Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Neviem, po case sa objavuju rovnake problemy ako na inych sedlach. Ono zo zaciatku vyzera skoro kazde sedlo co kupim ze bude ok a po nejakom case s nim bojujem stale viac a viac.
Zobraziť komentár 11.06.2023 - 10:55:41
00
Skusal si aj to vytlačené na mieru, čo som linkol vyššie?
Zobraziť komentár 11.06.2023 - 12:50:32
00
ja som si kupil to smp well gel. Prv som bol spokojny na prvych dvpoch jazdach )) potom ma odpisalo na trojhodinovom vyjazde na tyzden ). tak som opat nahanal nejake a uz nejaku tu dobu jazdim a celkom dobre sa citim na Selle San Marco Aspide Short Dynamic Wide sedlo. Skusal som ho zatial len na MTB
Zobraziť komentár 05.07.2023 - 20:18:30
00
Čaute, uvažujem nad kúpou sedla Brooks Cambium, tak som sa chcel spýtať či s ním máte niekto skúsenosti a či sa oplatí ísť viac do CARVED verzie..Díky moc za odpovede.
Zobraziť komentár 11.08.2023 - 10:14:03
00
Aký je váš názor na široké vs úzke sedlo? Áno muži majú užšie panvové dno a malo by im sedieť aj užšie sedlo ale túto slečna urologicka a sexuologička Rena Malik tvrdí že aj pre mužov je dobrá voľba širšie sedlo a vzpriamenejsi posed (ak nie je profesionál) pre minimalizovanie problémov s pohlavným orgánom.
Tak kde je pravda?

https://m.youtube.com/watch?v=OCoqyluUzj8&pp=ygUTVXJvbG9nIGdpcmwgY3ljbGluZw%3D%3D
Zobraziť komentár 28.12.2023 - 10:08:30
00
Sirka sedla by sa mala odvijat od vzdialenisti "ritnych kosti" a stylu jazdenia.
Ak niekto jazdi na casovkarskom cestaku kde sa sedi vyrazne v predklone, nedava zmysel aby mal siroke turisticke.mestske sedlo. A to nemusi byt ani profesionalom :-)
Zobraziť komentár 28.12.2023 - 10:22:42
03
Na toto nie je spravna odpoved. Sedlo ktore vyhovuje jednemu, nemusi druhemu a naopak. Je to individualne, pretoze mame rozlicnu anatomiu, citlivost koze, mieru akceptovatelneho diskomfortu, atd. Ale napriek tomu sem dam moju pozitivnu skusenost so sedlom WTB Volt. Robi sa v 3 sirkach. Na jej urcenie ma WTB na svojich strankach kalkulator so zvlastnou metodikou, ktora sa odvija od sirky zapastia, ale kupodivu mne to naslo sedlo ktore mi sadlo: https://www.wtb.com/pages/fit-right-system

Sedlo je skor tvrdsie, ale napr. mne to vyhovuje, nepresedi sa ani na dlhsom vyjazde a ked mas kvalitne cyklo gate, tak to problem urcite nebude. Z mojich motorkarskych skusenosti viem, ze rit treba drzat v suchu a pouzivat bezsvove spodne pradlo. Staci aj najmensia nerovnost, sev, alebo pokrcena latka a po kratkom case na zaparenej kozi vzniknu mikro oderky a ranky a o chvilu uz neobsedis ani minutu. Toto sedlo ma stredovy kanal, ktory napomaha vetraniu a zvysok urobia cyklo gate. Sedlo je vhodne od gravelu po MTB, ja som sa dostal k nemu na odporucanie vlogera, ktory jazdi krizom-krazom po svete na MTB, desiatky tisic km rocne.

S gelom v sedlach nemam dobre skusenosti. Gelove sedla sa po case aj tak presedia a ked sedlo nechas dlhsie pri bufete na slnku, tak gel sa prehreje a to teplo drzi dost dlho na to aby sa ti prehriala a spotila rit a onedlho vsetko pohodlie konci.

Sedlo WTB Volt je aj tu na eshope:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedla/wtb-volt-steel-wide-sedlo-150-mm-cierna.html

Viac na strankach vyrobcu:
https://www.wtb.com/collections/wide-saddles/products/volt
Zobraziť komentár 28.12.2023 - 12:51:22
00
Ja sa tiež pripájam s pozitívnou skúsenosťou, mne sedí rozmer medium- 142mm.Toto sedlo by som zaradil medzi stredne tvrdé,má určitú hrúbku výplne,takže nič pre gramohoničov,ktorí jazdia na 100g ,,doskách".Za mňa taký super kompromis medzi váhou a pohodlím.
Zobraziť komentár 28.12.2023 - 17:03:20
00
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 12.06.2024 - 19:56:59
00
Ja som dva riky menil drahe sedla na cestaku, bol som premerat zadok, zvolil som ich vyber sedla. Ziadne mi nesadlo. Ale tento rok som vyskusal Selle San Marco Allroad Supercomfort Racing Wide sedlo, 146 mm s nim som spokojny. Zadok sa citi najkomfortnejsie ;)
Zobraziť komentár 12.06.2024 - 20:33:19
00
Mňa neviem čo posadlo, mám na jednom bajku to anglické legendárne sedlo Brooks B17 kaučukové. Zatiaľ som nešiel takú trasu, aby som ho dostatočne otestoval. Ale so žiadnym sedlom sa ešte nemal problém.
Zobraziť komentár 12.06.2024 - 20:52:00
00
B-cka su kozene, kaucukove su C-cka.
Zobraziť komentár 13.06.2024 - 10:16:25
02
z mojej skusenosti mi najviac sadli sedla ergon a je jedno ktore ( velkost L )
predtym som bol sponzor polovicky kosic kde som sedlo kupil, chvilu potrpel a predal a tako to slo dookola. poslednych 6 rokov uz len ergon, pri verzii core citim este o kusok vacsi komfort. nanestastie mi po 6 roku zacalo moje prve ergon pukat v prednej casti kde sa upynaju lyziny, tak pojdem znova do ergonu.
Na 1 vyjadze som nahodil SDG air z prvovyroby, no citil som sa ako teenka na prvom castingu :D
V partii mame v podstate vsetci ergony a tiez si chalani presli vsetkym moznym. Je to celkom smiesne povedat ze existuje nejake univerzalne sedlo, ale zjavne ergon vie co robi.
mam kamosa ktory jazdi sialene km a staci mu lacne witkof s lidlu.
Zobraziť komentár 15.07.2024 - 14:17:10
01
tiež som roky spokojný v teame Ergon, ale pridám skúsenosť s Core sedlom, to ma teda vôbec netrafilo. Ergon vyrába veľkosti S/M a M/L, ale skutočná šírka sediel sa aj pri rovnakej veľkosti model od modelu sedla mierne líši. pri SM a SM E-Mountain S/M žiadny problém (šírka 144 a 143 mm), pri Core rovnakej veľkosti je sedlo fyzicky širšie (147 mm) a po 20 km som išiel zomrieť :)
Zobraziť komentár 16.07.2024 - 13:32:16
00
Ja dnes idem 12. den, cca 1500km a jedine co ma neboli je rit :D Ergon ftw
Zasluhu na tom maju aj Silvini vlozky, kedze sa mi z nich zatial nerobia jbaky na riti (klopklop)
Sedlo mam Ergon SMC Sport Gel.
Zobraziť komentár 21.07.2024 - 19:42:45
12
keyboard_arrow_up