Zdravím, chcem sa spýtať či má zmysel vôbec ísť na moje prvé jednorazové preteky na mojom horskom bicykli Kroos Black Edition 6.1, nebudem síce jediný na horskom bicykli, ale otázka je či to má vôbec zmysel, tu jest profil trate
ked nevies, ake komponenty treba na vyskladanie si vlastneho cestneho biku, tak aby bol podla tvojich predstav, tak sa na to radsej vykasli a zvol si jednoduchsiu cestu - a to je kupa hotoveho biku, na ktorom uz len budes postupne menit komponenty, ktore opotrebujes
ked nevies, ake komponenty treba na vyskladanie si vlastneho cestneho biku, tak aby bol podla tvojich predstav, tak sa na to radsej vykasli a zvol si jednoduchsiu cestu - a to je kupa hotoveho biku, na ktorom uz len budes postupne menit komponenty, ktore opotrebujes
Ahoj,nehnevaj sa prosím na mňa,ale keď čítam tvoje otázky,tak mi to pripadá,že buď si tu z nás robíš srandu,alebo si len včera prvýkrát objavil bicykel.Ako ho chceš zložiť,keď ani nevieš aké komponenty+príslušenstvo na to potrebuješ?Myslím,že už výber správnej geo+veľkosti rámovej sady,bude nad tvoje sily.Ak máš nejakého kamoša,ktorý už má čo to odjazdené a trochu sa v tom orientuje,nech ti poradí,čo by bolo pre teba najvhodnejšie.Myslím,že to bude schodnejšia cesta.
Kto je jezus? 🤔 Nie, kamoš si ho tiež len postavil z komponentov a vraj ho to vyšlo o desiatky eur lacnejšie, alebo lepšia otázka je, čo z horáky môžem použiť na cesťák? Pedále, sedlo, ešte niečo,
To asi nie, na taketo fakt nemam naladu ani cas. Brano ma 15 a zivot pred sebou, tak mu dajte co najlepsie rady do jeho zacinajuceho cyklistickeho zivota.
Popravde ja som čakal podobne čísla... Sám som jazdil na starom MTB, 42 vpredu 14-28 vzadu na 26"... Z toho sa moc vyžmýkať nedá... Kúpil som KROS na 27,5, vpredu 48, vzadu 11-31 a priemerná išla o 5 kmh hore...
Proste novšie komponenty, ložiská, reťaz, menší odpor užších kolies...
A verím tomu že sadnúť na žiletku tak to pôjde o ďalších 5 kmh hore... Už len váha samotného biku je 16 kg proti 8 kg žiletke, nehovoriac o posede a aero profile a odpore vzduchu...
Takže naposledy sa zopakujem, kúp gumy, kľuky, kazetu a reťaz a choď si cvične "zazávodiť"...
A neopakuj sa furt, lebo mi to príde že si jak pubertiak popletený... A začni šetriť na žiletku alebo gravel podľa využitia... ??
To asi nie, na taketo fakt nemam naladu ani cas. Brano ma 15 a zivot pred sebou, tak mu dajte co najlepsie rady do jeho zacinajuceho cyklistickeho zivota.
Ale nechcem kupovať bike zostavený, ale kúpiť si ho po súčiastka chcem vraj sa to oplatí viac, len aké všetky komponenty pre to treba
Nie je nic lahsie. Najdi si nejaku peknu ziletku. Pozri si jej cenu a ake ma komponenty - radenie, brzdy, prehadzovac, presmykac, kluky... a vypis si ich na papier. Potom zacni googlit a ku komponentom si dopis ceny, za ake ich dokazes kupit. A najdi si nejaky samostatny ram. Vsetko to scitaj a zistis, co je vyhodnejsie. A to si tam este nezaratal potrebne naradie.
PS mala napoveda. Pokial ides skladat z novych suciastok, je to v 99,999% pripadov drahsie ako kupa celeho bicykla. Jedina vyhoda je, ze je nakoniec bicykel podla tvojej predstavy. Teda este jedna - budes mat solidne znalosti a naradie pre servisovanie bicykla.
Nie je nic lahsie. Najdi si nejaku peknu ziletku. Pozri si jej cenu a ake ma komponenty - radenie, brzdy, prehadzovac, presmykac, kluky... a vypis si ich na papier. Potom zacni googlit a ku komponentom si dopis ceny, za ake ich dokazes kupit. A najdi si nejaky samostatny ram. Vsetko to scitaj a zistis, co je vyhodnejsie. A to si tam este nezaratal potrebne naradie.
PS mala napoveda. Pokial ides skladat z novych suciastok, je to v 99,999% pripadov drahsie ako kupa celeho bicykla. Jedina vyhoda je, ze je nakoniec bicykel podla tvojej predstavy. Teda este jedna - budes mat solidne znalosti a naradie pre servisovanie bicykla.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-maxxis-detonator-hybrid-26x125-kevlar/6961
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-continental-sport-contact-reflex-/178
A nejaké lacnejšie? Do 2 plášťov chcem dať Max 25€
Maxxis Detonator Hybrid 26x1.50" plášť, drôt
19,99 €
MOC 27,99 €Continental Contact Urban E-50 Reflex 26x1,75" MTB plášť, drôt
33,99 €
MOC 36,99 €dobre to robis
Aj v buducnosti, ak budes mat potrebu cimkolvek prispiet do mtbiker fora, tak to davaj do tejto temy. Je len a len tvoja.
dobre to robis
Aj v buducnosti, ak budes mat potrebu cimkolvek prispiet do mtbiker fora, tak to davaj do tejto temy. Je len a len tvoja.
Ale nechcem kupovať bike zostavený, ale kúpiť si ho po súčiastka chcem vraj sa to oplatí viac, len aké všetky komponenty pre to treba
Ale víde to lacnejšie, však?
Popravde ja som čakal podobne čísla... Sám som jazdil na starom MTB, 42 vpredu 14-28 vzadu na 26"... Z toho sa moc vyžmýkať nedá... Kúpil som KROS na 27,5, vpredu 48, vzadu 11-31 a priemerná išla o 5 kmh hore...
Proste novšie komponenty, ložiská, reťaz, menší odpor užších kolies...
A verím tomu že sadnúť na žiletku tak to pôjde o ďalších 5 kmh hore... Už len váha samotného biku je 16 kg proti 8 kg žiletke, nehovoriac o posede a aero profile a odpore vzduchu...
Takže naposledy sa zopakujem, kúp gumy, kľuky, kazetu a reťaz a choď si cvične "zazávodiť"...
A neopakuj sa furt, lebo mi to príde že si jak pubertiak popletený... A začni šetriť na žiletku alebo gravel podľa využitia... ??
ok, tak teda - Brano, ohol si nohy!
By si sa čudoval
Wow, prvý konštruktívny komentár