nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
Aert v živote dojazd na Mount Ventoux na tour bez toho aby nebol v úniku s minútami náskoku nevyhral ani nevyhrá. V 2021 to nebolo na Mount Ventoux ale cieľ bol v 325 m.n.m. v Malaucéne a bolo to po úniku. Nerzumieš tomu a trepeš tu piate cez deviate. Hlúposti píšeš - že vyhral na Mount Ventoux. V dojazde na Mount Ventoux by dostal od horských blch - lidrov top tímov na GC - minúty. Pozri si tohtoročný dojazd na kopec - Alpe d'Huez, išiel tám na š***** Aert pár kilometrov na plno až kým ho úplne neseklo a pre vrchárov to bolo aj tak pomalé, až ked potom začal ťahať top domestik už neviem ktorého tímu výkonom 6 W/kg tak začali vrchári po jednom odpadať.
neporovnávam kontext ale to co tu dal tazkyamater - dáva na rovnakú úroveň vrchárske schopnosti Armstronga a Aerta
nemáš pravdu to s kopcami u Aerta - kopce Aert vyhrať nevie - dojazd na dlhý kopec /10 km a dlhší , 7,7 % a strmší - Alpe d'Huez, Mount Ventoux, .../ ešte nevyhral a ani nikdy nevyhrá, lebo je ťažký
útok vystrúhal preto, lebo šiel dovtedy kopec v úniku o 3,5 minúty pomalšie ako Pogy s Vingegaardom, a ťažší Pogy odletel v útoku na rozdiel od Vingegaarda preto lebo to bolo v strmej časti kopca /viac ako 10 %/ - presne ako pred dvoma mesiacmi na Gire rozhodol o víťazstve Hindley nad ťažším Carapazom /čo som už dva dni dopredu odhadol presne kde to bude v stúpaní na passo Fedaia - v najstrmšej pasáži/ ked tam Hindleyho tiež počkal jeho domestik v úniku čím bol trocha oddýchnutý na útok - rovnako ako teraz ked si ,,oddýchol,, Aert,, kedže šiel tiež v úniku dovtedy kopec o tých 3 a pol minúty pomalšie - anorektici Pinot a Martinez že nevládali s Aertom v kopci ? na konci grand tour ide Pinotova výkonnosť furt dole kým u Jumba sa práve teraz na konci tour prejavil efekt ešte dalšieho extra kempu vo výške tesne pred tour - na rozdiel od napr. Pogiho /možno aj Pinota, .../ ktorý pred tour bol už len dole na etapáku Okolo Slovinska, to že 5 km pred cieľom /nakoniec to bolo 4,5/ na poslednom kopci v 18. etape teraz na tour odletí Pogi som tiež odhadol dopredu /ako na Passo Fedaia na Gire u Carapaza/ rovnako ako aj v 11. etape na Col du Granon - tam som to trafil skoro presne - len so 100 metrovým posunom
takže nie ketony a podobné bludy
Ten druhý jazdec zo Sky bol G. Thomas, vtedy ešte len pomocník Frooma. Po etape Thomas povedal že Sagan je zviera, keďže ťahal asi najviac v predu z tej štvorice
Ťažší top špurtéri???-Gronewegenove parametre sú 177/70kg to je proti Aertovi chrt
Vingegaard je najrýchlejší v histórii, prekonal aj nadopovaného Armstronga...zdroj denník N.
Ťažší top špurtéri???-Gronewegenove parametre sú 177/70kg to je proti Aertovi chrt
tak som vybral nesprávnych s menšou vrodenou hodnotou VO2 max co je potrebná v kopcoch ale skrátka tí co nevládzu v kopcoch tú V02max na rozdiel od Aerta, Sagana pred pár rokmi, Hushovda, ... nemajú a už som to tu spomínal, v kopcoch na najlepších vrchárov nemá, v 13 kilometrovom kopci s 7,7 % a strmšom od nich dostáva 4 a pol minúty /Vingegaard/, 3 a pol minúty /Pogačar/, 2 a pol minúty /Thomas/, 2 minúty /Goudu, Quintana, Bardet/, a nemá ani na čistokrvných špurtérov - hromadný špurt nevyhral a zajtra v Paríži v poslednej etape skončí v prepadlisku dejín - nevyhrá hromadný špurt lebo zas vyhrá sprinter rovnako ako ostatné hromadné dojazdy na tour, jeden hromadný dojazd skoro vyhral ale kedže je glupy a viac sa staral o Sagana jak o seba tak vyhral Groenewegen
a co píšeš že bude v budúcnosti v kopcoch že je len otázkou času ked bude porážať Vingegaarda, Pogačara, ... - tak to nebude, rovnako ako nebude vyhrávať hromadné dojazdy kde budú top čistokrvní špurtéri - bude tak ako je to teraz
a tiež zveličuješ, píšeš hlúposti - v kopcoch nepáre 48 - 47 kilových vrchárov
Sagan vyhral časovku v Kalifornii aj celkové poradie vtedy ... Samozrejme všestrannosť WVA je aj tak minimálne o level vyššie ako u Sagana v top forme....
nedá sa porovnávať Sagan pred 7 rokmi a Aert teraz - museli by sa v rovnakom veku v rovnakých podmienkach /bez pandémie/ stretať v priamych súbojoch, takto sú to len neobjektívne drísty
A co sa komentatorov tyka, tak komu nerobi problem anglictina, tak anglicka stopa na eurosporte je top. 6 ludi je v tom komentatorskom time, Robbie McEwen a Sean Kelly ako odbornici z fachu, jeden chlapik co ma nastudovanu komplet geografiu a historiu oblasti, kade ide etapa (toho vzdy vyzvu k slovu len ked je tam zaber na nejaky Château:)) a dvaja sa tam striedaju, kedze komentuju cele etapy.
A nemyslis, ze to celkove umiestnenie scasti moze byt aj dobrymi umiestneniami na zaciatku+bonusove sekundy? Koniec koncov, mal zlty dres...
Aj tak sa tu natahujeme zbytocne, lebo toto forum na veci nic nezmeni a kym mu nic nedokazu, plati prezumpcia neviny