mi bol zlý. Otázka či ma niekto skúsenosť že si vzal o trošku väčší teda že nie podľa tabuľky. Mala som cube S a mala som pocit ze potrebujem väčší nakoľko mám dlhší trup.
Ďakujem za radu
porovnala si si aj reach cube vs grizl? Grizl bude urcite dlhsi, no treba to zratat spolu s predstavcom ako aj reachom dropbaru. Ale ak ti prislo Sko v pohode, tak kde je problem?
díky canyon je do 120kg, urobil som research
a títo výrobcovia majú nosnosť v manuály do 120kg:
- canyon
- merida
- scott
- trek 125kg
- giant
- specialized
- orbea pise max 115kg ale na jazdca
- cannondale 125kg
canyon vyskúšať nie je možnosť ...
trek neponúka nič do 3500eur na elektrike a takisto aj specialized, cannondale
bol som v TT v každom cykloshope, XL cestak v karbone nikde nemaju a celkovo ani karbonové, odpoved ich my vam objedname… to mi pomoze pri vybere geo a veľkosti a v jednom obchode zaklincovali, na vašu váhu jedine hliník, karbony su do 90kg..
takže kašlem a objednam si z netu a ušetrím
bol som v TT v každom cykloshope, XL cestak v karbone nikde nemaju a celkovo ani karbonové, odpoved ich my vam objedname… to mi pomoze pri vybere geo a veľkosti a v jednom obchode zaklincovali, na vašu váhu jedine hliník, karbony su do 90kg..
research urobený viď. obrázok
kde som porovnal reach, stack a pomer stack/reach
a bike, ktorý je najmenej agresívny vypadá, že je to trek domane ale aj najdrahší v 105di2
druhý je roubaix a tretia Merida s Cannondale Synapse ale tam sa mi nelubi tá baterka pre ten radar a následné uloženie radaru pod sedlovkou, kde by mala ísť brašna s náradím.
Čo si o tomto myslíte?
Díky všem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hm, z tohto mudry nie som
Scott (L / 56): 560 / 385 mm
Trek Domane Al (58): 567 / 380 mm
Canyon Endurace Alu 6 (L): 568 / 387 mm
Merida Scultura End. Alu (L): 568 / 389 mm
Z tohto mi vychadza, ze asi bude maly... ale netusim ako pocitovo, ide o to, ze neni moznost porovnat tie velkosti fyzicky, ide o jazdeny bajk
Ktory presne model, nevies sem hodit? To by znamenalo, ze isiel uplne mimo odporucanie...
Cece, tak zobral som ten Speedster 56, a ja ti neviem... Bajk sa mi zda dost kratky (Scotty Speedstre starsie rocniky maju celkovo wheelbase dost kratky, toto je rocnik 2021), sedacku som si musel dat dost vysoko a posunut predozadne skoro na maximum dozadu, uchop za paky OK, za trubku baranov je to uz horsie - mal by som potrebu to mat trosku dalej, ale to by zase za paky sa mi zdalo asi vela. Akoze ujazdim, ale neviem sa zbavit pocitu, ci by mi vacsi nesedel viac... Zobral som viacmenej preto, lebo som v tej cene nic lepsie dlhodobo nenasiel, takze skusim sa presvedcit o vyhodach mensieho ramu
https://www.cube.eu/sk-sk/cube-attain-c-62-slt-carbon-n-rainbow/825600
Ďakujem za Vaše rady.
Ja som si bol skúšať presne tento bajk ale nevyhovoval mi moc vzpriamený posed, nakoľko má dlhú hlavu. Mám 189-190cm, inseam 93cm a nejlepšie mi pasovala veľkosť 60.
https://www.cube.eu/sk-sk/cube-attain-c-62-slt-carbon-n-rainbow/825600
Ďakujem za Vaše rady.
S tymto si vyrovnany?
Ďakujem za radu
a mám doobjednané ...
díky canyon je do 120kg, urobil som research
a títo výrobcovia majú nosnosť v manuály do 120kg:
- canyon
- merida
- scott
- trek 125kg
- giant
- specialized
- orbea pise max 115kg ale na jazdca
- cannondale 125kg
canyon vyskúšať nie je možnosť ...
trek neponúka nič do 3500eur na elektrike a takisto aj specialized, cannondale
To má toľko svaloviny , alebo taký bachor?
research urobený viď. obrázok
kde som porovnal reach, stack a pomer stack/reach
a bike, ktorý je najmenej agresívny vypadá, že je to trek domane ale aj najdrahší v 105di2
druhý je roubaix a tretia Merida s Cannondale Synapse ale tam sa mi nelubi tá baterka pre ten radar a následné uloženie radaru pod sedlovkou, kde by mala ísť brašna s náradím.
Čo si o tomto myslíte?
Díky všem.