Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftfuntomi napísal:
Ešte špekulujem nad niečím od Scribe alebo Hunt – len netuším, ako je to tam so servisom, či riešia niečo aj lokálne alebo všetko ide kuriérom.

S Hunt mám skúsenosť. Je to direct sale, takže servis a záruky riešia v UK. Ich vyššie rady majú v cene HCare (k nižším sa dá prikúpiť) - komplet opravia poškodené koleso doživotne pre prvého majiteľa. Už som využil, oprava prasknutého ráfika po páde má nič nestála. Len čas.
Zobraziť komentár 09.10.2025 - 16:39:30
10
funtomi Ako pise marcels vyssie, ku kolesam Hunt treba HCare. Kupoval som gravelovy set, HCare som za kilo musel dokupit. Zatial som nevyuzil a snad ani nebudem musiet :)
https://help.huntbikewheels.com/support/solutions/articles/43000671975-h-care-free-lifetime-crash-replacement
H_Care aims to protect your investment in HUNT technology by enabling first owners of eligible HUNT wheels free access to any HUNT-branded replacement parts and labour to repair in the event of damage through intended use. We will cover the reasonable cost of the labour to repair your wheels at a local bike shop or professional bike mechanic or perform the work free of charge at our nearest office. If a repair is unrealistic, we will replace your damaged wheel.
Co sa da opravit lokalne ti preplatia. Pri uplnej demolacii by mala byt bezplatna vymena. Ak ale musis posielat koleso do UK, tak je to na tvoje naklady. Aj ked s prihliadnutim na prve dve vety by takyto pripad nemal nastat.
Zobraziť komentár 09.10.2025 - 16:57:09
10
arrow_leftfuntomi napísal:
Minimálne jazdia v Tour, aj keď nie priamo na týchto kolesách. Majú vlastný vývoj, dvojročnú záruku a kvalitné DT Swiss stredy.
Váha je trochu vyššia, ale je to pochopiteľné – sú pevnejšie a vhodné aj na gravel, majú vnútornú šírku 22 mm. Výhoda je aj servis priamo na Slovensku. Čo sa týka Decathlonu, nemajú problém vymeniť kus za kus alebo vrátiť peniaze – mne napríklad zobrali bez problémov celé detské lyže.

Rád si však nechám poradiť – čínu z Ali určite kupovať nebudem. Raz som stretol týpka s Elite, a keď som skúšal bočnú vôľu, mal to dosť rozhegané. Možno jeho chyba, netuším. Ale nie som na tom tak zle, aby ma kolesá za 1000 € zruinovali.

Ešte špekulujem nad niečím od Scribe alebo Hunt – len netuším, ako je to tam so servisom, či riešia niečo aj lokálne alebo všetko ide kuriérom.

No ty sa teda vyznas - nie stredy, ale naboje. Ked nechces Elite z Ali, daju sa kupit aj drahsie verzie priamo z ich stranky. Na Ali sa vsak daju kupit kvalitne veci, len treba vediet, co kupujes, nie vsetko z Ali je sunt. A typek s bocnou volou asi jazdi ako prasa, zrejme vydrate loziska a asi nie chyba samotneho vyrobcu, v kazdom pripade tak ci tak je to oprava za par drobnych, kvalitne loziska SKF stoja zopar eur.
Zobraziť komentár 09.10.2025 - 18:08:07
02
Ahojte,
chcel by som si kúpiť karbónové kolesá od Elitewheels pre budúci cesťák. Určené na endurance, veľmi dlhé jazdy, čiže priorita je pohodlie. Dam na ne 32 prip. 34mm plášte. Možno bezduše. Žiadne preteky. So značkou mám dobré skúsenosti z mtb.

Priebežne pozerám tento model, konkrétne parametre zvýraznené, po zľave za 330 eur. Vychádzam z toho, že nižšie ráfiky sú pohodlnejšie, širšie vezmú rozmer plášťov ktoré budem jazdiť:
I just found this on AliExpress:
€520.48 | ELITEWHEELS ENT Disc Brake Carbon Wheels 700c UCI Quality Road Bike Carbon Wheelset With Center Lock Or 6-blot Bock Road Cycling
https://a.aliexpress.com/_ExxM4au

Budem vďačný za váš feedback, v cestnej cyklistike sa zatiaľ neorientujem.

Prílohy:

Screenshot_20251015-105945.AliExpress.png
Screenshot_20251015-105945.AliExpress.png 127.23 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 15.10.2025 - 16:43:51
00
Najzakladnejsie a najlacnesie cestne Elite kolesa. Ma ich kopec ludi - jazdia. Ak by som si vyberal od tejto znacky, siel by som do aero+, int 23, ratchet system a su lahsie.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 17:07:23
01
Dáš v pohode. Budeš mať trochu žiarovkový profil (ráfik o dosť užší ako plášť), ale na tvoje jazdenie úplne v pohode.
Sú trochu ťažšie, ale ak budú za 330 aj s dopravou, v tej cene ťažko niečo kvalitnejšie zoženieš, kľudne do toho.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 17:10:43
10
Širšie ráfiky majú ich gravelové verzie.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 17:48:59
01
Presne, ak sa da, doplatit uz tolko tych 60 eur za 25 mm vnutornu sirku rafika pre prave lepsiu stabilitu sirsich 32+ mm plastov a moznost fukat trochu nizsie tlaky, rovnaka 38 mm vyska rafika, hmotnost kolies aj 6 zapadkovy system v naboji kolesa.

https://www.aliexpress.com/item/1005003808667084.html

Pokial ramova sada pojme sirsie plaste, okrem ceny nevidim ziadne plus tych uzsich 28 out 21 in rafikov pri porovnani tychto dvoch konkretnych modelov kolies.
Pripadne este pouvazovat o SLR gravel verzii s ratchet nabojom, otazna vydrz, a ked tak mesiac pockat na lepsie kupony cez BF.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 18:15:36
10
Cykl1sta ja som to bral tak, ze cestne kolesa su na cestak a gravel kolesa na gravel. Gravelisti si zvyknu davat aj cestnu sadu. Nevedel som ze sa to 'moze' aj naopak. :)
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 19:53:47
00
keyboard_arrow_up